Binnen drie maanden in topvorm

Wie vaak naar de sportschool gaat, weet dat de training in de wintermaanden belangrijk is om voor het volgende zomerseizoen in vorm te zijn.

Wie vaak naar de sportschool gaat, weet dat de training in de wintermaanden belangrijk is om voor het volgende zomerseizoen in vorm te zijn.

Jammer heren, maar 'last minute workouts' vlak voordat de zomer begint - "Dan heb ik tenminste íets aan mijn lichaam gedaan" - hebben geen enkel effect. Dus wil je er volgend jaar zomer goed uitzien, begin dan nu al met trainen.

Benut de koude, kille winteravonden en breng je vrije tijd zoveel mogelijk in de sportschool door. Binnen drie maanden ben jij weer in vorm. Maak een schema, stel je zelf een aantal doelen, zoals...

- een paar kilo afvallen of juist aankomen (stel jezelf realistische, haalbare doelen)

- het verhogen van het maximaal aantal kg
(dat wil zeggen het zwaarste gewicht dat je per oefening kunt heffen - dit geldt voornamelijk voor de heren...) en het vaststellen van het maximale hefgewicht dat je wilt bereiken voor het eind van het jaar

- slanker of juist wat steviger worden op bepaalde plaatsen van je lichaam (bijvoorbeeld afname van de omvang van je middel, of toename van extra omvang van de schouders...)

...etc ...etc... etc. Zo heeft iedereen zijn of haar eigen doelstellingen.

Maak goed gebruik van de wintermaanden door van tevoren een trainingsschema op te stellen - wellicht samen met de sportinstructeur van je sportschool of je personal trainer - en ga vervolgens aan de slag.

Drie maanden

Drie maanden waarin de sportschool je tweede thuis wordt. Een optimaal tijdverdrijf voor als het buiten koud en nat is. Beschouw deze maanden van inspanning en afzien als een goede investering voor de lange, warme zomer, die er straks weer aankomt.

Evalueer aan het einde van de periode van drie maanden welke resultaten je hebt geboekt. Misschien zul je je schema en je doelstellingen moeten aanpassen. Train rustig door en uiteindelijk ga jij in topvorm de zomer in. Probeer het uit.

ADVERSUS