De coolste spijkerbroeken en spijkerjacks voor de zomer

Zomer. Het meest casual seizoen van het jaar is aangebroken. Daar hoort spijkergoed bij. Supersexy en supercool. Dit zijn de denim looks voor zomer 2014.

DOOR CHARLOTTE MESMAN

Spijkergoed 2014

SPIJKERGOED OP DE CATWALK VAN PHILIPP PLEIN

Spijkergoed is hot. En daarmee vertellen we je niets nieuws. Elk jaar, elk seizoen blijft denim een belangrijke rol in de mode spelen. De trends voor zomer 2014 zijn supercool. We updaten je snel nog even over de allerlaatste ontwikkelingen.

Spijkergoed 2014
Spijkergoed 2014
Spijkergoed 2014
MUST-HAVE SPIJKERJACKS, LINKS EN MIDDEN: DIESEL BLACK GOLD, RECHTS PHILIPP PLEIN

De spijkerjacks voor zomer 2014 zijn alles behalve banaal. Natuurlijk kom je met je klassieke jack altijd goed weg, maar wil je de laatste trends volgen dan ga je voor jacks met ontelbare details zoals patchwork, vintage effecten, gestikte banden en doodskoppen. Ook blazers in dezelfde stijl zijn cool.

Spijkergoed 2014
Spijkergoed 2014
Spijkergoed 2014
COOL EN RELAXED, HET SPIJKERGOED BIJ VIVIENNE WESTWOOD

Vintage en patchwork zijn ook de sleutelwoorden voor de spijkerbroeken die overigens zowel in slim fit als in oversize versies gedragen worden. Verfspatten, gebleekte denim kleuren, scheuren en gaten en opgestikte stukken (nep)leer vormen een leidraad voor de jeanswear van deze zomer.

Laat je werk of je levensstijl het toe, ga dan weer eens voor een wat lagere taille met daaronder een boxer, een trend die steeds weer in de mode opduikt. Om en nabij het strand of in zomerse vakantieomgevingen draag spijkerbroeken met een open overhemd (om die abs waar je de hele winter zo hard op gewerkt hebt te showen).

Spijkergoed 2014
Spijkergoed 2014
Spijkergoed 2014
Spijkergoed 2014
Spijkergoed 2014
Spijkergoed 2014
SPIJKERBROEKEN MET VINTAGE LOOKS EN OPGESTIKTE STUKKEN BIJ PHILIPP PLEIN, FOTO'S: PHILIPP PLEIN

Overigens zien we naast de vintage looks ook 'nettere' denim en chambray outfits. Zo kun je heel chique total denim looks creëren door verschillende nuances blauw met elkaar te combineren. Het geheel oogt heel fris en tegelijkertijd verzorgd en gekleed.

Spijkergoed 2014
Spijkergoed 2014
Spijkergoed 2014
ÜBERCHIQUE SPIJKERGOED-LOOKS OP DE CATWALK VAN DE ITALIAANSE ONTWERPER ERMANNO SCERVINO

We zullen niemand ervan te hoeven overtuigen hoe cool spijkergoed is - of we het nu over vintage of klassieke looks hebben. Maar als laatste foto toch nog even een streetstyle foto van een model 'off duty'. Ook de modellen - zij de het hele jaar door met mode werken! - kiezen nog altijd het liefst voor jeans!

Spijkergoed 2014

SPIJKERGOED IS ALTIJD NOG DE FAVORIET VAN DE MODELLEN...