Mode zomer 2011: strepen voor de man (en nee! ze maken niet dik!)

Het (zonder toestemming) kopiļæ½ren van onze artikelen om ze op andere websites of in tijdschriften of kranten te publiceren, betekent niet alleen een inbreuk op onze auteursrechten maar getuigt ook van weinig fantasie. Wij zijn het beu om onze artikelen overal tegen te komen... Kopieer onze artikelen niet.

Jarenlang werd er gezegd dat horizontale strepen dikker maken en eerlijk gezegd konden wij ons er wel iets bij voorstellen. Maar als we de BBC en een recent onderzoek mogen geloven maken strepen niet dik. Integendeel, horizontale strepen zouden juist dunner maken en meer voor je figuur doen dan verticale strepen. Krijg nu wat! De knop is dus helemaal om en die horizontale strepen magen weer uit de kast komen. (Mocht je bang zijn dat ook de theorie dat zwart slank afkleedt komt te vervallen, dan kunnen we je gerust stellen: zwart maakt nog steeds dun! aldus de onderzoekers). Lees hieronder verder.

Terug naar de strepen. De modeontwerpers hebben het zich geen twee keer laten zeggen en hebben de streepmotieven - vooral de horizontale strepen - weer volop geshowd. Voor de zomer is het klassieke blauw-witte streepmotief erg in trek. Een klassieker waarmee je in het warme seizoen altijd goed zit. Bekijk onze fotogalerie maar eens. We hebben er ook een paar streetstyle beelden tussen gedaan. Om je te laten zien dat je je niet per se tot blauw-wit hoeft te beperken. Klik hier voor de fotogalerie.

Charlotte Mesman voor ADVERSUS