Brengen monsieur Diors geluksymbolen jou succes?

Sterren, harten, munten en rozen. De wintercollectie van Dior is doordrenkt van de persoonlijke motiefjes en geluksbedels van de legendarische designer. Soms heel zichtbaar, soms heel subtiel, sieren ze herenkostuums, overhemden en accessoires.

Ruiten mode

Foto's: Patrice Stable@Dior Homme

De ballen- en sterrenmotiefjes die de herenkostuums op de catwalk van Dior rijkelijk versieren mogen de niet al te 'fashion forward' man misschien wat teveel zijn, maar een overhemd met een nauwelijks waarneembaar hartjesmotief is toch wel heel subtiel (en ongetwijfeld iets waar vrouwen op kicken). En een donkere das met een klein wit balletje (of zijn het sterretjes?) staat elke man goed.

Diors wintercollectie nodigt je uit tot twee, driemaal kijken. Dachten wij eerst dat al die witte stippeltjes... hum... stippeltjes (pois of polkadots, noem ze zoals je wilt) waren, bij de tweede keer kijken, bleken de stippeltjespatronen te worden afgewisseld door sterrenpatronen die vanuit de verte hetzelfde effect opleverden als de stippeltjespatronen - als je me nog kunt volgen :). En pas bij drie keer kijken, zagen we de subtiele hartjes die in de klassieke overhemden waren verwerkt. En ja hoor, je ziet het goed, aan de dasspelden bungelen geluksvoorwerpen als hartjes en munten. En zelfs riemen, tassen en schoenen zijn verrijkt met witte stippels (of zijn het sterren?). De sneakers met polkadots zouden wel eens een hit onder de fashionista's kunnen worden.

Heel opvallend is bovendien de grote roos, afkomstig uit de couture archieven van 'la maison', die de conventionele krijtstreeppakken siert.

Deze collectie, van de hand van KRIS VAN ASSCHE laat zien hoe conventioneel en onconventioneel hand in hand kunnen gaan en hoe je met de mode kunt spelen. Neem niets letterlijk over maar laat je inspireren en geef je outfits een persoonlijke touch, net zoals Monsieur dat gewoon was te doen.

Ruiten mode

MAATKOSTUUM MET STIPPELS, TAS EN SCHOENEN MET BALLENPATROON

Ruiten mode

DETAIL VAN DE VORIGE FOTO. ZIE DE DASSPELD MET HART

Ruiten mode

HERENKOSTUUM MET STIPPEL, PARDON, STERRENPATROON

Ruiten mode

DETAIL VAN VORIGE FOTO

Ruiten mode

DAS EN SCHOENEN MET POLKADOTS

Ruiten mode

DAS EN SCHOENEN MET STIPPELS

Ruiten mode

DETAIL VAN DE VORIGE FOTO. OVERHEMD MET HARTJES

Ruiten mode

KRIJTSTREEPAK MET ROOS. DAS EN SNEAKERS MET STIPPEN