Trend: de korte broek

Langzaam maar zeker mogen we dan toch gaan toeleven naar mooier weer. Mocht je oog tijdens een middagje shoppen op een korte broek vallen, aarzel dan niet om 'm aan je garderobe toe te voegen. Op de catwalks voor zomer 2013 wemelde het van de korte broeken. Het is een hot item. Of je 'm nu in een casual versie draagt of in een klassieke versie.

Giorgio Armani liet met zijn collectie Emporio zien hoe veelzijdig de korte broek is. Hij combineerde nonchalante casual broeken tot op de knie met blazers en jacks en donkergrijze korte broeken met bandplooi met lichte zomertruien. Met een korte broek kun je alle kanten op. Dsquared2 gaf een spectaculaire 'underground' interpretatie van dit item. Ontwerpers Dean en Dan van dit modemerk combineerden een korte zwarte broek met een zwart overhemd en een zwartleren 'schort'. Het avant-gardistische modemerk Costume National koos voor opgerolde leren shorts die met een donkerblauw zomerjack werden geshowd. Ook Diesel showde verschillende korte broeken, met blazer en vest, of met een jasje.

De trend is om de korte-broeken-look 'aan te kleden'. De combi 'korte broek - T-shirt - teenslippers' is voor naar het strand. Wil je een korte broek volgens de laatste mode dragen dan combineer je dit kledingstuk met een mooi jasje, een chique jack, een overhemd en vooral ook 'geklede' schoenen, zoals mocassins, veterschoenen of een paar stoere sneakers. Bekijk de fotogalerie maar eens en experimenteer met alle ideeën die je daar ziet.

Klik hier om naar de fotogalerie 'Trend: de korte broek' te gaan

Charlotte Mesman voor ADVERSUS