Zomertruien
Leren jack in plaats van blazer

Het (zonder toestemming) kopi�ren van onze artikelen om ze op andere websites of in tijdschriften of kranten te publiceren, betekent niet alleen een inbreuk op onze auteursrechten maar getuigt ook van weinig fantasie. Wij zijn het beu om onze artikelen overal tegen te komen... Kopieer onze artikelen niet.

Leer is dit seizoen helemaal in. Een beetje man vertoont zich dit voorjaar in een chique leren jack. Een perfecte pasvorm is een must. Draag je het jack met stijl dan kan het zelfs een blazer vervangen.

Leren jacks met perfecte pasvorm

Iedereen kent wel die recht vallende leren jassen die je silhouet een zwaar en soms zelfs dreigend uiterlijk geven. Dat soort leren jassen zijn dus niet in! Maar wat wel in is, is het leren jack. Klein, strak, met een perfecte pasvorm, soepel, luchtig en chic. Als je het met stijl draagt, kan het zelfs een blazer vervangen.

Voor een chique look ga je voor gedekte kleuren. Bruintinten, groentinten, misschien zelfs grijs. Zwart leer is een beetje hard (maar voor de liefhebbers van de rock 'n roll look natuurlijk een must).

Draag het leren jack over een overhemd of een luchtige zomertrui of T-shirt. Combineer het met een mooie zomerbroek (nu eens geen jeans!) en haal er een stoer accessoire als een zonnebril bij. Je look kan niet meer stuk.

Leren jack zomer 2011
Leren jack zomer 2011
Leren jack zomer 2011
Leren jack zomer 2011

1. Leren jack bij John Varvatos lente zomer 2011 (mooie kleurcombinatie!), 2. kort leren jack bij C'N'C lente zomer 2011, 3. klassiek leren jack met grote zakken bij Ermenegildo Zegna lente zomer 2011, 4. patchwork leren jack bij Vivienne Westwood lente zomer 2011

Jacks in felle kleuren

Eén van de meest opvallend trends voor lente zomer 2011 zijn de leren jacks in felle kleuren: van felgeel tot bosbessenpaars, rood en blauw. Heb je geld teveel, dan kun je er eentje 'voor erbij' kopen, maar over het algemeen geven wij de voorkeur aan de klassiekere kleuren.

Leren jack zomer 2011
Leren jack zomer 2011

5. Gekleurd leren jack bij John Richmond lente zomer 2011, 6. geel leren jack bij Dsquared2 lente zomer 2011

Stijlvol in suède

Zit je vast aan een behoorlijk conservatieve dresscode, dan is het suède jack een goede optie. Superchic en soepel in het dragen. Houd er wel rekening mee dat suède een kwetsbaar materiaal is en geen regen kan verdragen.

Leren jack zomer 2011
Leren jack zomer 2011

7. Suedè jack bij Corneliani lente zomer 2011, 8. suède blazer bij Ermanno Scervino lente zomer 2011

Charlotte Mesman voor ADVERSUS