Felle kleuren en metallics voor zomer 2013

Felle kleuren en metallics voor zomer 2013

Na een modeweek moeten de trends zich altijd nog uitkristalliseren. Maar we kunnen wel alvast een paar rode lijnen die we in de herencollecties voor lente en zomer 2013 hebben gezien signaleren.

Een van de meest opvallende trends is het gebruik van kleur. Oranje, lichtrood, kobaltblauw, kanariegeel en groen. Bij Salvatore Ferragamo werden verschillende felle kleuren zelfs met elkaar gecombineerd op een manier die doet denken aan Los Angeles en het kleurgebruik van David Hockney.

Een andere trend zijn de metallics die we onder meer bij Burberry en Neil Barrett zagen. De metallics voor zomer 2013 zijn hoogglanzend en doen denken aan de glanspapiertjes waarin bonbons wel verpakt worden. Op de catwalk van Burberry zagen we zelfs metallic slippers in felle kleuren die onder maatkostuums werden geshowd.

Naast al deze felle en opvallende tinten gaan we ook veel grijstinten, (gebroken) wit en zwart zien. Gucci bijvoorbeeld begon de show met vooral veel kleur maar eindigde met chic zwart.

Het merendeel van de collecties kenmerkt zich verder door strakke lijnen en een chique casual mood. Mooie jasjes, lichte zomertruien, perfect gesneden broeken en onberispelijke overhemden. Qua schoenen gaan we volgend jaar zomer vooral veel mocassins en bontgekleurde sneakers zien. We zagen nagenoeg geen slippers en sandalen en opvallend is ook dat we nog geen zwembroek op de catwalk hebben gezien terwijl we het hier toch over zomer 2013 hebben!

En het type man dat we op de catwalk zagen? Afgetraind, gespierd maar mager en bij voorkeur niet al te gebruind. Veel modellen hebben een bleke gezichtshuid. Baarden lijken op z'n retour. Nette korte kapsels met zijscheiding zijn in. Op sommige catwalks zagen we nog steeds kuiven. Verder lijkt de korte pony voor de man terug in de mode te komen.

Klik hier om naar de fotogalerie 'Felle kleuren en metallics voor zomer 2013' te gaan

Charlotte Mesman voor ADVERSUS