Badmode en zwembroeken heren zomer 2013

Zwembroeken zomer 2013. Van slip tot boxer. Van camo-print tot doodskop

Badmode en zwembroeken heren zomer 2013

De zomer komt in zicht en natuurlijk ben jij elke dag in de sportschool te vinden :-) Met een afgetraind lijf sla je op het strand of in het zwembad direct een goed figuur, maar als modebewuste man kies je vanzelfsprekend ook een zwembroek volgens de allernieuwste trends. Wij zetten de badmode trends voor zomer 2013 voor je op een rijtje.

Zwemboxers en zwemslips

De meest gangbare modellen voor zomer 2013 zijn de zwemboxer en de zwemslip. Wat dat betreft is er ten opzichte van vorig jaar niet veel veranderd. Wil je op safe gaan, dan is de zwemboxer nog altijd het beste model. De zwemslip is vooral bij fanatieke zonneaanbidders die graag zo integraal mogelijk bruin worden populair maar kan voor de dames (en overigens ook voor de aanwezige heren) soms wat al te confronterend zijn. Onze voorkeur gaat in ieder geval uit naar een wat discreter model. Wat niet wegneemt dat ook de omgeving waarin je je bevindt een rol speelt. Op het strand van Copacabana kom je wellicht met een tanga goed weg, maar of dit model in Katwijk aan Zee in goede aarde zal vallen is nog de vraag.

Surferbroeken?

De surferbroek is een klassieker die we altijd wel zullen blijven zien, maar de trend voor zomer 2013 is toch wat 'strakker'. Houd je van een wat wijdere zwembroek, ga dan niet voor knielengte maar tot halverwege het dijbeen. Net iets moderner!

Felle kleuren

Het was te verwachten. Felle kleuren zijn nog steeds in de mode en dat geldt ook voor de badmode. Een topper voor dit jaar is intens en oogverblindend geel. Een absolute eyecatcher die heel wat damesogen op je zal doen richten. Verder zien we groen, blauw en rood. Ook 'color blocking' - het samenstel van een paar felle kleuren in grote effen vlakken - is in.

Dé trend voor 2013: prints! Van camo-print tot doodskoppen en Oosterse invloeden

De absolute trend en nieuwigheid voor zomer 2013 zijn de vele prints die we in de zwembroekencollecties zien. Sommige fantasieën zijn echt gedurfd! Dolce & Gabbana bijvoorbeeld kozen voor microprints (zo klein dat je er bijna scheel van zou gaan kijken) en zwoele Oosters geïnspireerde prints. Dsquared2 kwam met felle bloemen tegen een witte achtergrond maar het 'hot item' in deze collectie is vooral de witte zwembroek met doodskop op de strategische plek (juist, dààr ja). En helemaal trendy én stoer is de camouflageprint die we al in de modecollecties zagen en ook de zwembroekencollecties heeft veroverd. Verder gaan we dit seizoen - wéér een afgeleide van de modecollecties - ook veel streepmotieven zien.

Licht en luchtig

Er is steeds meer aandacht voor de technologische kant van de badmode. Ze moeten snel opdrogen, niet lubberen, mooi aansluiten maar niet knellen. Het gaat de ontwerpers er vooral ook om om vederlichte modellen te creëren. Hiermee komen we direct op het onderwerp: voering. Let bij aankoop - en dat geldt vooral voor witte zwembroeken - op de manier waarop de zwembroek is afgewerkt. Je zou niet willen dat je na een duik in het zee of zwembad met 'alles' te koop loopt.

Charlotte Mesman voor ADVERSUS