Shorts voor zomer 2016. Yes, maar hoe short?

Shorts zomer 2016
Shorts zomer 2016, collectie: Neil Barrett

Shorts ook voor zomer 2016. Jazeker. Voor de vrije tijd maar ook voor wat meer geklede gelegenheden.

Shorts zomer 2016
Shorts zomer 2016. Van links naar rechts: Neil Barrett, Dsquared2, Philipp Plein, Ermanno Scervino

Onze favorieten voor deze zomer? Rechte spijkershorts tot net boven de knie (maar niet langer, en zeker niet korter!) en wijde shorts die je met een relaxte zomertrui of misschien zelfs wel met een T-shirt en een korte overjas draagt.

Voor meer geklede gelegenheden gaan we deze zomer voor klassieke maar vrij wijde modellen die we combineren met een mooi leren jack. De slippers die je in je vrije tijd draagt, vervang je door sneakers of klassieke veterschoenen. Ga voor aardekleuren of klassieke tinten als donkerblauw of groen.

Trend: rechte spijkershorts tot net boven de knie (maar niet langer, en zeker niet korter!)

En om de vraag ‘Hoe short?’ te beantwoorden. Het ligt eraan wat voor type je bent. Maar een paar vuistregels willen we je wel geven: shorts mogen alleen ‘short’ zijn op het strand of aan zee.

Shorts mogen alleen ‘really short’ zijn in de omgeving van strand en zee, in de tuin of rond het zwembad

Voor alle andere gelegenheden is de lengte tot net boven de knie dit seizoen het meest populair. Zoals je op de foto’s ziet, kozen ontwerpers als Corneliani en Marras ook voor ‘shorts’ die over de knie vallen, een lengte die in het algemeen wat ‘lijzig’ aandoet. Je moet lef hebben (en het type ervoor zijn) om deze lengte te dragen.

Shorts zomer 2016
Shorts zomer 2016. Van links naar rechts: Missoni, Daks, Corneliani, Antonio Marras
MEER OP ADVERSUS