Hoe is de Nederlandse man?

En is het waar dat het werk voor het merendeel van de Nederlandse mannen op de eerste plaats komt? Natuurlijk zit je fout als je gaat generaliseren… of niet?

nederlandse-man300Beste lezers, beste lezeressen: hoe is de Nederlandse man?. Jullie hebben dit artikel vast zien aankomen. Een nieuw artikel na het ‘Hoe is de Nederlandse vrouw?‘ dat veel succes heeft geoogst maar ook veel intense reacties van de kant van de vrouwen heeft uitgelokt. Mocht je het bewuste artikel nog niet gelezen hebben, klik dan hier. Omdat we voorstanders zijn van ‘gelijkheid’ en omdat veel lezeressen een ‘mannelijke’ versie van het voorgaande artikel hebben gevraagd, zijn we hier met het artikel ‘Hoe is de Nederlandse man?’

Want als het waar is dat niet alle Nederlandse vrouwen aan het schoonheidsideaal en het beeld van de perfecte vrouw van de Nederlandse man beantwoorden (hoe zou het ook kunnen?), dan geldt vast en zeker ook het omgekeerde.

En dus stuiten we spontaan op de vraag: en hoe is dan de Nederlandse man?

Hoe is de Nederlandse man?

Veel vrouwen vinden dat ze alleen maar voor hun werk en carrière gaan. Is het waar dat ze ook in het geval dat ze een afspraakje met een vrouw hebben de agenda erop moeten naslaan? En is het waar dat het werk voor het merendeel van de Nederlandse mannen op de eerste plaats komt? Natuurlijk zit je fout als je gaat generaliseren… of niet?

Andere vrouwen vinden dat ze nogal ‘koud’ zijn. Verschillende vrouwen klagen over gebrek aan passie, zeker in bed. Ook wordt wel eens gehoord dat ze maar weinig karakter tonen en dat ze soms hysterische aanvallen of huilbuien krijgen (wij brengen hier slechts enkele punten naar voren uit de reacties van lezeressen op het artikel over de Nederlandse vrouw dat klaarblijkelijk een gevoelige snaar heeft geraakt).

En verder zou de Nederlandse man niet altijd de waarheid spreken, meer naar zijn vrienden toetrekken dan naar zijn eigen partner, zijn uiterlijk maar weinig verzorgen en ook niet al te veel aandacht aan lichaamshygiëne besteden. We houden hier op want anders gaan we spontaan huilen.

Het beeld dat naar voren komt, is niet al te flatterend. Stel je voor dat het waar zou zijn. Wij hopen van niet. Misschien was de kritiek die de vrouwen naar aanleiding van ons vorige artikel op de Nederlandse man leverden, gebaseerd op – en gekleurd door – persoonlijke ervaringen, en weerspiegelen deze reacties niet het algemene beeld dat de Nederlandse vrouw van haar mannelijke wederpartij heeft.

Voor een completer en evenwichtiger beeld geven wij het woord aan de lezers, maar vooral ook aan de lezeressen die hun mening over de Nederlandse man op een respectvolle en zinvolle manier willen geven. Misschien is het een goed idee om eerst even te lezen wat de mannen over de Nederlandse vrouw hebben gelezen en om dan je eigen mening over de Nederlandse man te formuleren en die naar ons toe te mailen. We zouden jullie willen vragen om bij jullie reactie in het vakje ‘titel artikel’ ‘De Nederlandse man‘ te vermelden. Dat maakt ons werk gemakkelijker. Het woord is aan jullie…

Hoe is de Nederlandse man?


Hoi,mijn nederlandse man was geen schone iemaand


De nederlandse man vind ik n beetje introvert,soms lomp,geeft weinig tot geen complimenten,niet altijd mooi gekleed sorry heren!In onze maatschappij wordt t steeds voor n man enger/moeilijker om af te stappen op sterke zelfverzekerde nederlandse dames!vrouwen blijven voor n man altijd n beetje gecompliceerd helaas!
Tip:elke avond even haar laten ratelen en goed luisteren en open vragen stellen over!ja,haar gevoelens.En af en toe n presentje!


Om eerlijk te zijn heb ik het artikel voor de vrouwen nog niet gelezen, misschien dat dat helpt om een wat objectiever beeld te schetsen over de Nederlandse man.
Tuurlijk heb je er wat ‘rotte appels’ tussen zitten, die bijvoorbeeld weinig aandacht besteden aan hygiene, werk op de eerste plaats staat, koude kikkers zijn, en wat voor negatieve dingen nog meer.. Maar die heb je bij de vrouwen ook. Maar er zijn ook hele lieve Nederlandse mannen, die je goed doet voelen, lief is, naar je luistert, waar je mee kan lachen, goed gekleed is, niet stinkt etcetera.


De Nederlandse man is in mijn ogen ergzelfverzekerd (in het begin). Hij is altijd gehaast en kijkt zelden op. Hij kan eruug werkgericht zijn en helaas ook wel koud. Hij heeft helaas ook een erg droge humorloze kant aan hem… Maar (gelukkig!!) is er ook eeen andere kant van hem die weinigen zien. De hartelijke en gevoelige kant. Helaas heeft de gemiddelde Nederlandse man het zwaar in deze maatschappij vol robotachtige ultrazelfverzekerde vrouwen, die te hard hun best doen om onafhankelijk te lijken.

Hierop zeg ik mannen wees niet getreurd want elke vrouw heeftwel eenman nodig. Kijk verder dan de harde buitenkant en zoek die geweldige vrouw die ze is van binnen!

En voor de vrouwen…
Wees een beetje toegankelijker en open, het is niet dat alle mannen slecht zijn. Misschien ligt het ook wel aan jou. Stel jezelf open voor nieuwe dingen en er zal vast wel een lekkertje je kant op komen.


Ik mis bij veel Nederlandse mannen een bepaalde joie de vivre waardoor ze met veel met souplesse een hele leuke gentleman zouden kunnen zijn. Niet een prins op een wit paard die alles voor je doet en zeker ook geen schoothondje, maar een soort verfijndere mannelijkheid die speels is en met humor. Dat betekent dat je deur openhoudt NIET omdat het moet (en je het eigenlijk ouderwets vindt), maar omdat je het leuk vindt en je daardoor op een verfijnde manier je mannelijkheid laat blijken. Denk aan types als George Clooney of Jude Law in Alfie! Een gentleman met een dikke knipoog graag!


