Man in pak. Slanke silhouetten met een kleermakerstouch

Herenkostuums winter 2010 2011

De snelle zakenwereld van vandaag vraagt nog steeds om een pak. Op het gebied van de kwaliteit en snit mag je als hedendaagse man geen concessies doen. Het is vooral de vormgeving van je kostuum die verraadt of je up-to-date bent of niet.

De pakken voor winter 2010 2011 vragen om een colbert dat perfect om je lichaam sluit. Geen ruim vallende jasje en wapperende jaspanden dus. De schouders moeten scherp gesneden zijn en de pasvorm moet eruit als een persoonlijke kleermaker het jasje op je lijf gesneden heeft. Kortom, het moet als gegoten zitten.

Ook de broeken moeten perfect afkleden. Deze winter is het silhouet weer slanker. De broekenpijpen zijn recht of lopen vanaf de knie naar de enkel wat nauwer toe. Bij de sportievere modellen mogen de contouren van de beenspieren zich heel lichtjes door de stof van de broek aftekenen, maar in het algemeen gaat het erom dat je ze net niet ziet.

Op de catwalks voor winter 2010 2011 werden opvallend veel kostuums met een coltrui geshowd. Ook kwamen we creatieve combinaties van pakken met grof gebreide vesten tegen. In een enkele show werden krijtstreepcolberts geshowd met een fijn en soepel leren jack eronder.

We stelden een galerie voor je op om ideeën op te doen. Een pak is tegenwoordig niet zomaar een pak en het biedt vele mogelijkheden om uiting te geven aan je eigen persoonlijkheid.

Charlotte Mesman voor ADVERSUS