Must-have: witte sneakers voor de winter

Een opvallende schoenentrend voor de heren voor deze winter is: klassieke witte sneakers. Na alle multi-color modellen van de afgelopen seizoenen een verademing!

WITTE SNEAKERS MET ZWARTE ZOLEN BIJ FENDI , PHOTO: COURTESY OF FENDI
Sneakers

Witte sneakers voor de winter. Witte sneakers onder een zwarte broek. Witte sneakers onder een klassieke grijze pantalon. Witte sneakers onder een spijkerbroek. Witte sneakers onder een (rib)fluwelen broek. Zelfs onder een zwartleren broek (bij Philipp Plein).

Witte sneakers zijn dé trend van het moment. Ze laten zich heel gemakkelijk dragen. Er is slechts één voorwaarde: ze moeten er onberispelijk (wit) uitzien. Want het moet allemaal cool, fris en modern ogen.

Het meest geliefde model is de klassieke tennisschoen in wit leer. De schoenen zijn vrij stevig en hebben dikke zolen (zo en zo een trend voor deze winter). Veel witte sneakers op de catwalks - bij Fendi en Prada bijvoorbeeld - hadden zwarte details. Bij Fendi zagen we witleren schoenen met zwarte zolen, bij Prada zagen we witte sneakers met zwarte veters en een zwarte rand. En Givenchy showde onder letterlijk iedere outfit sneakers die overwegend wit-met-zwart of zwart-met-wit waren.

WITTE SNEAKERS ONDER EEN ZWARTLEREN BROEK BIJ PHILIPP PLEIN

Sneakers

WIT MET ZWARTE SNEAKERS BIJ GIVENCHY, PHOTO COURTESY OF GIVENCHY

Sneakers

WITTE SNEAKERS VAN PRADA, PHOTO: COURTESY OF PRADA

Sneakers

De fashionista's tijdens de Paris Fashion Week kozen graag voor total white modellen en combineerden die - afhankelijk van het weer - met lichte of donkere broeken.

FASHIONISTA LOOKS TIJDENS DE PARIS FASHION WEEK IN SEPTEMBER/OKTOBER 2014

Sneakers

Sneakers

Sneakers

En de sokken? Moeten die wit of zwart zijn? horen we jullie vragen. Ons antwoord is: geen sokken als de enkels vrij zijn en je je broek wat oprolt (bij mild herfstweer, zullen we maar zeggen). In alle andere gevallen moet je broek je schoenen bedekken en is de vraag niet meer zo relevant, tenzij je gaat zitten :-) We kiezen dan toch liever voor donkere sokken en geen witte (sport)sokken. Op die manier draag je je witte sneakers als 'echte' schoenen en geef je in ieder geval niet het idee dat je zo van de tennisbaan komt.