Ik ben zo’n nederlandse man, die single is, werken moet nu eenmaal, om je leven te verrijken.
Ik hou toevallig wel van gezelligheid thuis, genieten van het leven, zo vaak als kan op vakantie (al is ’t maar een weekendje uitwaaien op Terschelling)vind het heerlijk om met een vrouw samen te winkelen, eten, koffie drinken, en kortom, stukje aandacht geven, en ontvangen.
Maar ik loop altijd tegen getrouwde vrouwen aan, die juist die dingen missen in hun eigen relatie..
of andere soort vrouw is idd, die van de cariere, zzelfverzekerd, geen tijd..
Wat blijft er dan nog over voor de niet cariere gerichte, huiselijk type man ???


De nederlandse man drinkt gemiddeld teveel bier, denken dat ze alles kunnen maken, alles zijn, en menen ruzie te maken


Las het artikel over wat de Nederlandse mannen over Nederlandse vrouwen vinden. Ach heren, uitzonderingen bevestigen nog steeds iedere regel, maar……
opvallend dat de Zuid Europese vrouwen zo goed scoren. En terecht mijns inziens!
Maar is het niet zo dat het een symbiose is, als jullie (in het algemeen) nu weer wat mannelijker worden, worden vrouwen vanzelf weer wat vrouwelijker! Want het zal jullie toch niet ontgaan dat de Zuid Europese mannen bij ons heel goed scoren.


De gemiddelde Nederlandse man is zelfingenomen, arrogant, heeft weinig oog voor anderen en is vaak bevooroordeeld. Wij vinden onszelf heel wat, nou vergeet het maar. Ga maar eens op vakantie naar een willekeurig land en zie hoe horkerig, eenkennig en kil we eigenlijk zijn. Dat bij veel mannen hun carriere (status of ego) op de 1e plaatst staat is ook waar, en dat de meeste mannen weinig passie hebben is ook waar. Ligt aan de tijd waarin we leven en aan de welvaart :-) Lompe asociale gevoelsarme boeren zijn we.


Nederlandse mannen zijn de beste! Ben zelf buitenlandse (Italiaanse) en heb Nederlandse vriend!Nederlandse man is lief, gevoelig en betrouwbaar!!!Als je denkt dat het niet zo is dan kan ik je garanteren dat het aan vrouwen ligt!Als de Nederlandse man wordt behandelt als een Man en niet als een hond dan heb je een heeeel gelukkige relatie!


Mannen zijn helemaal niet arrogant! Je moet alleen een beetje begrip voor ze hebben en de ruimte laten, indien mogelijk. Al leven we in hetzelfde land, al hebben we soortgelijke posities..mannen zitten nu eenmaal anders in elkaar.
Doe mijn maar een Nederlandse man vol vertrouwen, die zijn zaakjes weet te regelen EN durft zacht en gevoelig te zijn. Voor mij geen andere dan de mijne!! ;-)


Moet in het algemeen meer van zijn centjes hebben dan van zijn looks.Wij vrouwen willen ook een goed uitziende en een verzorgde partner! Want vrouwen kunnen tegenwoordig heel goed voor d’r zelf zorgen en gaan daarom steeds meer eisen(looks) ipv alles maar voor lief nemen.


Over de Nederlandse vrouw waren mannen misschien niet heel erg te spreken maar ondanks dat wil ik als vrouw wel graag hulde brengen aan de Nederlandse man. Wat ik namelijk heel erg kan waarderen is de grote diversiteit in ons kleine kikkerlandje. Er is geen label op de Nederlandse man te plakken. Van gevoelige metromannen tot stoere houthakkers het is hier allemaal te vinden en dat maakt de Nederlandse man zo bijzonder. Ik dacht dat Nederlandse mannen niet romantisch, passievol en hoffelijk konden zijn. Maar dat kunnen ze wel degelijk! De sleutel ligt in je eigen vrouwelijkheid. Wie een ridder zoekt zal zich eerst als een jonkvrouw moeten gedragen. Vrouwelijk en elegant. En wie weet wat voor geweldige Nederlandse man je pad kruist….


De Nederlandse man ziet er vaak ouder uit dan zijn werkelijke leeftijd is. Ziet er onaantrekkelijk want: te bleke ongezonde kleur, heeft te kort haar of is kalende. Hij denkt dat afzeikhumor altijd leuk is en staat verbaasd te kijken of taait boos af wanneer vrouwen als reactie met gelijke munt terug betalen.


Nederlandse mannen zijn vaak slungerig, lomp en ooh zo slecht in flirten!! De nederlandse man mag wel wat smoother zijn wat dat betreft… Nee ik blijf lekker in Mexico, daar heb je echte mannen.


De Nederlandse man in mijn ogen is de meest aantrekkelijke Europese man. Hij is mannelijk, maar niet macho, is niet bang om zijn vrouwelijke kanten te tonen; kan over gevoelens praten, lief en zorgzaam zijn. De Nederlandse man weet dat vrouwen anders zijn, maar ziet haar niet als minder, maar juist als zijn gelijke. Hij respecteert haar en is soms denk ik nog een beetje zoekende naar zijn plaats naast haar, want wij vrouwen hebben heel wat ‘mannelijk gebied’ in de maatschappij veroverd (vrouwen werken nu ook, ook op hoge posities, zijn zelfverzekerder geworden, kunnen ook dominant zijn, doen ook mannensporten, etc.).

Wat ik fijn vind aan de Nederlandse man is zijn nuchterheid en zijn humor. Vrouwen kunnen echt te ver doorschieten in het beleven, analyseren en herkauwen van (hun eigen) gevoelens (of die van hun partner). Voor de mannen beter bekend als: “zeiken, drammen” ;) Op die momenten is daar de NL’se man die haar afremt, het allemaal in perspectief plaatst en haar desnoods met een grapje weer laat lachen.

Het wordt nog niet altijd geaccepteerd als de man er voor kiest om thuis voor de kinderen te zorgen, terwijl zijn vrouwlief er voor kiest te gaan werken, maar een man in de ‘huismoederrol’ of gewoon een man die zijn gevoel durft te tonen kan echt sexy zijn! Een vrouwenhart smelt wanneer een leuke vent met een trotse blik met een kindje op zijn nek rondloopt hoor :)

Hmm, voor mij echt een Nederlandse man, die is nog altijd het meest aantrekkelijk! Maar toegegeven, hoewel ik mijn zelfstandigheid en gelijke positie waardeer: ik, een behoorlijk dominante Nederlandse meid, zou ’t stiekem erg leuk vinden als een vent met een veelbetekenende charmante blik de deur voor me open houdt of gewoon iets anders galants en cliché-igs voor me doet!!

DUS, NLse heren, blijf lekker zoals jullie zijn!

