Trenchcoats maar dat niet alleen... trendy bij regen

Het (zonder toestemming) kopiļæ½ren van onze artikelen om ze op andere websites of in tijdschriften of kranten te publiceren, betekent niet alleen een inbreuk op onze auteursrechten maar getuigt ook van weinig fantasie. Wij zijn het beu om onze artikelen overal tegen te komen... Kopieer onze artikelen niet.

Trendy bij regen. De klassieke trenchcoat blijft in maar er is meer...

Regenen doet het in Nederland (helaas) maar al te vaak en de vraag wat je aantrekt als het water met bakken uit de hemel komt, dringt zich regelmatig op. Wij hebben er de catwalkfoto's voor winter 2011 2012 eens op nagekeken en kunnen je er geen eenduidig antwoord opgeven. Trenchcoats doen nog wel mee maar we zagen ook veel andere 'waterbestendige' oplossingen.

Trenchcoats maar dat niet alleen...
Als je denkt dat je deze herfst met de gebruikelijke trenchcoat in beige of kaki de meest trendy regenoutfit te pakken hebt, dan kun je je daar dit seizoen wel eens in vergissen. Toegegeven, de trenchcoat is een klassieker waar geen mens omheen kan en nog steeds is deze van oorsprong militaire jas op de catwalks vertegenwoordigd. De trench coats voor herfst winter 2011 2012 zijn chic, scherp gesneden, meestal wat langer en soms in opvallende kleuren uitgevoerd.

De 'echte' detective-look (beige of kaki overjas, twee rijen knopen, ceintuur stevig in het model geknoopt, kraag hoog opgezet tegen guur weer en om anoniem te blijven) die we uit ontelbare films maar ook uit het dagelijks leven zo goed kennen lijkt deze winter echter een beetje achterhaald. Kies je voor een trenchcoat dan moet het er eentje met stijl en elegantie zijn. En liefst in een trendy kleur. Denk aan spierwit of roestbruin, toonaarden die wij bijvoorbeeld bij Salvatore Ferragamo zagen (zie de fotogalerie). Lees hieronder verder.

Trenchcoats maar dat niet alleen... trendy bij regen

Felgele lakjas
Een opvallend en zeer zeker waterdicht alternatief voor nat Nederlands weer is de okergele lakregenjas die we bij Burberry zagen (zie de fotogalerie). Zo'n jas beschermt gegarandeerd tegen regen en wind. Draag de jas - knielang met onzichtbare knopen, hoge steekzakken en epauletten op de schouders - met een rechte broek en een paar gympen en je ziet er supercool uit.

Leren jacks en sweater met capuchon voor een casual look
Voor de jongeren is er nog altijd het leren jack met capuchonsweater om hondenweer sportief mee te lijf te gaan. Een trendy look die ook deze winter nog steeds in zwang is en die we onder meer bij John Richmond zagen.

Parka's met bont
Parka's zijn deze winter ook weer helemaal in de mode. Doe het goed en kies 'm in de klassieke groene kleur. Veel parka's zijn, zoals gebruikelijk, ook deze winter met bont afgezet (ga voor synthetisch bont!). De nieuwigheid op dit gebied is het gebruik van langhaar bont zoals we dat bijvoorbeeld bij Ermanno Scervino zagen (zie de fotogalerie).

Chique jacks met leren details
Donkerblauwe jacks zijn evergreens die deze winter gemoderniseerd worden met vooral zwartleren details. Ook andere, korte jacks zijn vaak verrijkt met leren details, een rode lijn in de modecollecties voor deze winter.


Mouwloze regenjas
Als laatste signaleren we je nog de mouwloze regenjas bij Albino (zie de fotogalerie). Supercool (als het maar niet al te koud is en niet te hard regent!).

Maar genoeg gezegd: bekijk de fotogalerie en kies jouw regenoutfit!

Bekijk onze fotogalerie voor de laatste trends op het gebied van Trenchcoats maar dat niet alleen... trendy bij regen. Klik hier voor de fotogalerie.

Charlotte Mesman voor ADVERSUS