Zwembroeken trend 2016. Grote winnaar: zwemshorts

zwembroekentrends2016-02
Oosterse fantasieën voor op het strand, Dolce & Gabbana lente zomer 2016

Als man kom je op het strand met héél weinig weg. Tenminste: als je een strak en afgetraind lijf ‘weinig’ kunt noemen.

Ben je in vorm dan is een nette zwemslip al meer dan voldoende.

Maar of je nu in vorm bent of niet, je wilt natuurlijk ook wel eens iets anders dan die donkerblauwe Speedo. En dus gingen we voor je op zoek naar de zwembroeken trends voor zomer 2016.

Korte zwemshorts/zwemboxers de grote winnaar

Vrij korte en wat wijde zwemshorts – net iets langer en wijder dan het gebruikelijke boxermodel – zijn dé trend voor zomer 2016. Niets nieuws onder de zon eigenlijk. Of toch wel. Het zijn vooral de fantasieën die het ‘m doen.

zwembroekentrends2016-04
Beachwear MSGM lente zomer 2016, ph. Mauro Pilotto

Deze zomer mag alles als je maar voor een uitgesproken dessin kiest. Felgekleurd en grafisch, tropisch met palmbomen en papagaaien, marinefris met strepen, ja zelfs luipaardprints of – en dat is misschien de echte nieuwigheid voor 2016 – oriëntaalse fantasieën.

Deze oriëntaalse fantasieën zagen we met name bij Dolce & Gabbana. De hele zomercollectie van deze Italiaanse heren is doorspekt met prints uit het Verre Oosten. Zijdeachtige materialen horen er ook bij. Zo worden zwemboxers met exotische dessins gecombineerd met zijden badjassen met hetzelfde dessin. Zo’n zandoutfit is natuurlijk super stylish! Draag er espadrilles bij en je steelt de show.

Tattoos en surferinvloeden

zwembroekentrends2016-03
Beachwear Dsquared2 lente zomer 2016, ph. Mauro Pilotto

En dan zijn er natuurlijk altijd modehuizen die op zoek gaan naar iets bijzonders. Dit keer was dat Dsquared2, een modehuis dat bekend staat om zijn coole, hippe (en dure) stijl. De titel van de zomercollectie is ‘Wave Chasers’ en de inspiratie zijn jonge, zorgeloze en coole surfers die met hun rugzak de wereld rondreizen op zoek naar steeds hogere golven om te temmen.

Als basis voor alle outfits op de catwalk kozen de ontwerpers een flinterdunne superstrakke bodysuit met tekeningen die als tattoos over de huid liggen. Daarmee is de trend voor deze strandlook wel gezet. De beachwear van dit modehuis bestaat verder uit: wijde hemden met borduursels, oversize-shorts, windjacks, sneakers in wakeboard style, sandalen en grote rugzakken met gekleurde koorden. Een heel stoere manier om je deze op het strand te presenteren.

Zwemslips

zwembroekentrends2016-01
Beachwear Vivienne Westwood lente zomer 2016, ph. Mauro Pilotto

En dan zijn er altijd nog modehuizen of zwembroekenproducenten die met vrij kleine zwembroeken komen. Zoals Vivienne Westwood bijvoorbeeld. Niet bepaald onze smaak, maar draag gerust wat je wilt, zeker in de zomer, het meest ongedwongen en vrijgevochten seizoen van het jaar.

MEER OP ADVERSUS