Mode trends man Feesten 2017. De smokings voor 2017

Smokings feesten 2017. Bottega Veneta
Smokings feesten 2017. Bottega Veneta

Het party seizoen staat voor de deur. Het is weer tijd voor je smoking. Al hoewel… tegenwoordig mag je best met de regels breken. De modeontwerpers zijn de eersten die zich daaraan schuldig maken. Op de catwalks zagen we creaties die dan voor smokings mogen doorgaan maar waarmee je je wel van de massa onderscheidt.

Smokings feesten 2017. Ermenegildo Zegna, Hugo Boss, John Varvatos
Smokings feesten 2017. Ermenegildo Zegna, Hugo Boss, John Varvatos

Zolang er geen ‘black tie‘ op de uitnodiging staat, mag je je fantasie laten gaan. Laten we eens naar de mode collecties voor herfst winter 2017 2018 kijken om ideeën op te doen. Persoonlijk voelen wij wel iets voor de ‘total black’ outfits die we daar zagen. Hugo Boss bijvoorbeeld showde een klassieke smoking met een eenvoudige zwarte coltrui. Zolang jasje en broek perfect afkleden, heb je niet meer nodig om goed voor de dag te komen.

Een andere interessante look zagen we bij Emenegildo Zegna. Deze look is meer casual dan die van Hugo Boss. In plaats van een smoking jasje showde Zegna een – wat lijkt – fluwelen colbert op een klassieke donkere broek. Ook hier werden colbert en broek met een (donkere) coltrui gecombineerd.

Een vrij ‘alternatief’ alternatief voor de coltrui zagen we bij John Varvatos. De Amerikaanse ontwerper – bekend om zijn geraffineerde rockstijl – showde een krijtstreep blazer met smoking revers met een trui met lage hals waarin nonchalant een zijden sjaal was geknoopt.

Smokings feesten 2017. Dsquared2
Smokings feesten 2017. Dsquared2

Een wel heel bijzondere interpretatie van de smoking zagen we bij Dsquared2. Ook dit ontwerpersduo ging voor total black, maar dan met leren en bloemendetails, en een wel heel aparte vormgeving. We zijn benieuwd wie hier iets mee kan!

Smokings feesten 2017. Bottega Veneta
Smokings feesten 2017. Bottega Veneta

Voor de wat klassiekere types onder jullie zijn er de smokings van Bottega Veneta. Het Italiaanse modehuis vernieuwde de op zich klassieke look met een goudkleurig vest.

Smokings feesten 2017. Emporio Armani
Smokings feesten 2017. Emporio Armani

Een algemene trend voor het komende winterseizoen is het gebruik van fluweel. Fluwelen colberts en jassen zijn hot (zie bijvoorbeeld de creatie van Emporio Armani), sommige pakken zijn zelfs helemaal in het fluweel uitgevoerd. Al met al genoeg stof om je fantasie te laten gaan, zouden we zo zeggen.

Klik hier voor de modetrends vrouw

MEER OP ADVERSUS
Gooi je training om

Gooi je training om

Als je regelmatig traint, weet je vast en zeker ook dat er periodes zijn waarin je niet vooruit te branden lijkt en waarin, wat je ook doet, de resultaten uitblijven.