Dit gaan we zomer 2014 dragen!

Luxe, sportswear invloeden, hi-tech materialen, dunne stoffen, fluo kleuren en aardetinten en vooral veel blazers, jacks en trench coats.

Loop jij ook graag op de mode vooruit? Wij helpen je een handje. We zijn net terug van de mannenshows in Milaan en hebben supermooie collecties op de catwalks voor zomer 2014 gezien. De luxe mood van zomer 2013 en winter 2013 2014 zet zich voort. De collecties zijn relaxed maar tegelijkertijd oneindig chic. De materialen zijn modern en light weight. Hieronder de trends op een rijtje. Misschien kun je er nu al iets mee!

Luxe mood

De mood voor zomer 2014 is luxe maar tegelijkertijd ontspannen. De collecties laten niet zozeer de look van een business man zien maar hebben meer een air van een man die het zich kan permitteren op zijn gemak de wereld rond te reizen en te verblijven in metropolen en hotste places to be. Zelfverzekerd en stijlvol!

Super lichamen

Kleren maken de man. Ja, maar wel als er een goed lijf onder zit. Je hoeft niet zwaar afgetraind te zijn, maar aandacht voor de lichamelijke vorm en alles wat met grooming te maken heeft, is een must voor zomer 2014. Niet alleen omdat de lichte en dunne materialen vaak niet veel te raden overlaten maar ook omdat we weer wat meer lagen over elkaar gaan dragen.

Blazers, biker jacks, jasjes, trench coats

Voor zomer 2014 gaan we opvallend veel blazers, biker jacks, vesten, jasjes en trench coats zien. De looks zijn ongewoon aangekleed voor een zomerseizoen. Voor onze Nederlandse zomers wel zo praktisch.

Hi-tech materialen en flinterdunne stoffen

De zoektocht van de modeontwerpers richt zich niet alleen op vormgeving en snitten maar ook op materialen. Het gebruik van hi-tech materialen is super populair en veel stofjes voor zomer 2014 zijn light weight en flinterdun. Daarnaast zien we ook veel dun zomerleer en - natuurlijk - ook denim.

Van fluo tot aardetinten

Ook het kleurenpalet verdient de aandacht. Ben je er net aan gewend om oranje met kobaltblauw te combineren, is de trend alweer voor. Met andere woorden, color blocking is uit. Maar fluo tinten blijven we nog wel zien. En verder komen de aardetinten en nogal herfstige tinten voor de zomer weer terug.

Nieuwe vormen en jaren '80 invloeden

De vormen en lijnen voor zomer 2014 zijn vernieuwend. Aan de ene kant zien we strakke en aansluitende outfits, aan de andere kant oversize vormen. We zagen opvallend minder retro invloeden dan we gewend zijn. De Don Draper rage lijkt een beetje op z'n retour. Wel zijn de jaren '80 weer helemaal hot!

De comeback van sandalen

Sneakers, halfhoge boots en mocassins blijven we zien, maar fans van sandalen en slippers mogen zich verheugen. Ze komen weer terug!

Bekijk de foto's en laat je inspireren!

Modetrends man lente zomer 2014


Modetrends man lente zomer 2014, collectie: Ermanno Scervino