Spijkerbroeken zomer 2011
Jeans mannen zomer 2011

Het (zonder toestemming) kopiļæ½ren van onze artikelen om ze op andere websites of in tijdschriften of kranten te publiceren, betekent niet alleen een inbreuk op onze auteursrechten maar getuigt ook van weinig fantasie. Wij zijn het beu om onze artikelen overal tegen te komen... Kopieer onze artikelen niet.

De trash look is in, de tailles worden hoger (de Thomas Magnum stijl is terug!)

Snel je garderobe voor het nieuwe seizoen updaten? De eerste aanschaf is natuurlijk een spijkerbroek. Nieuwste model, nieuwe stijl. Wij updaten je over de jeans die wij op de catwalks hebben gezien.

Trash look en hogere tailles

De jeans die we op de catwalks in Milaan (lente zomer 2011) zagen, waren vaak alles behalve klassiek. Lees hieronder verder

Jeans man zomer 2011
Jeans man zomer 2011
Jeans man zomer 2011
Jeans man zomer 2011
Jeans man zomer 2011
Jeans man zomer 2011
Jeans man zomer 2011
Jeans man zomer 2011

1. Jeans met gaten bij John Richmond, 2. jeans met zakken met kleppen (ook aan de achterkant) van John Richmond, 3. jeans met opgestikte zakken en jeansbuidel bij Vivienne Westwood, 4. jeans met verfspatten bij Vivienne Westwood, 5. gebleekte spijkerbroek bij Ermanno Scervino, 6. strakke spijkerbroek met 'duikpak/surfer' invloeden bij Frankie Morello, 7. Donkere spijkerbroek (ook geschikt voor de avond) bij Dsquared2, 8. spijkerbroek met naden bij Dsquared2. Collecties: lente zomer 2011

De rode draad in de collecties waren de gebleekte jeans met een gewilde trash look. Bij John Richmond - een merk dat de wereld met zijn jeans veroverde - zagen we lichte spijkerbroeken met gaten die met mocassins met slangenprint werden geshowd.

Ook Ermanno Scervino, een merk dat wij persoonlijk erg waarderen, ging voor gebleekte jeans met slijtage plekken die met stoere boots werden geshowd. Dit soort broeken doen het goed met een mooie blazer (Scervino showde 'm op de blote huid).

Vivienne Westwood kwam met een heel eigen interpretatie van de trash look. Zij showde jeans met verfspatten en opgenaaide stukken. Ze combineerde jeans met jeans. Wil je haar look creëren dan draag je je spijkerbroek met blote bast (je spijkershirt knoop je om je middel) of met een gilet in spijkergoed. We even de juiste gelegenheid uitzoeken :-)

Bij Dsquared2, een ander merk dat bekend staat om zijn spijkergoed, zagen we jeans met een vrij hoge taille. Heren, het lijkt erop dat het tijdperk van de afzakjeans voorbij is. Houd die onderbroek binnen! Opvallend was verder dat alle spijkerbroeken op deze catwalk naden of een vouw hadden. Kies je dit seizoen, net zoals Dsquared2, voor een spijkerbroek met een hoge(re) taille - in een eind jaren '70, begin jaren '80 stijl, een beetje 'Thomas Magnum' zullen we maar zeggen -, draag je overhemd dan in je broek (en niet erover).

Een klassieker? De donkere spijkerbroek met rechte pijp

Is de trash look niet je stijl of past het niet bij je levensstijl, ga dan op safe met een klassieke, donkere spijkerbroek. De modellen worden dit seizoen iets strakker, de pijpen zijn recht en de taille is - we zeiden het al - in het algemeen hoger. Onthoud verder: hoe minder details (zakken, knopen) hoe klassieker de look.

Charlotte Mesman voor ADVERSUS