Als enige tip heb ik, wees soms net iets meer galant voor de dames en dan is dat probleem van ‘NL’se dames zijn soms niet vrouwelijk’ zo opgelost. De deur voor haar open houden, zo maar een bosje bloemen of gewoon 1 simpele roos, haar jas aanbieden bij het weggaan, haar aan ’t lachen maken.. ach het kan zo een klein gebaar zijn (en NIETS, dus geen geld kosten!) en jouw dame wordt plotsklaps een verlegen blozend meisje! Ik zeg je dat je daar haar hart mee wint :)


Over het algemeen gezien vind ik dat Nederlandse mannen weinig gevoel voor uiterlijke verzorging en stijl hebben, het leven té gemakkelijk maken en veel voor vanzelfsprekend beschouwen…
Om dan ook maar een pluspuntje te noemen over onze mannen ; Ik hou er van dat de nederlandse mannen zelfverzekerd en vrij geëmancipeerd zijn.


Hallo mensen,

Ik ben een oer-Hollandse man, en heb dit artikel met verbazing/verbijstering gelezen. En tevens de vooral negatieve reacties hierop, in al dan niet correct Nederlands.

Ik als persoon wil hier graag op in gaan, juist niet als dé Nederlandse man. Want ik wil niet generaliseren. Daarom zou ik jullie Nederlandse vrouwen hieronder kort vertellen hoe ik ben. En zie jullie positieve opbouwende kritiek, graag tegemoet.

Ten eerste zal ik in het kort voor jullie beeldvorming vertellen hoe of wat ik ben.
Ik ben een gezonde Nederlandse man uit een klein boerendorp. Mijn exacte leeftijd doet er vind ik weinig toe, maar deze ligt midden twintig. Hieronder komt hoe ik ben.

Graag kleed ik me goed, en dat wil voor mij zeggen nette pantalon, een overhemd met bijpassende accessoires (horloge/riem enz.) wel bijpassend natuurlijk. En absoluut geen ringen/kettingen of enig ander sierrad. En wat ik belangrijk vind en nogal is wat fout zie gaan, bijpassende schoenen en colbert. En zorg er altijd voor dat je haar goed in model zit. Maar uiteraard heb ik ook wel eens een offday. En dan nog 1 ding stoppels zo af en toe mag, maar het moet je wel staan. Een baard daarentegen mits tenzij je er een goede rede voor hebt om hem te hebben behalve luiheid is not done (wat mij betreft). Maar om dan toch even terug te grijpen op het artikel, ik vind dat er wel onderscheid gemaakt moet worden in de sociale-/ en werkomgeving van de Nederlandse man. Er bestaat natuurlijk een groot verschil tussen een bouwvakker of een advocaat die er sowieso met zijn werk mee bezig is er representatief uit te zien.

Dan het gentlemen gedeelte.
Dit gaat me in het algemeen redelijk goed af al zeg ik het zelf. De deur openhouden en af en toe kleine presentjes zit er goed in. Maar 1 van de belangrijkste dingen namelijk complimentjes geven, schiet er nog wel eens bij me in. Dat ligt ook aan het volgende, ik wil namelijk niet altijd met de geijkte complimentjes komen. Zoals wat zie je er goed/mooi uit, wat zit je haar leuk enz. Dames graag u reacties/op-/aanmerkingen hierop.

En het volgende wat aan bod komt is het gevoelige gedeelte.
Het is erg moeilijk in de harde maatschappij van tegenwoordig om je gevoelig en open op te stellen. En zoals al eerder door iemand genoemd, dit is nog lastiger bij de zelfverzekerde en carrière gerichte harde Nederlandse vrouw. Deze kan je gemakkelijk bedoeld of onbedoeld hard de grond in trappen. Maar na een maand of 4 durf ik het meestal wel aan, maar het ligt er natuurlijk wel aan hoe de vrouw in kwestie is. Soms kan het wel eens wat langer duren.

Dan wil ik graag nog ingaan op de volgende 3 onderwerpen:
1. Het gebrek aan hygiëne.
2. Het gebrek aan karakter.
3. Het gebrek aan passie (in bed).

1. Het gebrek aan hygiëne mag ik toch aannemen dat dit wel meevalt. Tenminste al kijk ik naar mezelf ik douche elke dag poets 2x daags mijn tanden. Gebruik deodorant aftershave, scheer me om de dag.1x in de maand de erogene zones scheren, evenals hoofdhaar geknipt en het overige lichaamshaar getrimd.
2. Dan weinig karakter, ik wil dan graag horen van de dames waarbij wij mannen weinig karakter tonen zodat ik hier in een eventueel volgende reactie nog op in kan gaan.
3. Dan het gebrek aan passie. Ik wil graag beginnen met het feit, dat het hier natuurlijk wel om een wisselwerking gaat tussen man en vrouw. (het moet wel van 2 kanten komen) En ja als ik soms mannen hoor praten kan ik best begrijpen dat vrouwen dit soms als een gebrek ervaren. Dus bij deze mannen, begin romantisch en naarmate de avond verloopt en de romantiek toeneemt kom je vanzelf aan bij het erotische vlak. En om daar dan wat dieper op in te gaan, wees een gentlemen. Begin daarom voorzichtig, ga niet direct af op de erogene zones. Maar werk hier z n 10 á 15 minuten naar toe. Denk bijvoorbeeld aan strelen, zoenen, droog vrijen en kusjes over het gehele lichaam. En heel belangrijk, laat haar als eerste komen. Want mannen geloof me, dit heeft echt voordelen. Nu wil ze je namelijk alleen nog maar meer dan daarvoor. En wat daarna te doen, ik zal zeggen Kom op zeg wees creatief.

Dan wil ik nog even ingaan op een eerdere reactie op dit artikel. Waarin word gezegt: dat de gemiddelde Nederlandse man teveel bier drinkt. Wie dit heeft geschreven weet ik niet (maar heeft misschien zelf teveel gedronken), maar dit is volkomen bespottelijk. Natuurlijk zijn er mannen die (te)veel drinken. Maar dat gaat zeker niet op voor de gemiddelde Nederlandse man.

Hier wilde ik het bij laten.


