Zwembroeken trends 2014: de Speedo blijft een topkeuze. Een afgetraind lijf is een must.

Over de zwembroeken 2014 zouden we heel kort kunnen zijn. Een afgetraind lijf is de enige échte must voor naar het strand. Trainen is het advies, heren! Met een strak en goed verzorgd lichaam - gegroomd op de juiste plaatsen - kun je wat ons betreft zelfs in je onderbroek op het strand verschijnen : Even zonder dollen. Dit zijn de swimwear trends voor zomer 2014.

De Speedo blijft een topkeuze

De Speedo, de klassieke zwemslip, blijft een topkeuze voor zelfverzekerde heren die gezien mogen worden. De zwemslip is sexy en sportief. Zorg er wel voor dat je een model kiest dat perfect kleedt en de dames niet in verlegenheid brengt.

De mooiste kleuren zijn altijd nog donkerblauw en zwart, ook al zagen we op meerdere catwalks (onder meer bij Dsquared2 en Philipp Plein) ook witte zwemslips. Let er in dit geval op dat er een goede voering in zit. Verder zien we, net zoals vorig jaar, ook zwemslips met camouflageprints en hier en daar zelfs een dierenprint.


Zwemslip met camouflageprint op de catwalk van Philipp Plein, ph. Mauro Pilotto

De zwemboxer op gedeelde eerste plaats

Als we een toplijst zouden moeten maken, dan zou de zwemboxer de eerste plaats met de zwemslip delen. De zwemboxer kleedt net wat meer af. Vooral de retro uitvoeringen zijn mooi (donkere kleuren met een witte band in de taille bijvoorbeeld).


Zwemboxer met dierenprint op de catwalk van Rocco Barocco, ph. Mauro Pilotto

Korte zwemshorts

In bijna alle swimwear collecties voor deze zomer zul je de zwemshort aantreffen. Wat kortere zwemshorts zijn dit seizoen favoriet. Ze vallen net op het dijbeen. Voor een trendy look ga je voor een niet al te wijd model.

Net zoals vorig jaar zijn de zwemshorts er in alle mogelijke kleuren. Felle kleuren doen nog steeds mee. Daarnaast blijven bloemendessins en tropische afbeeldingen het goed doen. Voor een wat klassiekere look ga je voor verticale of horizontale strepen. Veel nieuwigheden zijn er op dit gebied niet, of het moeten de door Sicilië geïnspireerde zwembroeken van Dolce & Gabbana zijn.


Zwemboxer op de catwalk van Dolce & Gabbana


Zwemboxer op de catwalk van Philipp Plein, ph. Mauro Pilotto

Lange zwemshorts voor op het strand en langs de boulevard

Houd je van een 'all-round' zwembroek waarmee je de zee in kunt maar ook met goed fatsoen een hapje mee kunt gaan eten, dan zijn de wat langere zwemshorts ideaal. Voor het ultieme comfort kies je er eentje met zakken waar je ook nog eens de meest noodzakelijke dingen in kwijt kunt (wel even zakken leeghalen voor dat je gaat zwemmen :).

Ga voor kwaliteit

Liever wat minder zwembroeken van goede kwaliteit dan een collectie zwembroeken die slecht kleden. Kwaliteit is vooral bij zwembroeken een must. Zwembroeken van goede kwaliteit kleden perfect af, zakken zelfs in de wildste golven niet af, permitteren je een duik in het diepe zonder het klokkenspel te showen, en lubberen niet. Kies ook de juiste maat. Die vind je door je niet blindelings op de maat die je altijd draagt te storten, maar door ook even een maatje kleiner en groter te proberen. Een te grote zwembroek is ongemakkelijk en belemmert je in je bewegingen, een te kleine zwembroek accentueert eventuele vetrolletjes. (Oeps... dat is waar ook! Die hebben jullie niet, want deze zomer gaan we allemaal in topvorm naar het strand!)

We wensen je een zonovergoten trendy zomer toe!

Charlotte Mesman voor ADVERSUS