Zo ben/word jij supercool. 10 Tips

cool-guy-600
10 Tips om nog cooler te worden

Jij bent vast en zeker al COOL. Maar voor het geval je het idee hebt dat er nog verbeteringsmarges zijn (en dat geldt eigenlijk voor iedereen!) hebben we 10 tips voor je.

Overigens bedoelen we met cool zijn niet iemand die zichzelf verloochent en omstanders (waaronder natuurlijk de dames) met toneelspel probeert te charmeren. Cool zijn is jezelf zijn, aan jezelf werken en jezelf verder ontwikkelen. Je doet het niet voor anderen, maar voor jezelf! Ontwikkel jezelf, investeer in jezelf. Je zult er je hele leven plezier van hebben.

1. Wees jezelf. Ontwikkel een eigen stijl

Coole mensen zijn geheel zichzelf, waar en met wie ze ook zijn. Dat betekent dat je trouw bent aan je eigen stijl en smaak. Maar dat neemt niet weg dat je daar wel aan mag werken. Ontwikkel je eigen kledingstijl, werk eraan, experimenteer, maar maak het niet te bont. Het moet er altijd ‘effortless’ en niet te doordacht uitzien. Blijf spontaan!

2. Straal zelfvertrouwen uit

Je kunt alleen zelfvertrouwen uitstralen, als jij zelf vertrouwen in jezelf hebt. Werk daaraan. Ben je verlegen, houd je dan voor dat daar geen reden voor is. Probeer je handen niet in je zakken te steken. Werk aan je lichaamshouding. Maak een sprong in het diepe. Spreek vreemde mensen aan, oefen om vlot en zelfverzekerd over te komen. De eerste keren gaat het misschien wat moeilijk en levert het je een rood hoofd op, maar oefening baart kunst.

3. Werk aan je uiterlijk

Een goed uiterlijk geeft je zelfvertrouwen een goede boost. Werk daarom aan je uiterlijk. Schrijf je in bij de sportschool, stel je doelstellingen (afvallen, meer spieren, een strakker lijf, etc) vast en werk daarnaar toe. Besteed ook aandacht aan je haarstijl en grooming. Weet je niet wat je goed staat, laat je dan door een kundige kapper adviseren.

4. Bouw een vriendenkring op

Trek je niet in een hoekje terug maar bouw een vriendenkring op. Neem uitnodigingen aan, leer nieuwe mensen kennen, leer je ongedwongen in wat voor gezelschap ook te bewegen. Bouw een sociaal network op, maar leg het er niet te dik bovenop.

5. Ontwikkel jezelf

Zorg ervoor dat je altijd gespreksstof voor handen hebt. Volg het nieuws, lees boeken, kijk films, ontwikkel interesses waar je over kunt praten. Ga voor een brede algemene ontwikkeling. Oké, het klinkt alsof je terugbent in de schoolbanken, maar een beetje algemene kennis valt vooral ook bij de vrouwen erg in de smaak. Haal je kennis niet alleen uit boeken en films, maar vooral ook uit de praktijk. Doe nieuwe ervaringen op, ga reizen, zoek bijzondere mensen op, wees nieuwsgierig, werk actief aan je kennis en ontwikkel je eigen mening. Overigens hoef je echt niet met je kennis te koop te lopen. Ook zonder dat je ermee pronkt, ‘straal’ je het al uit.

6. Behandel iedereen met respect en wees galant

Wees altijd vriendelijk en respectvol, ook richting de ober of de winkelbediende. Dames letten erop hoe je met anderen omgaat! Een beleefd iemand scoort punten. Wees ook niet bang deuren open te houden (niet alleen voor de dame waar je je oog op hebt laten vallen maar ook voor anderen). Laat zien dat je de etiquette kent maar zorg ervoor dat je gebaren natuurlijk zijn.

7. Geef blijk van humor

Vraag de dames wat ze het meest in een man waarderen, en ze zullen ‘Humor’ zeggen. ‘Als hij me maar aan het lachen maakt’. Denk nu niet dat je moet gaan moppen tappen. Humor is heel iets anders. Het is een grappige opmerking, een bijzondere associatie, een gevat antwoord, iets origineels, een bijzondere kijk op het leven. Laat die hersens maar kraken!

8. Neem risico’s

Wees niet bang om afgewezen te worden, neem risico’s, ga recht op je doel af. Je bent pas afgewezen, als je je afgewezen GEDRAAGT en afdruipt. Maar als je charmant lachend en schouderophalend met je eigen leven doorgaat, komen de woorden ‘AFWIJZEN’ en ‘BLAUWTJES LOPEN’ niet in jouw woordenboek voor. Jammer voor haar dat ze niet ziet wat er aan haar neus voorbijgaat! Overigens geldt dit niet alleen voor je relatie met de dames, maar eigenlijk op alle gebieden in het leven. Probeer deze houding maar eens toe te passen in geval van een sollicitatiegesprek. Je zult zien dat het werkt!

9. Laat je talenten niet ongebruikt

Ben je muzikaal, doe er dan iets mee. Ben je sportief, buit dat dan uit. Ben je technisch, ontwikkel die kwaliteit dan. Niet alleen is het supercool als jij tijdens een feestje iedereen zomaar met jazz of populaire songs op de piano verrast, het zijn dingen waar je altijd iets aan zult hebben. Of je nu imponeert met een gespierd lichaam en een fantastische crawlslag in het zwembad of punten scoort bij je gastvrouw omdat je en passant ook even haar afwasmachine hebt gerepareerd, vaardigheden leveren je waardering, autoriteit, voldoening en lof op! (En elke veer in je kont levert honderd extra punten zelfvertrouwen op :-)).

10. Toon interesse in anderen

Een cool iemand denkt niet alleen aan zichzelf maar toont interesse in anderen. Probeer goed te luisteren en je in te leven in anderen. Geef blijk van je interesse door vragen te stellen en te laten zien dat je dingen die je eerder verteld zijn onthouden hebt. Een geïnteresseerd iemand is supercharmant én cool!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

MEER OP ADVERSUS.NL