Accessoires man herfst winter 2011 2012

Het (zonder toestemming) kopiļæ½ren van onze artikelen om ze op andere websites of in tijdschriften of kranten te publiceren, betekent niet alleen een inbreuk op onze auteursrechten maar getuigt ook van weinig fantasie. Wij zijn het beu om onze artikelen overal tegen te komen... Kopieer onze artikelen niet.

Maken kleren de man? Of maken accessoires de man? Beide, zouden we zeggen. Met dat verschil dat accessoires zich gemakkelijker en sneller lenen voor een update van je look. Mannen maken steeds meer gebruik van accessoires en besteden er steeds meer aandacht aan om hun look af te maken met de juiste schoenen, tas of handschoenen. Accessoires zijn in de regel ook wat minder duur dan een gloednieuwe outfit en ze laten zich het hele seizoen door dragen. Al heel vroeg in het seizoen kun je ermee voor de dag komen. Sterker nog: hoe eerder, hoe beter. Als je er vroeg bij bent, zou je wel eens voor trendsetter kunnen doorgaan.

En dan nu op naar de kernvraag: Wat zijn de hotste accessoires voor herfst winter 2011 2012, het modeseizoen?

Heuptassen en XL bags

Een van de nieuwigheden voor het komende seizoen zijn de heuptassen en buideltassen, trendy en ook nog eens comfortabel omdat je met dit soort tassen je handen vrij hebt. We zagen vrij grote heuptassen die je met een dubbele riem om je middel snoert bij Gazzarrini. En verder zagen we allerlei buideltassen die aan een brede riem in de taille worden gedragen bij het klassieke modehuis Ermenegildo Zegna. Je draagt de riem met buideltas over je overjas of aan je broekriem. Hier en daar zagen we een naturel leren schoudertas (zoals de leren schooltassen van weleer) en verder zijn vooral tassen van groot formaat die je aan het hengsel in je hand draagt dit seizoen nog steeds trendy. Denk hierbij aan de sportieve XL tassen van Bikkembergs maar ook aan de leren weekenders van Canali en Corneliani. Lees hieronder verder.

Neonkleurige accenten

Een andere opvallende trend is het gebruik van neonkleuren voor accessoires of bepaalde details daarvan. Bij Burburry zagen we naturelkleurige tassen met een fluorescerend geel accent. Bij hetzelfde merk zagen we ook felgele sneakers. We denken dat vooral felgekleurde sneakers en sportschoenen (al was het maar met één enkel neonkleurig detail) het dit seizoen erg goed gaan doen.

Handschoenen en bontmutsen

Wat later in het seizoen, als de temperaturen dalen, kun je de dagelijkse accessoires die je draagt uitbreiden met een paar stoere handschoenen en bij extreme kou zelfs met een trendy hoofddeksel. Veel handschoenen zijn deze winter in leer of suède, soms zonder vingers. Wanten zijn uit. Ook wollen mutsen zijn uit. Een beetje man gaat bij vrieskou voor een bontmuts (liever imitatiebont!) of een jaren '70 hoed die je ver over je ogen trekt (zoals we die bij John Varvatos zagen).

Kortom, accessoires maken de man. Wil je trendy zijn, ga dan voor stoere leren accessoires met neonkleurige accenten. Kijk onze fotogalerie er maar eens op na. Klik hier voor de fotogalerie.

Charlotte Mesman voor ADVERSUS