16 Manieren om een blazer stylish te dragen

Doen blazers je aan werk denken? Vind je ze stijf en opgeprikt? Bekijk dan eens onze streetstyle galerie. Steeds vaker verschijnen de vakmensen in de modewereld in blazer (of pak) maar stijf is hun look allerminst. 16 Manieren om een blazer stylish en casual te dragen.

DOOR CHARLOTTE MESMAN

Hoe wordt een blazer stylish en casual? Er zijn ontelbaar veel manieren om dat te doen. Allereerst hangt je look natuurlijk af van de blazer die je kiest. Een opvallende fantasie is direct heel 'fashionable'. Linnen is zomers en nonchalant. Donkerblauw is klassiek, maar wit of een opvallende kleur maakt een blazer casual of modieus.

Ook het model is bepalend voor de look die je creëert. Een double breasted blazer is wat gekleder maar in een lichte kleur is'ie chic en zomers. Draag je 'm open dan is het stijve er ook meteen af. En stroop je de mouwen op dat wordt je look helemaal casual.

Verder kun je er natuurlijk van alles onder dragen. Een klassiek overhemd met das, maar ook een simpel T-shirt, een gekleurd overhemd met een fantasie of zelfs een spijkeroverhemd.

Blazers kun je tegenwoordig op van alles dragen. Op spijkerbroeken, broeken met fantasieën, witte broeken. Keus te over! Combineer je je blazer met een bijpassende broek, dan kun je je pak casual maken door er mocassins (in plaats van de gebruikelijke veterschoenen) of zelfs sandalen onder te dragen.

Een detail dat veel zagen terugkomen, is de pochet in het borstzakje. Maar zelfs daarmee kun je alle kanten op. Je kunt kiezen voor gesteven klassiek wit zakdoekje maar ook voor een flodderige zijden pochet of zelfs voor een pochet met een streepje dat je afstemt op je overhemd.

Bekijk de fotogalerie maar eens en doe ideeën op!

Blazers zomer 2014

Streetstyle zomer 2014
PREV NEXT
Herenblazers zomer 2014

Foto: Charlotte Mesman
GESPONSORDE LINKS