Truien en vesten winter 2011 2012

Smokings en avondkleding voor mannen. Modern met een touch van spijkergoed en zwartleer

Het (zonder toestemming) kopiļæ½ren van onze artikelen om ze op andere websites of in tijdschriften of kranten te publiceren, betekent niet alleen een inbreuk op onze auteursrechten maar getuigt ook van weinig fantasie. Wij zijn het beu om onze artikelen overal tegen te komen... Kopieer onze artikelen niet.

Tips en voorbeeldfoto's voor een inspirerende look voor de feestdagen

Loop jij het liefst in een spijkerbroek en zijn de feestdagen en andere gelegenheden waarvoor je je moet 'kleden' een kwelling voor jou? Dan hebben we misschien een oplossing voor je. Op de catwalk van Dsquared2 winter 2011 2012 zagen we een herencollectie met een opvallende interpretatie van de klassieke smoking en eveningwear. Lees hieronder verder.

Spijkergoed voor de avond

Het Italiaanse modemerk Dsquared2 staat bekend om zijn spijkergoed (de designers Dean en Dan Caten mochten in hun jeugd nooit spijkerbroeken dragen en dit verklaart wellicht hun grote liefde voor het stugge blauwe werkersmateriaal) en om zijn casual-chique mix-and-match stijl. Het zal je dan ook niet verbazen dat het ontwerpersduo niet aarzelt om ook voor de avond spijkerbroeken en spijkerjacks te introduceren.

Een idee dat je op avonden waarvoor geen strenge dress code is voorgeschreven best eens in praktijk kunt brengen. Combineer je coolste jeans met een je smokingjasje of draag een spijkerjack onder een zwarte cape. Probeer ook een spijkeroverhemd (met roesjes!) onder een vest.

Up-to-date in zwart leer

Een ander alternatief is zwart leer voor chique gelegenheden. Het is dé trend voor deze winter. Probeer eens een zwartleren broek met een donkere blazer. Om toch het smoking-idee te behouden, combineer je het geheel met een wit smoking-overhemd.

Stoere accessoires

En ga dan voor de stoerste accessoires die je kunt vinden: zwartleren handschoenen, een zwarte hoge hoed, een bril met zwart montuur (ook als je geen brildrager bent), riemen met studs en kettingen, opspeldbuttons en natuurlijk een vlinderstrikje. Je kunt een paar van deze accessoires kiezen. Alles tegelijk, zoals bij de Dsquared2, is iets teveel van het goede (houd er rekening mee dat de looks op de catwalks altijd overdreven zijn). Maar inspirerend is de look zeker en een eigen interpretatie van deze stijl zul je deze winter vast en zeker de show stelen.

Klik hier voor de fotogalerie.

Charlotte Mesman voor ADVERSUS