Maatkostuums maar dan anders

De mood in de herenmode voor winter 2014 2015 is relaxed en stijlvol. Nette broeken worden gecombineerd met coole overhemden en truien voor een moderne en bijna-sportieve look. Daarover gaat een halflange jas of een leren jack. We zagen maar weinig maatkostuums, en als je ze al zag, waren ze bepaald niet standaard.


PORTS 1961

Ontspannen, relaxed, een beetje business maar niet te, en in ieder geval heel COOL. Dat is de mood voor deze winter. De herenlooks op de catwalks laten een zelfverzekerde en moderne man zien die zich met zorg kleedt, maar zeker niet ijdel overkomt. Hij weet gewoon wat hij wil en laat zich zeker niet in een hokje plaatsen.

Een standaardpak met een standaard wit of lichtblauw overhemd is er dit seizoen niet bij. Veel pakken en overhemden hebben een print(je) en meer uitgesproken kleuren (zie Prada). En zie je al een klassieker als een krijtstreeppak (zoals bij Ferragamo en Dior) dan is de snit gewoon weer net even anders.

Een voorbeeld van TOTAAL vernieuwende lijnen zagen we bij Givenchy. De mood is sportief en alles is vrij wijd. Ook bij Burberry waren de volumes vrij royaal en worden grijze 'office' broeken met nethemden geshowd. Canali bleef klassiek (maar koos zeker niet voor een wit of lichtblauw overhemd) en gooide bovendien een bontjas over de blazers. De schouders van de doublebreasted blazer bij Corneliani waren vrij fors en daardoor ietwat sportiever dan gebruikelijk.

Bekijk de fotogalerie maar eens en doe inspiratie op. Get the mood!

Maatkostuums maar dan anders

Mannenmode herfst winter 2014 2015, collectie: Givenchy
PREV NEXT
Maatkostuums maar dan anders
   
Maatkostuums maar dan anders
Mannenmode herfst winter 2014 2015