Ik heb een Noor, een Pool en Nederlandse mannen gehad, en ik moet zeggen dat bepaalde zaken echt niet nationaliteitsgebonden zijn. Ik vind de Nederlandse man wel directer, hij draait er niet om heen, wat mij wel bevalt. Ik vind Nederlandse mannen ook minder zeurpieten – tenminste degenen die ik ken. Dit om het geheel meer in perspectief te brengen en te relativeren…


ga elkaar eerst eens proberen gelukkig te maken inplaats van elkaar af te vallen dat zou de nederlandse vrouw en man als een stuk leuker maken.


tuurlijk, het zal allemaal heus wel waar zijn.
ik zal de laatste zijn om het eea tegen te spreken, moet wel zeggen dat mannen over het algemeen genomen veel tekortkomingen tonen, maar dat de nederlanse man over het algemeen genomen best wel bereid is zijn best te doen….ik zeg maar zo: vroeger had je ijzeren mannen en houten schepen, tegenwoordig heb je ijzeren schepen en houten van mannen….maar als je iemand hebt die zijn best voor je doet, dan heb je tegenwoordig al een goede te pakken.
ook zeg ik maar altijd: god schiep man naar zijn evenbeeld: de man heeft alle krachten en mogelijkheden van god gekregen, alleen ze doen er niets mee:-$…..ze zijn vervreemd geraakt van hun eigen mannelijkheid, deze mannen hebben slechts een beetje stimulans nodig….. en dit geldt niet alleen voor de nederlandse man.


haha ik zeg eerlijk de meeste mannen die hier zijn zijn sowieso watjes en de meeste vrouwen hier weten niet wat belangrijke eigenschappen zijn van een man. Bij mannen tenminste bij ECHTE mannen spelen drie factoren een belagrijke rol namelijk EER, TROTS EN RESPECT. En met iedere traan die een man laat verliest hij een factor waardoor hij laat zien hoe zwak hij is. Dit is voor de echte mannen die begrijpen mij. Heb niet tegen jongens.


Ik sluit mij volledig aan bij dit artikel; vandaag nog door de stad gelopen en mij verbaast over hoe onverzorgd, en daarmee doel ik ook op hygiënisch gebied, de gemiddelde man eruit ziet. Ook wil ik toevoegen dat het lijkt alsof de gemiddelde Nederlandse man een gebrek aan zelf -vertrouwen, -spot en -kennis heeft. Daarom hieronder een kleine gids.

Zelfvertrouwen
Ik moest toevallig vandaag de stad in om een nieuwe zonnebril te halen (jawel, de lente in m’n bol) en toen besefte ik hoeveel mannen er als zoutzakken bij… eh- lopen: Hoofd omlaag, slenterend over straat, gekromde rug en een gezicht dat zowat het hoofd glijdt.

Dus! Trek je rug eens recht, kin omhoog, borst vooruit (ja ook bij mannen is dit aantrekkelijker) en tover eens een lach op je gezicht; mannen die lachen vallen veel meer op bij vrouwen dan mannen die een ‘stoere blik’ nabootsen.

Zelfspot
Je hebt het vast wel eens meegemaakt; je loopt lekker in de stad je ding te doen, en je struikelt over je eigen voeten. Laat je dan niet van je stuk brengen, ik zie het namelijk vaak genoeg dat iemand trots over straat loopt en vervolgens na een blunder afdruipt. Loop lekker verder, lach om jezelf, het kan iedereen gebeuren.
Vloeken heeft al helemaal geen zin; het geeft nou niet bepaald het beeld van een gezellige/ vrolijke man.

Wees ook qua kleding niet bang om eens gek te doen, je kunt in principe de meest vloekende kleurencombinatie aan kleding aantrekken, en er toch aantrekkelijk uitzien. Zolang dit maar gecombineerd wordt met je uitstraling, en hier komt dus het in het vorige kopje genoemde zelfvertrouwen van pas.

Zelfkennis
Heb je een buikje? Trek dan in hemelsnaam geen strak T-shirt aan! Dikke mannen met een strak T-shirt zijn net zo aantrekkelijk als een vrouw met een snor.

Mijn punt? Ken jezelf, weet wat je aan kunt doen, experimenteer probeer nieuwe dingen uit, en ga geen kleding aantrekken omdat dat ene model ze ook aan kan.

Zoals ik al zei: Weet wat je aan kunt doen; veel mannen kopen standaard een maatje L, terwijl ze eigenlijk een maatje M hebben. Dus als je een nieuwe garderobe gaat aanschaffen, is het verstandig om je te laten adviseren door een verkoper.

Dat was het wel zo’n beetje, ik hoop dat ik hiermee ten minste één man heb kunnen helpen. En dat er dus één saaie man minder in Nederland zal rondlopen.


hoewel de Nederlandse man me erg bevalt, heb ik gemerkt hij soms te welwillend is oftewel de arme sloeber laat finaal over zich heen lopen. Nou moet ik zeggen dat ik van karakter nogal sterk ben =P (maarja dat krijg je met een spaans/afrikaans temeperament)waardoor ik dus een man verkies die wat sterker in zijn schoenen staat. Ja er zijn mannen die lomp en boers zijn maar die heb je overal.


Nou ben zelf in Nederland geboren en getogen alternatieve indo/nederlandse

Heb zelf een voorkeur voor Hollandse kerels,
vind ze gewoon aantrekkelijker :-p

Wat ik wel opmerk is de hollandse kerel nog altijd niet verder kijken dan hun neus lang is zolang het maar blond is bijvoorbeeld…ja dat vind ik dan weer kortzichtig, er is meer dan alleen haarkleur..

Bovendien er is ook niets mis met je best doen om iemand te veroveren en degene het gevoel te geven dat je “the one and only” bent die al zn aandacht heeft en niet gauw afgeleid is door 1 of ander sletterig gekleed delletje..
Daar geef ik dan de buitelandse man weer een pluspunt voor :-)

Een nadeel van buitelandse mannen is dat ze niet van het woordje nee hebben gehoord of niet willen horen wat erg irritant is, alsnog blijven proberen ( nog net niet stalken) beledigd/boos zijn als je NETJES zegt dat je geen interesse hebt..soms ook nog TE handtastelijk..


Volgens mij zit de Nederlandse man vrij simpel in elkaar. Hij wil doen wat hij leuk vindt en daarin worden vrijgelaten. Daarnaast wil hij duidelijke ´instructies´ en geen signalen. Omdat vrouwen wat complexer in elkaar zitten begrijpt hij haar vaak niet. Veel moeite om haar te begrijpen doet de Nederlandse man niet, hij gaat liever confrontaties uit de weg en houdt het, zoals gezegd, liever simpel. Liegen komt daarom ook aan de orde en de man vergeet dat elke vrouw een zesde zintuig hiervoor heeft en het dus door heeft.
Als een man zich iets meer verdiept in wat een vrouw fijn vindt (exclusieve aandacht, complimenten, een zware taak uit handen nemen) en dit ook geeft, zou de Nederlandse vrouw meer tevreden zijn. De Nederlandse vrouw mag zich overigens van mij ook vrouwelijker kleden en gedragen. Wat dat betreft ben ik het wel met het artikel over de Nederlandse vrouw eens. Over het algemeen kleden ze zich mannelijk (spijkerbroek, uggs…) en als het gezin er eenmaal is verdwijnen lange lokken en komt er een kort en een in een rare kleur geverfd kapsel voor terug. Nergens voor nodig. Juist de verschillen tussen mannen en vrouwen zijn zo leuk en aantrekkelijk!


triest om te zeggen dat de meeste nederlandse mannen NIKS durven. Zelf val ik op amerikanen omdat die veel meer lef hebben om op een vrouw af te stappen, een praatje te maken, complimentje geven en hun gevoelens durven te uiten.


