Sporten voor een gezond seksleven!

Stress op je werk, de routine van het dagelijkse leven, een tikkeltje luiheid, een paar biertjes teveel,(misschien) wat weinig zelfvertrouwen en twijfels over je uiterlijk...

Sporten voor een gezond seksleven!

Stress op je werk, de routine van het dagelijkse leven, een tikkeltje luiheid, een paar biertjes teveel,(misschien) wat weinig zelfvertrouwen en twijfels over je uiterlijk... mix al deze ingrediënten door elkaar en wat heb je dan? Een weinig boeiend en bevredigend seksleven. Uit de vele mails die wij ontvangen blijkt dat veel mannen (en jongens) met zo'n 'mix' te kampen hebben, met alle gevolgen voor het leven tussen de lakens.

We willen hier niet ingaan op technische of medische aspecten van dit 'probleem' (als we het zo willen noemen - ook al is dit een te pessimistische benadering van ons onderwerp van vandaag). Waar het ons om gaat is een ander aspect dat helaas vaak wordt verwaarloosd of onderschat.

De Romeinen zeiden: Mens sana in corpore sano, ofwel: een gezonde geest (en wij voegen eraan toe: en een gezond seksleven) in een gezond lichaam. Dat is waar het ons om gaat.

Dus: ben je niet tevreden over je seksleven, houd dan even de pas in, geef je partner niet direct de schuld, maar vraag je af wat je zelf zou kunnen doen om je seksleven te verbeteren.

1) Voldoende lichaamsbeweging en een gezond sportleven - dat is bewezen - helpen niet alleen om ons lichaam gezond (sterk en mooi) te houden, maar hebben ook een positieve invloed op onze geestelijke gesteldheid, op ons humeur en uiteindelijk ook op ons seksleven. Hoe? Hieronder vind je een opsomming van een aantal positieve effecten van sporten (en lichaamsbeweging in het algemeen).

2) Lichaamsbeweging, regelmatig sporten (wat voor sport je ook doet) helpt om te relaxen en is een goed middel tegen stress. En dat is niet niks, want stress is een van de grootste vijanden van een gezond en bevredigend seksleven. Sporten heeft een positieve invloed op je humeur, het werkt tegen sommige vormen van depressie, tegen onrust en angsten - allemaal ingrediënten die schadelijk zijn voor een gezond seksleven.

3) Een sportieveling rookt niet. Wie regelmatig sport, voelt minder behoefte aan een sigaretje omdat je je 'nerveuze energie' in sporten stopt in plaats van in het gebaar van een sigaretje opsteken... En als je dan ook nog denkt aan de negatieve invloed die roken op de bloedcirculatie heeft (om het maar niet te hebben over de dodelijke gevolgen die roken kan hebben) én aan het belang van een goede bloedcirculatie voor de man die in bed met goede performances voor de dag wil komen, dan is het als een eenvoudige rekensom: een plus een is twee!

4) Wie tevreden is over zijn uiterlijk zal zich ook zekerder van zichzelf voelen, ook in het gezelschap van vrouwen, en vooral in bed. En deze zekerheid zal leiden tot een beter en gezonder seksleven. Want we weten allemaal dat seks (anders dan men wel denkt) in de eerste plaats te maken heeft met 'iets dat tussen je oren zit' en daarna pas met andere lichaamsdelen...

5) Tijdens de workout produceert ons lichaam een stof, 'endorfine' genoemd, die een positieve invloed heeft op ons seksleven en de intensiteit daarvan. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het seksleven van mannen die er in het kader van het onderzoek toe werden aangezet om regelmatig te sporten aanmerkelijk verbeterde.

6) En tot slot nog een opmerking over voeding. Een voedingspatroon dat rijk is aan vet en alcohol is niet bepaald bevorderlijk voor een gezond seksleven. Als je regelmatig sport, ben je ook meer gemotiveerd om op je voeding te letten. Proteïne voor je spieren, koolhydraten voor de nodige energie, vitaminen en mineralen, weinig vet en vooral weinig alcohol.

Nu... staat je sporttas al klaar?

ADVERSUS