Broeklengtes zomer 2011
Broeklengtes voor de zomer. Hoogwater mag!

Het (zonder toestemming) kopiļæ½ren van onze artikelen om ze op andere websites of in tijdschriften of kranten te publiceren, betekent niet alleen een inbreuk op onze auteursrechten maar getuigt ook van weinig fantasie. Wij zijn het beu om onze artikelen overal tegen te komen... Kopieer onze artikelen niet.

Passen en meten hoeft er deze zomer klaarblijkelijk niet aan te pas te komen, tenminste als het over broeklengtes gaat. De lengtes variëren van het klassieke 'halverwege de hak' tot net boven de enkel. Hoogwater mag dus.

Alle mogelijke broeklengtes
Korte broeken worden deze zomer hot, maar ook het gebied van de lange herenbroeken valt er veel te beleven. Vooral als we het over de 'vrijetijdsbroeken' hebben zien we veel verschillende modellen. Opvallend is dat de broeklengte rond de enkel lijkt te schommelen waarbij ongeveer iedere lengte geoorloofd lijkt.

Klassieke broeklengte
Voor een klassieke vrijetijdslook is een rechte broek met broekspijpen tot halverwege de hak nog steeds de standaardregel. Je draagt er relaxte veterschoenen onder.

Zomerbroeken man zomer 2011
Zomerbroeken man zomer 2011
Foto's: links Dsquared2, rechts Canali

Hoogwater
Voor een trendy look kies je een broek die net boven je enkels valt. Deze modellen zijn in de regel wat strakker (ook op het dijbeen) en de broekspijpen hebben geen omslag. Je draagt er veterschoenen (zonder sokken) of suède mocassins onder.

Zomerbroeken man zomer 2011
Zomerbroeken man zomer 2011
Foto's: links Ermenegildo Zegna, rechts Ermanno Scervino

Opgerolde broekspijpen
Voor een relaxte zomer- of strandlook kies je een wat wijdere broek en rol je de broekspijpen tot net boven de enkels op. Deze broeken draag je met lichte veterschoenen (lichte kleur, licht materiaal als suède), met zomerse mocassins of met leerkleurige sandalen. Op een enkele catwalk werden opgerolde broekspijpen gecombineerd met een donkere veterschoenen en donkere sokken of sokken in de kleur van de broek. Alleen een enkele excentriekeling komt met deze look van de zomer goed weg.

Zomerbroeken man zomer 2011
Zomerbroeken man zomer 2011
Foto's: links Costume National, rechts: Corneliani

Charlotte Mesman voor ADVERSUS