Hai ik heb hier alles gelezen over Nederlandse mannen. Maar eerlijk ik ben een surinaamse vrouw en woon ook nog steeds hier in Sur. Ik heb Suri mannen gehad en kan zeggen dat Suri mannen wel romantisch zijn maar ruiken niet lekker. Ze doen ook weinig aan uiterlijk en helemaal niet aan sport of trainen. Ik ben nu verloofd met een Nederlands jongen mijn leefdtijd 30 en hij is heel verzorgd , ruikt altijd super lekker en is lekker gespierd. Ik vind het zelfs heel romantisch maar wat mij opviel is dat hij hyperjaloers is. Mijn Suri exen waren totaal niet jaloers . En die Nederlandse mannen geef ik de voorkeur omdat ze in huis meehelpen. Suri mannen zijn erg luid en helpen totaal niet mee met de huishouding. Wel is een suriman wel vrolijker . De Nederlandse mannen zijn altijd te strak en lachen weinig . Dit viel bij mij op . Maar ik geef hierbij de voorkeur aan mijn verloofde en ga in Dec nog trouwen. Groetjes


Wat je wat zo jammer is aan de nederlandse man?!
Flirt er een leuke vrouw met ze, flirten ze terug
maar zodra de vrouw een stap verder wil gaan.
Dan taaien ze af. En dat is nog niet eens zo´n ramp.
Maar ze hebben niet eens het lef om tegen je te zeggen bedankt voor de flirt ik wil het hierbij laten. Nee, ze kiezen direct het hazenpad.
Vind je het gek dat de nederlandse vrouw anno 2010 van hun afknapt!
Jammer Heel Jammer!


Wat heeft de Nederlandse man het toch moeilijk, en wat heeft de Nederlandse vrouw toch een geluk dat er af en toe toch een man interesse in haar toont.

Want jullie Nederlandse mannen, ja, die wil iedereen wel. Jullie zijn stijlvol, gul (vooral als het gaat om dates), gepassioneerd. Jullie weten wat jullie doen en bed, en natuurlijk hebben jullie allemaal een lekker afgetraind lichaam en jullie weten wat gezegd moet worden om elke vrouw te bekoren. Daarbij worden jullie niet oud en onaantrekkelijk en is ook niet zo’n 55% te dik. Nederlandse mannen zijn het superlatief van begerenswaardig.

Om duidelijk te zijn, ik ben half Frans, half Nederlands en ik heb ook van beide landen de mannen gezien. Misschien zou de Nederlandse man er goed aan doen om niet alleen kritiek te spuien op ‘de Nederlandse vrouw’. Een beetje zelfreflectie zou jullie mooi staan. Zeker vergeleken met de mediterrane man, is er nog een hoop ruimte voor verbetering.


nederlandse mannen zijn te onzeker

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS

70 gedachten over “Hoe is de Nederlandse man?”

 1. Helemaal mee eens!
  Ik vind het gedeelte over uiterlijke verzorging zwaar overdreven!
  Ben geen vrouw! Hoewel ik er graag verzorgd uitzie gaat dit tever.
  En wat heb ik aan foto’s van modellen?
  Het gaat om het karakter, m’n vrouw is volslank maar super aantrekkelijk en lief voor iedereen.

 2. De Nederlandse man…ja, hij is wel lief als je de goede te pakken hebt. Wel heel erg op zichzelf gericht, vooral wat betreft carriere. Het is in dit land nog niet zo dat het vanzelfsprekend is dat je als je kinderen hebt dat de man daar zijn verantwoordelijkheid voor neemt en dan doel ik op dat hij minder gaat werken, zodat ik ook kan blijven werken. Als dat nou vanzelfsprekend zou zijn dan zou ik hem stukken leuker vinden, maar dat kan ook te maken hebben met dat ik altijd hoogopgeleiden te pakken heb. De seks is wel goed over het algemeen. Mannen denken zeker aan de vrouw, maar hier heb je zelf ook invloed op. De vrouw maakt de man. Dus wees duidelijk met wat je wilt. In het huishouden doen mannen wat mij betreft te weinig en is het een constante onderhandeling. Qua uiterlijk niet helemaal mijn type. Ik ga meer voor de mediterraanse man. Dan krijg je ook gelijk meer passie en ze zijn charismatischer. Ook deze zijn behoorlijk op zichzelf gericht. Dus ja om een lang verhaal kort te maken Nederlandse zijn oké alleen niet helemaal mijn type. Vind ze ook behoorlijk saai, maar dat ben je al gauw naast mij. Soort zoekt soort, maar doe mij maar een lekkere mediterraanse man.

 3. Voor zover mijn ervaring is de Nederlandse man oppervlakkig, makkelijk in te schatten of te mooi om waar te zijn.
  Ze zijn te veel bezig met zichzelf, net als vrouwen, daardoor leeft iedereen maar langs elkaar heen. In de post ‘hoe is de Nederlandse vrouw’ wordt de vrouw beschreven als een siervis, mannen zijn precies het zelfde.
  Mannen vervrouwelijken. Overal duiken steeds meer zalfjes op speciaal voor mannen, omdat er nou eenmaal een markt voor is. Geloof me, er is niets mis met een goed gekleede en verzorgde man, maar er zijn grenzen.
  Maar tot nu toe vallen Nederlandse mannen mij toch beter in de smaak dan de Americaanse. Doen ze toch nog iets goed.

 4. De Nederlandse man kan heel leuk zijn, gaat in principe wel voor je.
  Kan een goede partner zijn als je de juiste man treft, en zorgzaam.
  Mindere kanten:
  Best arrogant in vergelijking met buitenlandse mannen, beetje lomp.
  Heeft vaak neigingen tot beoordelen van andere rassen die ze onzeker maken, zoals donkere vrouwen/mannen etc.
  De Nederlandse vrouw komt vaak op mij wat wereldwijzer over.
  Staat ook open voor meer dingen.
  Nederlandse man is meer wat de boer niet kent, dat lust hij niet.
  Nederlandse man vind het soms eng om buiten zijn comfortzone te treden.

 5. see marrigde and man, van Mark Driscol…… man is laf, man is chauinistisch etc…. zijn ook nog wel goede hoor maar die zijn dapper en die zie je niet veel…………..

