Heren in zomerpak

Modetrends zomer 2013

Hangt jouw zomerpak al klaar?

De zomer is officieel het meest 'casual' seizoen van het jaar. Maar niet iedereen kan zich veroorloven om in korte broek met T-shirt op de werkvloer te verschijnen. Gelukkig zijn er legio zomerpakken waarmee je goed de dag komt zonder 'oververhit' te raken.

De trends

Laten we eerst eens naar de trends voor zomer 2013 kijken. Allereerst valt op dat het silhouet dit seizoen vrij slank is. Broeken en jasjes kleden mooi af en volgen de lijnen van het lichaam. Vormloze jasjes en wijde broeken zijn er dit seizoen niet bij. Als je een nieuw pak koopt, let dan vooral goed op de pasvorm. Juist met deze wat 'strakkere' lijnen is het belangrijk dat je pak perfect zit.

De kleuren

Ga voor lichte kleuren voor dat zomerse gevoel. Deze zomer zien we veel lichte grijstinten en blauw (kobaltblauw, elektrisch blauw en ook meer bescheiden blauwtinten). Perfect voor warme dagen. Ook klassieke kleuren als camel en beige doen het natuurlijk goed. En wit is ook weer helemaal in. Voor de artistiekelingen onder ons zijn er de 'all-over' prints. Hoe kleiner de print, des te chiquer.

Eigentijdse touch

Voor een eigentijdse touch draag je een maatkostuum met een metallic overhemd. Het is wellicht een van de meest geziene trends op de catwalks maar in het dagelijks leven zouden we je aanraden om er slechts in uitzonderlijke gelegenheden voor te kiezen (wellicht niet wanneer je die miljoenendeal moet sluiten :).

Blazer met korte broek?

Ook met de combinatie korte broek met blazer moet je stylish omgaan. Plaats dergelijke outfits altijd in de context. Stem je kleding af op de situatie.

Altijd fris en koel

Tot slot nog een paar tips om altijd fris en koel voor de dag te komen.

Let tijdens de aankoop van een zomerpak goed op het materiaal. Ga voor katoen, linnen of andere natuurlijke vezels maar laat synthetische pakken voor wat ze zijn. Lichte wol kan in Nederlandse zomer ook maar kies de wol wel goed. Sommige wolsoorten willen de huid nog wel eens irriteren als het een beetje warm is.

Maak gebruik van relaxmomenten om je jasje uit te doen en je overhemd open te knopen om af te koelen en je kleding te sparen. Trek je jasje uit voordat je in de auto stapt en hang het netjes op. Heb je een belangrijke meeting dan kun je zelfs overwegen om in relaxte kleding naar je werk te gaan en je pak pas ter plekke aan te trekken. Zo kom je absoluut kreukvrij voor de dag.

Heb je snel last van transpireren (en zweetplekken) gebruik dan - vooral op dagen dat je belangrijke afspraken hebt - een antitranspiratie roller of stick om je jasje mooi te houden en om die koele uitstraling veilig te stellen. Zweetplekken kunnen je onzeker maken. En erger nog, omstanders of je gesprekspartners zouden er wel eens uit kunnen afleiden dat jij niet zeker bent van zaak (terwijl je het op dat moment misschien alleen gewoon heel warm hebt). Wat de oorzaak van zweetplekken ook is, voorkom ze!