De modekleuren voor de man voor winter 2011 2012.

Het (zonder toestemming) kopiļæ½ren van onze artikelen om ze op andere websites of in tijdschriften of kranten te publiceren, betekent niet alleen een inbreuk op onze auteursrechten maar getuigt ook van weinig fantasie. Wij zijn het beu om onze artikelen overal tegen te komen... Kopieer onze artikelen niet.


Jouw kleuren stijlgids voor de winter

Gewoonlijk valt er over de modekleuren voor de winter voor de man maar weinig te schrijven. Met een paar kreten als grijstinten, bruinnuances, bosgroen en zwart kom je er meestal wel. Maar dit jaar is het anders. We nemen een aantal felle kleuren die we al tijdens zomer 2011 zagen mee naar winter 2011 2012. Alsof we er geen genoeg van kunnen krijgen!

Felle kleuren voor winter 2011 2012

En dus vertoont het kleurenpalet voor winter 2011 2012 een atypisch beeld. Het gewoonlijk ingetogen (en zo je wilt: nogal saai) kleurenbeeld wordt dit seizoen verlevendigd door heel intense en uitgesproken kleuren.

Ten eerste hebben we daar felle blauwtinten: kobaltblauw, hemelsblauw, indigo. Uitgesproken blauwe kleuren die met zwart maar ook met bijvoorbeeld okergeel of Siënageel worden gecombineerd. Is oranje je favoriete kleur dan zit je deze winter ook helemaal goed. Giforanje, maar ook sinaasappeloranje en andere felle oranjerode nuances doen nog steeds helemaal mee. Je combineert ze met blauwtinten of met gedekte winterkleuren. Pistachegroen, felgroen en acidgroen zijn ook van de partij. Lees hieronder verder.

Color blocking en fluo accenten

Color blocking is deze winter nog steeds de trend en dat geldt vooral voor de felle kleuren. Deze methode komt er kort gezegd op neer dat je voor één groot vlak in één enkele kleur gaat (zie de foto's van Burberry in onze fotogalerie). Een andere trend is het gebruik van fluo kleuren voor accenten hier en daar, bijvoorbeeld voor afwerkingen van sneakers, tassen of biezen van kledingstukken.

Warme aardetinten

Opvallend mooi zijn verder de warme aardetinten. Okergeel, Siënageel, maar ook terracotta oranje en dieprode tinten. Al deze kleuren kunnen bij elkaar gedragen worden en worden aangevuld met een andere, wat klassiekere modekleur als chocoladebruin.

Grijs, bosgroen, zwart

En natuurlijk kun je deze winter ook met de geijkte modekleuren goed voor de dag komen. Grijs is één van meest geliefde kleuren en komt in alle mogelijke nuances voor. Bruin noemden we al. Bosgroen, een stoere winterkleur, doet dit seizoen ook weer volop mee. En zwart maakt een grote comeback en wordt ook weer als 'total black look' gedragen.

Blader maar eens door onze fotogalerie 'Modekleuren man voor winter 2011 2012' om meer ideeën op te doen voor jouw nieuwe winterlook

Charlotte Mesman voor ADVERSUS