Een platte en strakke buik in 30 dagen? Zo doe je dat

Een platte en strakke buik in 30 dagen? Zo doe je dat
Een platte en strakke buik in 30 dagen? Zo doe je dat

Het is weer zover. De zomer staat voor de deur. Tijd om alle zeilen bij te zetten om toch nog met een strak lijf op vakantie te gaan. Om een goed figuur te slaan hoef je wat ons betreft echt geen sixpack te showen.

En je buik heeft ook niet zo plat als een pingpongtafel te zijn. Als het er allemaal gewoon maar een beetje goed uitziet zodat je je op het strand maar ook in een wat strakker T-shirt op je gemak voelt.

Daarvoor is het vaak al genoeg om wat vet te verbranden en de buikspieren in beweging te zetten. Hier zijn 10 praktische en simpele tips. Volg ze en je zult ons dankbaar zijn :

1) Breng de hoeveelheid alcohol die je gewoonlijk drinkt met 50% terug. Ben je geheelonthouder, dan zit het op dit punt met jou wel goed en zul je in ieder geval geen bierbuik hebben.

2) Elimineer alle koolzuurhoudende drankjes, ook de ‘0 calorieën’ versies.

3) Elimineer uit je dagelijks voedingspatroon al die voedingsmiddelen die je een opgezwollen buik bezorgen. Heb je een lactose allergie, let dan goed op wat je eet en drinkt.

4) Eet geen boter, vette kazen, vleeswaren (salami, worst en dergelijke) en drink geen volle melk, of eet en drink deze voedingsmiddelen met mate.

5) Eet niet buiten de maaltijden om. Houd het op drie maaltijden per dag. Sla vooral het ontbijt niet over. Ga voor vezels, proteïnen en koolhydraten, maar vermijd suiker en suikerhoudende producten.

6) Maak tijd voor lichaamsbeweging. Loop iedere dag tenminste 30 minuten. Houd er stevig de pas in.

7) Maak elke morgen 10 minuutjes (10!) vrij om buikoefeningen op de grond te doen (een yogamatje kan hiervoor heel handig zijn). Een voorbeeld van een set oefeningen:

3 series sit-ups met zoveel mogelijk herhalingen (probeer tenminste 15 herhalingen per serie te doen)

Crunches waarbij je je schouders, romp en benen tegelijkertijd optilt en naar elkaar toebrengt. Doe 3 series met zoveel mogelijk herhalingen.

Plank. Twee series van 30 seconden.

Kijk op Google of Youtube voor video’s of meer gedetailleerde beschrijvingen van deze oefeningen.

8) Drink veel water.

9) Heb je ’s avonds nog tijd en zin, waarom zou je dan punt 7 voor het slapen gaan nog niet even herhalen?

10) Houd vol. Eet je een keertje wat meer dan gewoonlijk, laat het er dan niet meteen helemaal bij zitten, maar pak de draad van je dieet direct daarna weer op.

ADVERSUS

MEER OP ADVERSUS