Zwembroeken trends heren zomer 2011

Het (zonder toestemming) kopiļæ½ren van onze artikelen om ze op andere websites of in tijdschriften of kranten te publiceren, betekent niet alleen een inbreuk op onze auteursrechten maar getuigt ook van weinig fantasie. Wij zijn het beu om onze artikelen overal tegen te komen... Kopieer onze artikelen niet.

De zwembroeken voor de heren blijven opvallend klein!

We vallen met de deur in huis: ook dit seizoen blijven de zwembroeken opvallend klein. Het bekende Speedo-model (niet groter dan een herenslip) blijft een grote favoriet. Daarnaast zien we ook wat langere zwembroeken maar wijde surfer shorts tot op de knie (en met bilspleet in zicht) zijn dit seizoen uit (of in ieder geval korter en minder volumineus).

Formaat herenslip

Het meest geziene model voor de zomer is de 'zwemslip', een zwembroek met het formaat van een doorsnee onderbroek. Aan de bovenkant zijn de zwembroeken recht en veel modellen hebben een sluitkoord. Sommige zwembroeken zijn wat hoger opgesneden, andere bedekken net iets meer van het dijbeen, maar feit is dat je als modieuze man deze zomer in ieder geval héél wat been zou moeten showen! (Is het niet zo dat de mode korter wordt als de economie aantrekt? Laten we het als een goed voorteken beschouwen!)

De boxerzwembroek en korte zwemshorts

De ruimvallende boxerzwembroek is deze zomer ook van de partij en een ware uitkomst voor heren die zichzelf nu niet direct in een zwemslip zien (hierover straks meer!). Heel trendy vinden wij de korte zwemshorts zoals we die bijvoorbeeld bij Dsquared2 zagen. Ze worden met opgerolde broekspijpen gedragen en vallen niet al te wijd. De zwembroeken (of is het underwear?) bij Vivienne Westwood daarentegen laten een heel 'body conscious man' zien :-)

De kleuren: effen kleuren, vintage fantasieën maar vooral ook streepmotieven!

De badmodecollecties bevatten dit jaar opvallend veel effen kleuren: zwart, maar ook rood, geel, paars. Neonkleuren zijn ook helemaal in. Kies deze zomer gerust voor vloekend oranje of oogverblindend acid green. Houd je van fantasieën ga dan voor een vintage motief op een witte achtergrond. Helemaal trendy zijn verder streepmotieven: verticaal!

De goede maat (en géén haar of een bungelend iets in zicht!)

Welk model zwembroek je ook kiest, ga in ieder geval voor de goede maat. Het is niet de bedoeling dat je met je broek op je knieën uit de zee komt zetten, maar anderzijds mag een zwembroek ook weer niet te strak zitten (en eventuele vetrollen accentueren). Verder is het niet beleefd om 'haar of bungelende lichaamsdelen' te showen. Probeer tijdens de aankoop verschillende maten om er zeker van te zijn dat je de goede te pakken hebt. Vraag desnoods advies aan het verkooppersoneel (of je vriendin of vrouw).

Niet teveel accessoires

Op de catwalks werden de zwembroeken met opvallend weinig accessoires geshowd. We zagen weinig of geen petjes, weinig handdoeken en ook shirts of gilets die het bovenlichaam bedekken. De zwembroek stond centraal met als enige 'accessoire' een superbody (of liever andersom: de strak getrainde lichamen van de modellen stonden centraal, de zwembroeken lieten er zoveel mogelijk van zien).

En wat als je (nog) geen superbody hebt?

Schrijf je dan snel in bij de sportschool (grapje!). Kies dan niet een zwembroek volgens de laatste trends omdat het nu eenmaal mode is maar zoek naar een model dat jouw lichaam het beste doet uitkomen. Is je buik niet plat zoals je zou willen, ga dan niet voor een supersnelle Speedo met lage taille :-)

Handdoek en zwembroek matchen?

Als man moet je er 'cool' maar ook 'nonchalant' uitzien en dat geldt vooral op het strand of in het zwembad. Effen handdoeken zijn het meest elegant. Ze hoeven niet per se met je zwembroek te matchen. Sterker nog, dat is vaak net iets té. Vermijd echter handdoeken met schreeuwerige tekeningen of cartoons. Een badhanddoek met een opvallend opschrift of een pakkende slogan kan daarentegen een goed aanknopingspunt voor het vrouwelijk schoon zijn om met jou in contact te komen.

En matchen met je vriendin?

Jij en je vriendin in hetzelfde motiefje (zie foto 2 van de fotogalerie)? Dat doe je alleen als je in de allereerste superverliefde fase bent!

Klik hier om door te gaan naar de fotogalerie 'Zwembroeken man 2011'

ADVERSUS