Geen zin in workout. 10 Tips om in actie te komen

Hoeveel kilo ik ben aangekomen? Vanaf de zomervakantie bedoel je? Misschien 3, nee, misschien wel 5.

"Ik heb echt geen zin, en buiten is het koud, en in de koelkast staat nog een stuk taart en... oh ja, ik heb nog een aantal nieuwe DVD's niet gezien... en het is koud, had ik dat al gezegd...?

Ik geef het toe. Ik heb GEEN ZIN om naar de sportschool te gaan. Geen zin om om te kleden, me in te spannen, achteraf te moeten douchen, opnieuw aan te kleden, weer de kou in te gaan en moe en laat thuis te komen...

Hoeveel kilo ik ben aangekomen? Vanaf de zomervakantie bedoel je? Misschien 3, nee, misschien wel 5. De laatste keer dat ik de moed had mezelf te wegen zaten er 5 extra kilo's aan..."

Klinkt dit verhaal je bekend in de oren? Zo ja, welkom bij de club, want je bent niet de enige. De club van mensen die in theorie heel graag in shape willen zijn, in theorie heel graag willen sporten, maar die in praktijk....niets doen. Kijk eens om je heen hoeveel leden deze club wel niet heeft. Je komt ze overal tegen, op je werk, op school, tijdens het uitgaan, noem maar op.

Heb je het gehad met deze club? Wil je daadwerkelijk loskomen van de bank en actie ondernemen? Laat je inspireren door onze adviezen, er zit vast een gouden tip bij die jou motiveert om aan de slag te gaan met je lijf.

1) Kies een sportschool waar jij je thuisvoelt en waar mensen rondlopen die je inspireren, die in vorm zijn, hard werken en er plezier in hebben.

2) Kies een sportschool die gemakkelijk te bereiken is. Dichtbij je huis of dichtbij je werk. Let ook op de openingstijden. Is de club open als jij tijd hebt om te sporten (op zondag bijvoorbeeld).

3) Kijk alle DVD's van Baywatch. Ouwerwets, zeker, maar nog steeds net zo 'inspirerend' als toen.

4) (Sport)bladen werken zeer motiverend. Ook al lees je honderd keer hetzelfde, geloof ons, ook jij laat je hierdoor uiteindelijk verleiden tot een bezoek aan de sportschool.

5) Surf door onze fitness rubriek voor praktische en eenvoudige tips en ideeën. Krijg je er al zin in? Krijgen de heren (met sixpack natuurlijk) op de foto's jou al in beweging?

6) Kijk kritisch naar jezelf: wat is je zwakke punt (een buikje, borsten die naar het zuiden zijn afgezakt, te dikke armen of te dunne spillebenen...)? Als de zomer aanbreekt is dit juist je sterke punt geworden...

7) Kijk het kunstje af bij de fanatiekelingen op je schoolschool. Schaam je er niet voor om hen desnoods advies te vragen.

8) Zoek een 'slachtoffer', iemand waarmee je samen kunt trainen. Op deze manier motiveer je elkaar.

9) Krijg je niemand mee? Laat je dan regelmatig adviseren door een personal trainer. Dit is echt heel, heel erg nuttig....

10) Denk aan de zee, het strand, denk aan alle trucs die je elke zomer uit moet halen om je zwakke punten te verdoezelen. Er is nog voldoende tijd om in vorm te komen, waarom zou je nu niet beginnen?

Nog een laatste tip: geef dat stuk taart aan je buurman...

ADVERSUS