Sporten in de herfst. Wat verandert er?

Fitness in de winter
Workout en dieet in de winter. Wat verandert er?

Je workout in de herfst en winter heeft niet veel aanpassingen nodig ten opzichte van je training in de zomer. Je trainingsschema kan blijven zoals het is (dus blijf vooral trainen!). Wel is het in de winter vaak aangenamer om te sporten dan bij hoge temperaturen. Je bent energieker en raakt minder snel oververhit. Ook is trainen in de winter fijn omdat je er weer even lekker warm van wordt. Dat verkleumde koude gevoel is uit je lijf. Al met al is de herfst een ideaal moment om weer te gaan sporten.

Je dieet vraagt soms wel enige aanpassingen als de temperaturen dalen. Als het buiten koud is, dan heeft ons lichaam meer calorieën nodig om ons lichaam op temperatuur te houden. Je kunt daarom in de winter wat meer calorieën tot je nemen zonder dat je direct aankomt.

Een handvol gedroogd fruit per dag is een weldaad voor je lijf

Tip: je zou je dagelijkse voedingspatroon in de winter kunnen integreren met 15 tot 20 gram gedroogd fruit per dag. Dit is een gezonde manier om extra calorieën toe te voegen. Je kunt het fruit na de maaltijd nuttigen of ook als tussendoortje, samen met vers fruit. Gedroogd fruit geeft je lichaam niet alleen wat extra verbrandingsstof maar is ook rijk aan belangrijke voedingstoffen als omega-6, potassium, en fytosterolen die helpen om je cholesterol te verlagen.

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS