De modetrends voor lente zomer 2016. De mood is RELAXED

modetrends-zomer-2016-04
Modetrends lente zomer 2016, collectie: Ermanno Scervino, ph. Charlotte Mesman

We staan nog zo ongeveer aan het begin van de winter maar voor de modebewuste mannen onder jullie hier alvast een snel report van de modetrends voor het nieuwe seizoen (voorjaar zomer 2016).

De mood voor voorjaar en zomer 2016: relaxed

De mood voor het komende seizoen is ronduit relaxed. De outfits op de catwalks waren sportief en comfortabel. De volumes zijn overwegend oversize.

Wijde broeken, wijde blazers, wijde overjassen

modetrends-zomer-2016-02
Relaxede volumes bij Fendi lente zomer 2016, photo: courtesy of Fendi

Al sinds een paar seizoenen zien we in het modebeeld wijdere broeken. Voor het komende seizoen zet deze trend echt goed door. Wijde broeken worden de regel. Daarnaast zien we ook klassieke chino’s en hier en daar wat leggings die met lange tops worden gedragen. Ook de blazers en overjassen vallen dit seizoen ruim en zijn daardoor extra comfortabel in het dragen.

Pyjama pakken en overalls

Een trend die in het verlengde van de wijde broeken ligt, is die van het pyjama pak: wijde broeken met bijbehorende overhemden/jasjes. De ‘pyjama’ pakken komen in effen kleuren maar ook in prints. Sportiever – en ook draagbaarder – zijn overalls die we op meerdere catwalks zagen.

Fifties overhemden

Heel gemakkelijk in het dragen zijn de ‘fifties’ overhemden en oversized polo’s. Draag ze met een nette broek en een zonnebril en je hebt een look waar je overal mee voor de dag kunt komen.

Het kleurenpalet: van alles wat

Naast de gebruikelijke explosie van kleur die kenmerkend is voor het zomerseizoen gaan we deze zomer ook veel ‘neutrals’, grijs en poederkleuren zien. Onder de felle kleuren scharen zich onder meer grasgroen en felgeel. Andere in-trend-kleuren zijn butter scotch en sienna bruin.

Jasjes, bombers en jacks

Verder gaan we veel kleine jasjes, bombers en geraffineerde leren jacks (in boterzacht leer) dragen.

Kant en chinoiserie

modetrends-zomer-2016-01
Kanten overhemden bij Burberry lente zomer 2016, photo: courtesy of Burberry

Tot ergernis van sommige modejournalisten (en wellicht menig fashionfan) neigen de modehuizen als het op herencollecties aankomt toch nog vaak naar de vrouwelijke kant. Zo zagen we kanten overhemden bij Burberry en Chinoiserie prints (Oosterse prints met draken, vogels en bloemen) bij onder meer Dolce & Gabbana en Louis Vuitton (in blauw en Chinees rood).

Stoere spijkerbroeken met gaten en scheuren

modetrends-zomer-2016-03
Spijkerbroeken met gaten bij Dsquared2 lente zomer 2016, photo: courtesy of Dsquared2

Gaten en scheuren blijven ook voor 2016 de spijkerbroekentrend en voegen daarmee een stoere en mannelijke noot aan de collecties toe.

MEER OP ADVERSUS
De nieuwe BMW S 1000 R

De nieuwe BMW S 1000 R

De nieuwe BMW S 1000 R combineert de sterke punten van de superbike BMW S 1000 RR met de compromisloze dynamiek van een Roadster. Innovatieve technologie en nieuwe uitrustingen zorgen voor nog verder verbeterde rijeigenschappen en meer veiligheid…