 6. De NL man denkt dat:
  1. snel een makkelijke vrouw te scoren, maar weet niet dat je haar ook even snel kwijt bent aan een ander;
  2. hij versierd moet worden;
  3. hij Miss Univers verdiend;
  4. hij, net als de vrouw, ook niet hoeft te betalen;
  5. hij door zijn afgemeten/zuinige manier van aandacht en liefde geven en supergeile vrouw in bed kan krijgen;
  6. hij door zijn afgemeten manier van liefde bedrijven een orgasme kan bezorgen;
  7. hij eigenlijk een vrouw is (??);

  Kortom, verwarring ten top! De NL-man is de weg kwijt, weet niet meer wie hij is…allemaal zielig en triest!

 7. – De Nederlandse man vind dat een vrouw de zeikerd is, terwijl in werkelijkheid de mannen te ”simpel” zijn zodat ze de vrouw genoeg geven om over te kunnen zeiken.

  – Wanneer er niks aan de hand met de vrouw, denken de heen van wel waardoor ze de ene vraag na de ander stellen waar de vrouw dus juist van over de rooie gaat.

  – Ja zeggen en nee doen

  – Afwachtend alles op het laatste moment.

  – Als er bier gehaald moet worden kan dat gelijk, maar met de puntjes op de i zetten zit over het algemeen een reactie vertragingstijd van enkele maanden op.

  – Als we als vrouw zijnde iets vaker dan 3 keer iets moeten vragen of de man iets wil doen, zijn wij de boosdoeners (terwijl als de man het gelijk zou doen dan hebben we tenslotte ook niks om over te zeuren)

  – Er word maar aangenomen dat vrouwen het huishouden doen en vanzelfsprekend het eten op tafel zetten, maar als je eens vraagt of hij wil stofzuigen (Wat hij overigens maar voor de helft en met de Franse slag doet) breek je je nek over de stofzuiger die ze niet opruimen zodat je als vrouw zijnde het zelf kan doen. Maar ze verwachten wel de grootst mogelijk complimenten als ”SCHAT WAT FIJN DAT JE ZO GOED JE BEST HEB GEDAAN” Wat je vervolgens nog weken lang te horen krijgt want meneer heeft ook ”iets” in het huishouden gedaan.

  Ach ja, zo kan ik nog wel even door gaan. Maar het feit blijft dat wanneer de Nederlandse man eens niet zo laks zou zijn, want meer romantiek, en de juiste punt op de i zet en ook een wat vaker een compliment aan de vrouw geeft dan hebben wij als vrouw zijnde een stuk minder te klagen over de heren en andersom waarschijnlijk ook.

  Maar goed, ze hebben ongetwijfeld ook hun goede kanten, anders zullen we er nooit bij blijven hangen :) Als is het maar die knuffel die je krijgt na een flinke ruzie over het huishouden.

 8. als middelandse zee man en al 7 jaar getrouwd met een mooie vrouw uit friesland valt me het Volgende op.

  De nederlandse man is te herkennen aan z’n beroep

  De directeur:
  Is vaak een degelijk familie man, heeft bijna nooit tijd voor ze, denkt dat hij alles kan inplannen en schuld gevoelens kan afkopen met kadotjes ( gekocht en geleverd door de secretaresse).

  De manager ( aka john de manager):
  Is een snelle jongen, redelijk betrouwbaar, wil vaak het laatste woord hebben, vindt carriere maken belangerijker dan z’n gezin.
  Wil nog wel eens de fout ingaan zodra hij van de directie een assistente mag uitzoeken (denk dan dat het z’n 2e vrouw is).

  De sales man/sport leraar/iets inde horeca:
  gladprater, snelle jongen, macho, partyboy is charmant, maar zeer onbetrouwbaar naar zijn partner toe, enkel attent als de buit nog niet binnen is.Staat langer voor de spiegel en vaker onder de zonnebank dan de vrouw

  De huisman (medewerker op kantoor of iets dergelijks):
  is niet charmant, heeft niet de looks, maar is zeer stabiel.
  Echte famillie man, is getrouwd of gaan samen wonen zodra hij oud genoeg was en heeft direct kinderen genomen. Vrouw werkt parttime en hij de rest, heeft altijd het idee dat hij achter de feiten aan loopt, is eigenlijk een goedzak waar de vrouw overheen walst. Zegt ja als hij nee bedoelt, Kan niet communiceren met haar( en zij niet met hem).

  De bouwvakker/klusser etc:
  Verdient een aardig boterham, werkt voor een baas of voorzichzelf.
  Oncharmant, schreeuwerig, wereldvreemd, ziet er slecht uit, maakt vrouwonvriendelijk (tieten ) grapjes over andere dames in het bijzijn van zijn vrouw. Drinkt liters bier en heeft meer liefde voor studiosport/voetbalclub dan voor z’n vrouw.

  Verder valt het me op dat de nl man:
  Te krenterig is, als je de rekening krijgt bij het uitgaan maak dan altijd aanstalten om te betalen, de nl vrouw zegt dan vanzelf dat ze graag ook een keer wil betalen en sta dit dan ook toe.

  Slecht is gekleed, je hoeft niet dagelijk in armani te lopen, maar trek naar speciale gelegenheden wat nets aan met bijpassend horloge, schoenen, riem etc (accesoires genaamd).

  Kan niet dansen, (hossen, hakken, jumpen en de vogeltjes dans is geen dans) vindt dansen iets voor homo’s.

  Oncharmant, hou de deur open en help haar haar jas aantrekken, vraag of ze iets wil drinken, wees attent. ze is wel geemancipeerd, maar toch blijft het een vrouw.

  Als je wat wordt gevraagd om te doen zeg dan ja en voer het ook uit ofzeg nee en leg uit waarom niet.

