Truien en vesten winter 2011 2012

Stoere wintertruien en lekkere vesten voor hem. Dit zijn de trends

Het (zonder toestemming) kopiļæ½ren van onze artikelen om ze op andere websites of in tijdschriften of kranten te publiceren, betekent niet alleen een inbreuk op onze auteursrechten maar getuigt ook van weinig fantasie. Wij zijn het beu om onze artikelen overal tegen te komen... Kopieer onze artikelen niet.

Stoere wintertruien en warme vesten om in de herfst zo mee naar buiten te gaan. Of om in de winter heerlijk in huis te dragen. Voor een ontspannen mood en een relaxte mood. Laten we eens kijken waar de ontwerpers voor winter 2011 2012 mee op de proppen zijn gekomen.

De stijlen lopen deze winter uiteen. Dikke kabels hebben over het algemeen plaats gemaakt voor wat geraffineerdere en strakke patronen. De truien zijn over het algemeen wat langer en vallen over de broekband (of -riem). Dikke, mooi aansluitende coltruien zijn trendy en laten zich gemakkelijk dragen (zie bijvoorbeeld het model van Dirk Bikkembergs in de fotogalerie). Je hoeft er alleen maar een geschikte broek bij te halen. Truien met een lage ronde hals werden veelal met een T-shirt eronder geshowd. Lees hieronder verder.

Lange vesten zijn dit jaar ook van de partij. Op een enkele catwalk werden ze met een leren riem in de taille geshowd (bijvoorbeeld bij John Varvatos). Klassieke lange wollen vesten met een V-hals en knopensluiting doen het goed onder een blazer. En stoere vesten zonder sluiting en al te veel details (zie bijvoorbeeld het vest van Iceberg in de fotogalerie) worden heel nonchalant over een trui met ronde hals gedragen.

Extra aandacht verdient nog - wat wij zouden willen noemen - de 'vestjas': de korte gevoerde jassen in knitwear die we bijvoorbeeld op de catwalk van Ermanno Scervino zagen. Helemaal trendy en superchic als je ze met een klassieke grijze broek met vouw combineert.

Tot slot: de karakteristieke Noorse truien met ijskristallen en rendieren van vorig jaar hebben dit seizoen aan belang ingeboet en worden alleen nog tijdens barre winterdagen met sneeuw en ijs te voorschijn gehaald.

Klik hier voor de fotogalerie.

Charlotte Mesman voor ADVERSUS