Modekleuren voorjaar zomer 2011

Het (zonder toestemming) kopiļæ½ren van onze artikelen om ze op andere websites of in tijdschriften of kranten te publiceren, betekent niet alleen een inbreuk op onze auteursrechten maar getuigt ook van weinig fantasie. Wij zijn het beu om onze artikelen overal tegen te komen... Kopieer onze artikelen niet.

De modekleuren voor de man voor voorjaar en zomer 2011 zijn overwegend gedekt, met hier en daar opeens een opvallende kleur zoals rood, oranje, hemelsblauw en vooral veel paars- en auberginetinten. (Foto Roberto Cavalli Zomer 2011)

Gedekte kleuren

De meest gangbare modekleuren voor de man voor het komende seizoen zijn: wit en gebroken wit, nachtblauw, zwart, donkere en gedekte groentinten, moddergrijs, lichtgrijs en heel lichtgroen (mooi bij elkaar), lichtblauw en cognac.

Technicolors: van fluo-oranje tot gifgroen

Toch hebben veel designers de verleiding niet weerstaan om de zomercollecties (het gaat tenslotte om de zomer!) met enkele felle kleuren te verrijken. Oranje en rood waren de grote favorieten (kleuren die we ook in de damescollecties terugzien).

Vooral oranje - hele felle tinten, soms zelfs bijna fluorescerend - is erg aanwezig en laat zich heel mooi combineren met touwkleuren, naturel tinten en cognac.

Daarnaast zagen we ook veel helblauwe toonaarden. De durfals mogen dit seizoen oranje met helblauw combineren. Ook groen was in 'technicolor'-uitvoeringen en giftinten (ja, gifgroen) aanwezig. En een stralende look creëer je natuurlijk met zonnebloemgeel dat je combineert met gedekte tinten (of wit).

Paars en aubergine

Een andere opvallende kleur voor lente en zomer 2011 is paars in alle mogelijke nuances. Van paars-paars (als je begrijpt wat we bedoelen) tot wat meer verwassen auberginetinten. Vooral deze laatste kleuren zijn erg mooi en heel draagbaar. Je krijgt een heel apart effect als je auberginetinten die net even iets van elkaar verschillen, met elkaar combineert.

Maar bekijk onze foto's. We hebben een aantal outfits uitgezocht die je nu al, voor het vroege voorjaar, kunnen inspireren.


(Foto Byblos Zomer 2011)

(Foto Dsquared2 Zomer 2011)

(Foto Ermenegildo Zegna Zomer 2011)

(Foto Frankie Morello Zomer 2011)

(Foto Iceberg Zomer 2011)

(Foto John Richmond Zomer 2011)

Charlotte Mesman voor ADVERSUS