Top 10 modekleuren (en meer) voor de winter

Geijkte winterkleuren zijn er dit seizoen niet bij. We gaan nu eens nìet voor het gebruikelijke kleurenpalet, geïnspireerd door de herfst in het bos. Groen, bruin, bordeauxrood en oranjetinten zijn zo afgezaagd :-). Deze winter zijn de kleuren nét even anders maar nog opvallender zijn de kleurcombinaties.


PRADA WINTER 2014 2015, FOTO: COURTESY OF PRADA

Maar laten we beginnen met de top 10 kleuren voor winter 2014 2015. Deze kleuren ranglijst wordt elk seizoen samengesteld door Pantone, een autoriteit op kleurengebied. Voor de komende winter luidt de top 10 als volgt:

  1. Sangriarood (een donkere fuchsia tint)
  2. Aurorarood (vergelijk met tomatenrood)
  3. Cognac
  4. Mistgeel (net geen okergeel)
  5. Orchideeroze
  6. Fel/licht kobaltblauw
  7. Zeemist (een soort heel zachte lavendelgrijze kleur)
  8. Aluminiumgrijs
  9. Koningsblauw
  10. Cipresgroen

Natuurlijk hebben wij deze lijst naast onze eigen belevingen tijdens de modeweken gelegd en we kunnen ons erin vinden (bekijk onze fotogalerie maar eens), maar voegen er wel aan toe dat zwart, grijstinten en heel donkerblauw nog altijd de basis voor de heren outfits blijven. De meeste outfits op de catwalks waren donker, met hier en daar outfits in de top-10 kleuren.

Wat de top 10 kleuren voor deze winter bijzonder maakt, zijn vooral de combinaties die de ontwerpers gelegd hebben. Een goed voorbeeld is de collectie van Prada waar je veel van de top 10 kleuren in terugvindt, en dan vaak meerdere in één outfit.

Bekijk de fotogalerie en ga dan zelf aan de slag. Kijk wat je nog in de kast hebt en maak vernieuwende kleurencombinaties voor een up-to-date look.

   
Top 10 modekleuren voor de winter
Mannenmode herfst winter 2014 2015