Zonnebrillen trends voor lente en zomer 2014. De coolste zonnebrillen voor het nieuwe seizoen


ALL BLACK. Zwarte monturen zullen nooit uit de mode zijn en doen ook deze zomer weer mee. Het model op deze foto is van Cerruti 1881 Paris.

Het nieuwe seizoen begint natuurlijk met nieuwe zonnebrillen. De modellen voor lente en zomer 2014 zijn super cool. We doen een greep uit de vele creaties die we op de catwalks en in de eyewear collecties hebben gezien.

De rode lijn is: elegant en stijlvol. De monturen zijn dit seizoen over het algemeen wat kleiner (het shade- of maskermodel is op z'n retour). Zwarte monturen blijven een klassieker, maar daarnaast zien we dit seizoen ook opvallend veel kleur, zowel voor de monturen als voor de glazen. Veel modehuizen hebben zich laten inspireren door het verleden, onder meer door de jaren '50, en komen met retro modellen. Speciale aandacht verdient de clip-on zonnebril voor heren die gewoonlijk een optische bril dragen.

Maar genoeg gezegd, bekijk de brillen hieronder maar eens!

Clip-on zonnebril

Zonnebrillen 2014

De clip-on zonnebril is deze zomer trendy! Perfect voor heren die gewoonlijk een optische bril dragen. De 5276 van Tom Ford (zie de foto hierboven) heeft een zelfzeker maar functioneel ontwerp dat een klassieke, vierkante montuur combineert met een metalen, clip-on zonnebril montuur.

Aviator style

Zonnebrillen 2014

Deze zomer worden de brillen ronder en kleiner en zien we veel retro invloeden. Op deze foto een interpretatie van de aviator bril van Giorgio Armani.

Ronde vormen

Zonnebrillen 2014

De speciale, ronde vorm en het blinkende acetaat maken een modieus accessoire van deze zonnebril van Diesel. Klassieke lijnen komen samen met een nieuwe, metalen brug versierd met speciale denim inserts op de slapen die zorgen voor een verfijnde look

Monturen en glazen in kleur!

Zonnebrillen 2014

Burberry komt voor lente en zomer 2014 met opvallende zonnebrillen voor jongens en mannen die niet onopgemerkt door het leven willen gaan. Behalve dit blauwblauwe montuur met lichtblauwe glazen zagen met ook groene en gele monturen met een donker motiefje. Geen gemakkelijke brillen maar wel echte eye-catchers :-)

Retro brillen met een knipoog naar James Dean

Zonnebrillen 2014

Dsquared2 ontwierp voor deze zomer een optische bril met clip-on zonnebril met de naam
'James' naar de onvergetelijke James Dean. De klassieke, rechthoekige optische montuur
in 50s stijl is gemaakt van een mix van metalen randen met daarboven materiaal met textuur en kleur.

Zonder montuur

Zonnebrillen 2014

Dit montuurloze hoekige model van Ermenegildo Zegna is vederlicht en tijdloos. Een klassieker!

Rechthoekige monturen

Zonnebrillen 2014

Dit unisex model van Just Cavalli interpreteert de "nieuwe klassieke" trend met een rechthoekige vorm en een fors profiel, benadrukt door het reliëf aan de zijkanten.

Lichte monturen en doorzichtige glazen

Zonnebrillen 2014

Prada kiest voor zomer 2014 voor lichte monturen en doorzichtige glazen zoals dat deze zomer de trend is. Een perfecte bril voor heren die van een moderne en geraffineerde stijl houden.

Charlotte Mesman voor ADVERSUS