Sandalen man zomer 2011
Zomer 2011: sandalen worden de grote zomerhit

Het (zonder toestemming) kopiļæ½ren van onze artikelen om ze op andere websites of in tijdschriften of kranten te publiceren, betekent niet alleen een inbreuk op onze auteursrechten maar getuigt ook van weinig fantasie. Wij zijn het beu om onze artikelen overal tegen te komen... Kopieer onze artikelen niet.

Geen teenslippers maar bruinleren sandalen worden de trend voor zomer 2011.

De sandaal is terug van weggeweest. Zomerslang domineerden mocassins maar vooral ook sneakers de hoog-zomermode. Teenslippers werden altijd wel gedragen maar vormden niet echt een aandachtspunt voor de modeontwerpers. Sandalen zagen we nog maar sporadisch, maar dit seizoen staan ze weer helemaal in de schijnwerpers. (Foto: sandalen op de catwalk van Dsquared2 zomer 2011)

Op de catwalks voor zomer 2011 werden korte broeken, zwembroeken maar ook lange casual broeken met leren sandalen gepresenteerd. De meeste sandalen in de zomercollecties hebben meerdere, brede banden die over de wreef maar vaak ook achter de hiel doorlopen. Sommige herensandalen zijn zelfs uitgerust met een band om de enkel. Donkerbruin is de meest populaire kleur.

Sandalen man zomer 2011
Sandalen man zomer 2011
Sandalen man zomer 2011
Sandalen man zomer 2011
Sandalen man zomer 2011
Sandalen man zomer 2011

Foto's van links naar rechts: Iceberg, Dsquared2 (ook deze sandalen hebben een band die achter de hiel doorloopt), Ermenegildo Zegna (sandalen zijaanzicht), Ermenegildo Zegna (sandalen vooraanzicht), Giuliano Fujiwara (bekend om sportschoenen!), Iceberg. Alle sandalen: collectie zomer 2011.

Sandalen staan het mooist bij een trendy en minimalistische outfit. De look is 'cool' en niet 'houtje-touwtje' (sokken in je sandalen zijn uit den boze!).

Waag je je aan sandalen dan is een verzorgd uiterlijk een must. En daarmee komen we direct ook bij een ander belangrijk punt. Sandalen vragen natuurlijk ook om uiterst verzorgde voeten met korte, schone nagels en geen eelt of gesprongen hielen! Verzorg je je voeten niet goed maar trek je wel een paar sandalen aan, dan zou het vrouwelijk schoon wel eens flink op dit punt kunnen afknappen! Ga dan liever voor een paar sneakers :-)

P.s. Vergeet niet dat nieuwe leren sandalen vaak moeten worden ingelopen, zeker als het de eerste keer sinds lange tijd is dat je (weer) sandalen in plaats van sneakers of andere dichte schoenen draagt.

Charlotte Mesman voor ADVERSUS