Antonio Marras

Antonio Marras is één van de meest artistieke (en daardoor niet altijd even goed begrepen) modeontwerpers van Italië. Zijn herencollectie voor herfst winter 2015 2016 stond in het teken van de cult movie 'Taxi Driver'.


Antonio Marras

In de parkeergarage naast de showroom van Antonio Marras hangen de zware benzinedampen van de auto's die voor de gelegenheid elders zijn geparkeerd. In de kleine ruimte backstage is het niet om door te komen en er hangt een heleboel nervositeit in de lucht.

Maar als de show begint, vergeten we de kleine ongemakken van de locatie. Het thema voor de herencollectie voor herfst winter 2015 2016 is 'Taxi Driver'. Marras, afkomstig van het eiland Sardegna, vermengt het verhaal met de reis van eilandgenoot en kunstenaar Costantino Nivola da Orani naar New York. De overgang is groot en Marras ziet de jongemannen in New York door de ogen van Nivola de Orani als deze in de Big Apple voor het eerst in de taxi stapt.

Het resultaat is een modern-romantische collectie waarin klassieke winterkleuren als groen en bruin op een eigentijdse manier zijn verwerkt. Marras gebruikt voor deze collectie voor gedekte fantasieën in voornoemde kleuren en geeft een nieuwe interpretatie aan de camouflage print.

Op de catwalk showen relaxte driedelige pakken, parka's, stoere winterjacks en korte winterjassen. Accessories spelen in deze collectie een belangrijke rol. De jongens dragen bontmutsen met flappen die de oren bedekken of beanies en sjaals in dezelfde print. Aan hun voeten dragen ze hoge rijglaarzen, stoere veterschoenen of slip-on sneakers met dikke witte zolen.

Wat kun je met deze collectie? Van alles. Kopieer de combinaties van kleuren, prints, van stoer en nostalgisch.

Klik hier voor de fotogalerie

GESPONSORDE LINKS