10 Mode must-have voor trendy heren

Eindelijk is het dan zomer! Eindelijk tijd voor luchtige zomerkleding. Het is een ware opluchting om ons van al die lagen kleding te kunnen ontdoen. En zoals altijd doet verandering leven. Het werkt inspirerend om weer eens andere outfits en combinaties te dragen. Voor de heren die er deze zomer trendy en up-to-date bij willen lopen, hebben we een top 10 lijstje van de mode must-haves voor dit seizoen.

1. Loose fit broeken en T-shirts

Slim fit is nog steeds in de mode, maar de loose fit look komt terug. Die broeken en T-shirts mogen weer wat wijder (zit ook wat lekkerder).

2. Life is... shorts!

Shorts zijn deze zomer helemaal trendy. Voor officiële gelegenheden kies je een mooie korte broek, misschien zelfs met vouw. Voor de vrije tijd ga je voor baggy shorts. O ja, en de meest geschikte lengte voor zomer 2013 is tot op de knie.

3. Zomerblauw

Blauw is dé modekleur. Liefst knallend en intens. Heel gewaagd en nogal tijdsgebonden maar misschien vind je het een aangename afwisseling op het geijkte donkerblauw.

4. Sneakers

Laat slippers en sandalen nog maar even in de kast (volgend jaar komen ze weer aan bod): zomer 2013 is de zomer van de sneakers. Liefst met felle kleurtjes.

5. T-shirts

Even dat overhemd uit. T-shirts zijn cool. Zoek er eentje met een afbeelding of opschrift dat bij jou past.

6. Kleur

Zomer 2013 staat in het teken van de felle kleuren. Oranje, geel, groen, blauw (dit is een topkleur, zie hierboven). Effen felle kleuren mogen met elkaar gecombineerd worden (color blocking). Is kleur je ding, leef je deze zomer dan ooit, want volgend jaar zomer stappen we er een beetje vanaf.

7. Wristwear

Polsbanden zijn nog steeds je van het. Investeer in een stoere band voor een coole look. Je vindt ze in alle prijsklassen. Van de grote merken maar lekker goedkoop (wel zo makkelijk voor aan het strand).

8. Prints

Steel deze zomer de show met grafische prints, ruiten of zelfs bloemenprints. Wat jij wilt!

9. Zonnebrillen met gekleurde spiegelglazen

De zonnebrillen met gekleurde spiegelglazen die we tegenwoordig overal zien, zijn echte eyecatchers. Niet echt elegant maar wel fun voor een zon- en zee-omgeving.

10. Metallics!

Tot slot noemen we de gekleurde metallics, een trend die vooral door Burberry wordt gepromoot. We verwachten niet dat jullie en masse in groene, gele en blauwe metallics kleding zullen gaan rondlopen maar een paar metallics sneakers is toch best wel cool.

Charlotte Mesman voor ADVERSUS