Super accessoire: de sjaal. Sjaals heren herfst winter 2011 2012

Het (zonder toestemming) kopiļæ½ren van onze artikelen om ze op andere websites of in tijdschriften of kranten te publiceren, betekent niet alleen een inbreuk op onze auteursrechten maar getuigt ook van weinig fantasie. Wij zijn het beu om onze artikelen overal tegen te komen... Kopieer onze artikelen niet.

Een beetje man draagt zijn jas of jack het komende seizoen met een opvallende sjaal. Op dat catwalks voor winter 2011 2012 zagen we meer sjaals dan ooit tevoren. Je kunt ze op verschillende manieren dragen. Alles mag als het maar niet banaal is.

En de das dan, vraag je ons? Wie draagt die nog, vragen wij? Sjaals draag je bij je winterjas maar ook bij een wintertrui of blazer om je look af te maken.

Zoveel sjaals, zoveel looks

Zoveel sjaals, zoveel looks. De sjaal is deze winter een bepalende factor voor je modelook. Op de catwalks zagen we nog maar weinig klassieke gebreide sjaals. Niet dat ze helemaal uit zijn. Bij Iceberg bijvoorbeeld (zie de fotogalerie) zagen we een lange sjaal in knitwear met brede strepen die een paar keer om de nek werd gedragen en waarvan de uiteinden nonchalant voor en achter op het lichaam bungelen. Een altijd-goed-look, daar niet van, maar voor winter 2011 2012 wat weinig modieus.

Chique en artistieke sjaals

Het nieuwe seizoen vraagt om een chiquere en artistiekere aanpak. Aan de ene kant zien we kleine, korte sjaals die je als een schilder of kunstenaar zo ongeveer onder je kin vastknoopt en waarvan je de uiteinden in de revers van je jas draagt. Aan de andere kant zien we lange en dikke sjaals in dure materialen als mohair of mooie wolmixen die meestal een paar keer om de nek worden gedraaid. De uiteinden stop je in de bundel die zich zo vormt zodat het geheel er als een soort ronde sjaal (ook wel snood genoemd) uitziet. Dit soort sjaals draag je vooral op een wintertrui of in de revers van je winterjas of jack. En voor een alternatieve look wikkel je een vierkante halsdoek losjes om je nek en laat je beide puntige uiteinden op de voorkant van je jas bungelen (zie Salvatore Ferragamo, hetzelfde effect zagen we ook bij Albino). Lees hieronder verder.

Grijs maar ook multicolor fantasieën

De kleuren zijn overwegend grijs, daarnaast zien we ook winterwit en steenrood. Maar ook multicolor fantasieën zijn deze winter in. Helemaal uit zijn echter de Noorse motieven (ijskristallen en rendieren) die we vorig jaar volop zagen. Laat die sjaals (en truien) voorlopig maar even in de kast liggen.

Bekijk onze fotogalerie voor de laatste trends op het gebied van sjaals en halsdoeken. Klik hier voor de fotogalerie.

Charlotte Mesman voor ADVERSUS