  Huishouden, hier moet ik wel zeggen dat devrouw een beetje in is doorgeslagen, als de man het doet ga het dan niet verbeteren, doe het dan zelf. En zolang je er geen salaris voor krijgt mag het gerust ook morgen.
  Wat kook kunst betreft, beide bakken er niet zo veel van ;)

 9. Iedereen heeft gelijk en iedereen heeft ongelijk, waar het om gaat is hoe goed is je zelf kennis, daaruit ontstaat een bepaald zelfbeeld, als die in de basis al niet klopt dan draag je in feite een jas van een ander ( om het zo maar even duidelijk te maken).
  Respect is een belangrijke factor, respect om wie je bent, wil je iemand echt leren kennen of wil je iemand creeëren zoals jij hem of haar graag zou zien.
  Als je iemand in de basis al wilt veranderen dan heb je dus voor iemand gekozen die dus kennelijk niet bij je past.
  Wees niet alleen eerlijk naar een ander toe maar ook naar jezelf.
  probeer ook te waarderen wat iemand voor je doet, ook al is het niet meteen wat je had verwacht, je komt alleen maar dichter bij elkaar door goed te communiceren en daar hoort ook luisteren bij.
  en dan nog iets, verwachtingen, verwachtingen en nog eens verwachtingen, we verwachten zoveel en we eisen nog meer.
  Hoezo? verwachtingen, leggen we de lat niet te hoog voor elkaar?
  geef elkaar wat ruimte, spreek met elkaar over de dingen inplaats van elkaar te negeren of elkaar het leven zuur te maken.
  Verkoop jezelf en elkaar geen illusie, niets is en blijft hetzelfde, elke seconde van de dag veranderen dingen in het leven.
  Hoe vaak sta je niet s’morgens op met bepaalde ideeën in je hoofd over hoe je de dag gaat indelen of door gaat komen, en hoe vaak gaat de invulling van zo’n dag toch anders dan je s’morgens had gedacht.
  Ik zie het zo, mannen moeten tegenwoordig zoveel, ze moeten de nieuwe man zijn, ze moeten daarnaast toch ook een stoere man zijn, een lieve man zijn, een man zijn die goed zijn geld binnen brengt, een man die er goed uitziet, een man die van alles en nog wat moet doen en zijn, behalve zich zelf zijn, dat mag nou net niet.
  Dit is het zelfde verhaal voor vrouwen, zij moeten ook aan van alles en nog wat voldoen.
  Kom op nou, laten we eens beginnen met een open blik naar elkaar, zonder vooroordelen, zonder voor ingenomen standpunten maar met respect.
  als je ooit eerder pijn bent gedaan door een andere man of vrouw, prensenteer de rekening dan niet naar de man of vrouw waar je nu tegen aan gelopen bent, die kan daar ook niets aan doen.
  probeer uit negatieve ervaringen de positieve elementen te halen en die ook positief te gebruiken.
  wat we nu veelal doen is de negatieve ervaringen meenemen en die als schild om ons heen houden en we zeggen dan eigenlijk zonder woorden tegen die ander, ok als jij wat van mij wil, zorg dan maar dat je al die negatieve elementen bij mij afbreekt.
  Jammer dat we elkaar zo bekijken en benaderen, hoe zou je het liefst zelf aangesproken en behandeld willen worden? dat is een mooie basis om uit te vertrekken lijkt mij.
  hoe kunnen we elkaar begrijpen, respecteren, horen, voelen en waarderen als we allemaal op een eilandje wonen en daar vooral niet van af willen, want stel je eens voor dat…………
  niemand is perfect, pfffff gelukkig maar want dat zou pas een saaie boel worden, dan hoef je niets meer te dromen, dan hoef je niets meer te wensen, dan heb je geen verlangens meer, dan zijn we eigenlijk levend dood, is dat wat we echt willen?

 10. De Nederlandse man?
  Niet mijn favoriet, want gemakzuchtig & onterecht tevreden met zichzelf.
  Heeft hij eenmaal iets bereikt (auto, carriere, vrouw, kinderen, gadgets..) dan houdt hij op verder te kijken en verandert in een te dikke, zwart-wit denkende, zelfgenoegzame lomperik.

 11. De Nederlandse autochtone man,

  Ja, daar hou ik van!
  Kwa Kleding, haar, uiterlijk, spraak, manier van spreken en doen en we kijken ook naar het innerlijk het is een combinatie van beide waar een vrouw als ik voor val.

  Helaas zijn ze tikje passief met flirten en een vrouw versieren.
  Jammer. Heren het mag wel een tikje pittiger!

  De Nederlandse autochtone vrouw ziet graag een jagende man die haar wil verover en houden. Zo trigger je de vrouw om van je te houden, tegen je op te kijken en lief te hebben.
  En blijf jagen tot in lengte van dagen in je relatie heren!
  De dames houden ervan en komt je seksleven met haar ten goede.

  Veel liefs Single

 12. Ik ben samen met een nederlandse man ,
  en ik heb er niks slechts over te meldden hoor haha ;)
  Ik val meestal op nederlandse mannen .
  Enige wat ik jammer vind is dat buitelandse mannen vaak veel eerder op een vrouw durven aftestappen dan de nederlandse man ;)

 13. Haal meer Brazilianen naar NL, por favor! Dan kan ik is met mijn eigen soort genoten hierover lachen en praten :P.

  De Nederlandse man: Drinkt veel, sommige zijn echt saai, kunnen wel goed praten maar soms de oren van je lijf, vrouwelijk en vaak zeurend over vrouw en zo.

  Zegt een Braziliaanse man!

 14. Ik ben zelf Belg maar mijn vriendin is Nederlands, ik ben dus elke week in Nederland.
  Ik vind de Nederlandse man vaak te vrouwelijk als hij mannelijk zou moeten zijn ( ze zeuren vaker dan mijn oma) en te mannelijk als ze vrouwelijk moeten zijn ( tegenover vrouwen vinden ze zich plotseling 10 X stoerder)

 15. Ik ben een Vlaamse vrouw en heb vriendjes gehad van meerdere nationaliteiten, waaronder twee Nederlandse mannen. Ik geef de voorkeur aan een Nederlandse man, ze zijn directer, draaien er niet omheen. Ook zijn ze wat losser, ruimdenkender en hij doet precies wat hij wil.
  Ik voel me ook meer aangetrokken tot hen dan tot mannen van andere nationaliteiten.

  Mijn toekomstige mag zeker een Nederlander zijn!

 16. De Nederlandse man heeft geen idee wat hij met zijn leven wil.
  Zonder enig doel, en zonder na te denken over wat hij op het moment aan het doen is.
  Zijn aandacht wordt getrokken door alles wat makkelijk lijkt, en alleen zijn eigen behoeften kan behartigen.
  Daarom is zo’n smartphone tegenwoordig ideaal.
  Zo kunnen ze, naast een inhoudloze baan, zich mooi afschermen van alles en iedereen door maar gewoon dom te tikken en te loeren op een schermpje.
  Sociaal gaan ze hierdoor nog verder achteruit, want juist een gesprek voeren met iemand in de realistische wereld is zo belangrijk voor de ontwikkelijk van de botte Nederlandse man.

  En als het begint te regenen rennen ze gauw naar binnen, maar o wee als de keiharde gelkapseltjes gaan “smelten”. Zucht.
  Wat een wijfen zijn ze geworden.
  Als je ze een duwtje geeft beginnen ze al over blauwe plekken.
  Waarom bestaat de Nederlandse man eigenlijk nog?
  We hebben ze toch helemaal niet nodig, het zou juist een last minder zijn

 17. Nederlandse mannen zijn echte mannen. Lang groot en sterk. En vrouwen die dat niet vinden zijn lesbies. Nederlandse vrouwen die kiezen voor een butenlande man zijn domme bedmatrassen.

