Mannenmode winter 2010 2011
Krijtstreep kan heel trendy zijn!

Het (zonder toestemming) kopiļæ½ren van onze artikelen om ze op andere websites of in tijdschriften of kranten te publiceren, betekent niet alleen een inbreuk op onze auteursrechten maar getuigt ook van weinig fantasie. Wij zijn het beu om onze artikelen overal tegen te komen... Kopieer onze artikelen niet.

Krijtstrepen in moderne varianten en combinaties. Zo is de krijtstreep trendy!

Klassiek krijtstreeppak

De krijtstreep roept bij het merendeel van de heren (en dames) beelden aan conservatieve werkomgevingen op. Het klassieke krijtstreeppak heeft een vrij formele uitstraling en wordt tegenwoordig minder vaak naar kantoor gedragen dan voorheen. De krijtstreep kan, als je het ons vraagt, inderdaad wat stijfjes overkomen. Tenzij... je er een moderne draai aan geeft. (Foto: modern krijtstreeppak van Haute herfst winter 2010 2011)

Krijtstreep kan heel modern zijn!

Krijtstreep outfits en kledingstukken kunnen heel modern zijn. Enerzijds zal het afhangen van de snit van het kledingstuk dat in krijtstreep is uitgevoerd. Een bijzondere vormgeving maakt een krijtstreep trendy. Anderzijds kan de kracht van een 'formele' krijtstreep ook in de combinatie liggen. Combineer een klassieke krijtstreep met een trendy kledingstuk of een contrasterende kleur en je ziet er hip uit!

Voorbeelden van moderne combinaties

Op de catwalks voor winter 2010 2011 zagen we heel wat inspirerende krijtstrepen voor de heren. Zo zagen we krijtstrepenpakken - blazers met bijbehorende broek - met een jeugdige en eigentijdse uitstraling doordat de broeken korter, wijder of juist strakker, en de jasjes net weer even anders gesneden waren. Vooral blazers met één knoop waren goed vertegenwoordigd en doen trendy aan.

Modetrends man winter 2010 2011
Modetrends man winter 2010 2011
Modetrends man winter 2010 2011
Modetrends man winter 2010 2011

Foto's van links naar rechts: krijtstreepbroek op de catwalk van John Richmond herfst winter 2010 2011, krijtstreeppak van Gazzarrini herfst winter 2010 2011, krijtstreepgilet op de catwalk van Frankie Morello herfst winter 2010 2011, krijtstreeppak van Costume National herfst winter 2010 2011

Ook de combinaties op de catwalks voor de winter waren opvallend modern. Krijtstreeppakken werden met coltruien of witte overhemden met een rond boordje geshowd.

Ook de keuze van het schoeisel draagt een belangrijke steen bij in het creëren van een look. Op verschillende catwalks zagen we legerkistjes of stoere korte rijglaarzen onder krijtstreepbroeken. Kies je een wat bredere krijtstreep dan stap je direct van het geijkte plaatje af. Een kostuum in een brede krijtstreep doet jong aan.

Krijtstreep met grijze joggingstof

Heel hip is volgens ons de combinatie van de klassieke krijtstreep met grijze joggingstof. Combineer een klassieke krijtstreepbroek met een blazer in grijze joggingstof (al seizoenenlang helemaal in de mode) en een paar sneakers of All-Stars en je hebt de perfect combi van casual en chic. Een krijtstreepgilet (misschien zelfs wel het gilet van je driedelige pak - of dat van je vader) over een grijze sweater of een joggingstof-jasje is stoer en heel geschikt voor 'rebelse' jongeren.

Het modemerk Frankie Morello showde deze combinatie met zwart-witte halsdoeken. Wie had ooit gedacht dat de krijtstreep zo cool kon zijn!

Charlotte Mesman voor ADVERSUS
2 september 2010