Denim trends voor zomer 2013: spijkerbroeken, spijkershirts, spijkerjacks

Denim trends voor zomer 2013: spijkerbroeken, spijkershirts, spijkerjacks

Ook deze zomer heeft spijkergoed een hoofdrol in de mode. Spijkerbroeken, spijkershirts, spijkershorts en spijkerjacks. Het hoort er allemaal bij. In relaxte en ontspannen uitvoeringen voor de vrije tijd en in chique versies met strakkere lijnen, misschien wel in stretch, voor een meer 'gelikte' look.

Denim blijft zijn appeal behouden. Deze zomer is er geen regel te geven. Niet voor de spijkerbroeken, noch voor alle andere items die in spijkergoed zijn uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een verwassen versies met gaten of voor chambray stofje - zoals in de zomercollectie van bijvoorbeeld Ermanno Scervino - dat net wat lichter en netter is.

Spijkeroverhemden draag je op een relaxte broek of met shorts, maar je kunt ze ook onder een jasje dragen. Spijkerjacks komen in de klassieke uitvoering maar Diesel Black Gold geeft er een heel nieuwe draai aan (bekijk de fotogalerie maar eens).

Dsquared2, van uitstek een jeansmerk, kiest voor opvallende spijkerdetails en maakt het spijkerjack ondergeschikt aan rock-chique outfits in vooral zwart.

Ook veel accessoires komen in spijkergoed. Van espadrilles tot schoudertassen. Ze laten zich goed combineren met denim kledingstukken. De jeans op jeans look is ook deze zomer in. Combineer dezelfde typen spijkergoed met elkaar of speel met contrasten en verschillende blauwtinten. Aan jou de keuze. Laat je inspireren door onze fotogalerie.

Klik hier om naar de fotogalerie 'Denim trends voor zomer 2013: spijkerbroeken, spijkershirts, spijkerjacks' te gaan

Charlotte Mesman voor ADVERSUS