De stoere gevoerde winterjas

Must-have voor mannen: de stoere gevoerde winterjas

Stoere jassen of jacks in leer, suède of ook in knitwear met een luxe en warme voering van (we blijven het zeggen: liever nep!)bont zijn een must have voor winter 2011 2012.

Van jack naar jas

Je zou de trend van de met bont gevoerde jassen en de terugkeer van lammy coats kunnen zien als een evolutie van het met bont gevoerde pilotenjack dat we vorig jaar winter al volop zagen. De jacks en jassen zijn dit jaar echter nog luxer, nog royaler en ook nog warmer. En de nogal volumineuze voeringen maken ze stoer en mannelijk. Ze zorgen voor een indrukwekkende gestalte en een krachtig silhouet, iets wat voor een man nooit weg is. Kortom, het is de ideale mannenjas voor bitterkoude winterdagen.

Kort of knielang, in suède, leer of zelfs in knitwear

De lengtes variëren van kort tot knielang, van jack tot lange overjas. Ook in de materialen is er veel variatie aangebracht. De buitenkant is van leer of suède maar we zagen zelfs gevoerde knitwear (stoere vestjassen, zie Ermanno Scervino) die uiteindelijk dan toch een beetje hetzelfde idee geven. Lees hieronder verder.

Tonsuurton of met contrasterende materialen

De kleuren zijn tonsuurton ofwel voering en buitenkant hebben dezelfde kleur (zie John Varvatos). Andere keren zijn voering en buitenkant in contrasterende kleuren uitgevoerd. Heel mooi is de combinatie van crèmekleurige suède met een witte voering (zie Salvatore Ferragamo en Iceberg).

Wanneer draag je een zo'n gevoerde jas of jack?

Bij vorst, bij droog koud weer (de leren versies laten zich veelal ook bij koud en regenachtig weer dragen, maar met de suède versies moet voorzichtiger worden omgesprongen). En dan kun je 'm ook elk moment van de dag dragen. Of je nu casual gekleed bent of op weg bent naar een zakelijke meeting. Klik hier voor de fotogalerie.

Het (zonder toestemming) kopiļæ½ren van onze artikelen om ze op andere websites of in tijdschriften of kranten te publiceren, betekent niet alleen een inbreuk op onze auteursrechten maar getuigt ook van weinig fantasie. Wij zijn het beu om onze artikelen overal tegen te komen... Kopieer onze artikelen niet.

Charlotte Mesman voor ADVERSUS