In joggingbroek en op trekkingschoenen naar je werk

Oké, misschien hebben we een beetje overdreven met de titel van dit artikel, maar nog even en je kunt echt in joggingbroek naar je werk. De mode van tegenwoordig is doordrongen van sportswear invloeden. Joggingbroeken, sweaters, windbreakers, sneakers...


Louis Vuitton herfst winter 2014 2015

Laten we met de sneakers beginnen... Sportschoenen zijn tegenwoordig algemeen geaccepteerd als schoeisel voor overdag. Jaren geleden haalden we ze alleen uit de kast om naar de sportschool te gaan maar nu dragen we ze eigenlijk altijd en overal.

Hetzelfde gebeurt op dit moment met veel andere items die tot voor kort alleen gebruikt werden voor sportieve momenten. Sweaters, joggingbroeken, windbreakers, track pants, wielrennerbroeken. We mogen het tegenwoordig allemaal overdag dragen.

Een bekende naam op het gebied van de sportswear-wordt-daywear-mode is natuurlijk Alexander Wang, maar ook modehuizen als Louis Vuitton en John Galliano kwamen voor winter 2014 2015 met collecties waarin wel heel veel sportswear invloeden te zien waren. Een heel bijzondere collectie (we zetten er wat vraagtekens bij) is die van Moncler Gamme Bleu. Ontwerper Thom Browne liet zich inspireren door de golfsport en de sfeer in de Engelse clubhuizen. Dit modehuis, dat vooral bekend staat om de ski- en bergkleding, zat er dit seizoen wellicht een beetje overheen.

Maar over het algemeen zijn de items stuk voor stuk ultrachic en de manier waarop ze gedragen worden, heeft uiteindelijk niets te maken met het joggingpak waarmee je op zondagmorgen de hond uitlaat. Sportieve broeken - vaak met elastische boord rond enkels - combineer je met een mooie blazer. Een zwarte windbreaker wordt supercool als je er een mooie grijze of zwarte broek en een flitsende sneakers onder draagt. Jacks met grote capuchons die je voorheen misschien eerder op skipiste zou dragen, doen het goed over je maatkostuum.

Kortom, het is mixen en matchen totdat je die coole, relaxte maar toch uiterst geraffineerde catwalk look hebt. Laat je inspireren door onze fotogalerie.

In joggingbroek naar je werk

Mannenmode herfst winter 2014 2015, collectie Louis Vuitton, foto: courtesy of Louis Vuitton
PREV NEXT
In joggingbroek naar je werk
In joggingbroek naar je werk
Mannenmode herfst winter 2014 2015