 18. Nederlandse mannen laat nooit jullie trots afnemen door een stelltje gefeminiseerde lesbies of vrouwen die zich als bedmatras laten gebruiken door alles wat gekleurd is. Deze vrouwen zijn zelf in de war. Wij weten zelf wel beter wat we zijn.

 19. Leuk om te lezen al die reacties, dus doe ik ook graag mijn bijdrage.

  Ik ben zelf half Nederlands half Turks dus bekijk de situatie niet vanuit 1 punt.

  Ieder cultuur/soort heeft zijn goede kanten en minder goede kanten.
  De Nederlandse man komt niet bepaald in de buurt van Romeo met zijn doen en laten maar aan de andere kant respecteert hij je wel als individu. Als ik dat vergelijk met de oosterse man, zijn die wel wat gepassioneerder, je voelt je heel vrouwelijk, maar daartegenover staat dat ze behoorlijk bezitterig kunnen zijn en dat je direct met de hele familie getrouwd bent als je eenmaal ja zegt.
  Persoonlijk vind ik de Nederlandse man mooier omdat mijn voorkeur uitgaat naar blond, maar bij de Oosterse man hoef je geen afspraken te maken of jij komt of hij want hij behandeld je als een dame. Daarentegen is de Nederlandse man wel meer betrouwbaar voor mijn gevoel; what you see is what you get!

  Tot slot: op ieder pot past een deksel dus niet klagen en zoek naar wat het beste bij je past :)

 20. lezzos en feministe die nederlandse mannen bashen…ik kan ook wel over de nederlandse vrouw beginnen die alles behalve perfect is…maar ik verlaag me liever niet tot dit kinderachtige niveau, als je geen bewijs hebt is het een mening en geen feit, onthoudt dat goed.

 21. De jonge Nederlandse man is vaak knap, netjes gekleed en verzorgd, rookt & drinkt veel, doet stoer met vrienden, lang-leve-de-lol-type.

  De oudere Nederlandse man is meestal vroeg kaal, grijs of gerimpeld, haren slecht geknipt of ongekamd, ongeschoren, slecht (ruikend) gebit, slecht gekleed (spijkerbroek, blokjesblouse of slobbertrui), met bierbuik of slungelig, rookt & drinkt veel, saai en futloos, wil achter de geraniums of bankhangen, durft veel met groep vrienden of online, maar heeft weinig lef in het echt, is een softie of een patser, arrogant of horkerig.
  Hij moet verplicht op de bakfiets, het huishouden doen en de kinderen verzorgen, laat zich dresseren en is bang voor de (Nederlandse) vrouw, gaat liever stiekem vreemd of leven als broer en zus, dan uit elkaar als het niet goed gaat tussen hun.

  De Nederlandse man is wel vaak een pionier, een harde werker, sociaal, met goed verantwoordelijkheidsgevoel en respect naar anderen. Hij mag wat mannelijker en verzorgder zijn en voor zichzelf opkomen.

  Dit zijn de observaties en mening van een niet Nederlandse vrouw, wonend in Nederland.

 22. Pff.. ik zag ik een snelle blik meer buitenlandse reageren. Ik als Nederlandse jonge vrouw ben het er voor geen meter mee eens:) Hij zal wel eerlijk zeggen hoe hij er ergens over denkt (ook als het negatief is) dat is niet lomp , dat is goud waard!!! Vaak ook heel veel humor, slim, ambitieus beetje ondeugend, knap en sportief ..rrr.. wat wil je nou nog meer dan:)

 23. De enige oplossing voor bovengenoemde klachten, waar ik het als man zijnde totaal mee eens ben, is dat de Nederlandse vrouw er massaal openlijk voor uit zou komen dat het feminisme in Nederland enorm is doorgeslagen.
  Als ik dit als man roep wordt ik namelijk nog net niet van mijn bed gelicht..

 24. ben 30 jaar getrouwd geweest met een Duitse man ook weduwe van hem geworden ben 5jaar alleen geweest en op weg naar mijn toen nog werk spontaan een hollander leren kennen achteraf gezien een emotioneel onbereikbaar persoon een enorme zeikerd over alles en nog wat behalve over zichzelf vreemdgangertje ook kortom een raar niet te vertrouwen mannetje dat zichzelf heel geweldig vond en al sik de man ansich daarover aansprak ja daar kon hij niet mee omgaan gadverdamme en dat op mijn leedfftijd wereld vreemd enz enz jan 2013 vond hij het zelf ook wel genoeg na 10 jaar vandaar die knipperlicht lat relatie maar ik zit er nu mee met dat na gedoe . in mijn hoofd.

 25. nee nee en nog eens nee al dat hierboven staat geschreven is allemaal maar zo zo ik was 30 jaar getrouwd met een DUITSE MAN echt toen ik 14 jaar was zei ik al tegen mij zelf ik ga NOOIT TROUWEN MET een HOLLANDER is ook zo gebeurd tot de dood ons scheide in 1999 ben toen 5 jaar alleen geweest en op weg naar mijn SPONTAAN een hollander leren kennen jezus ik dacht de man ansich zit wel goed maar wat ik daar mee heb beleeft en echr waar hoog op gelijd heb ik toch al met al nog zo een knipperlicht lat relatie mee gehad dat heeft toch al met al nog zo kleine 10 jaar geduurd wat een rara persoonlijkheid was ik helemaal niet gewent tot liachamelijke klachten ben ik nu aan het herstellen van die malloot je zou het echt niet zeggen maar geloof mij er lopen een heleboel vreemde figuren rond p deze planeet en een tip voor u allen HOE GROTER DE GEEST HOE GROTER HET BEEST.

 26. Iedere cultuur heeft mooie en minder mooie kanten. De Ned. man is over het algemeen respectvol en betrouwbaar, goede eigenschappen. Dat moet ook gezegd worden. Maar ik denk dat vrouwen (vaak kloekerige moekes) te veel op een niet- goede manier invloed hebben gehad op de Ned man. Zacht is goed, je kunt ook te zacht zijn en al je mannelijkheid verliezen. Ben je stoer als man, wordt je uitgemaakt voor zak of arrogant. Ben je galant, ben je een aansteller. Je ziet te vaak dat moeders de jongens te veel en vaders te weinig groot brengen. Samen weggaan en moe thuis laten is geen optie, het moet met z’n allen perfect als gezinnetje. Als ze in hun 20 zijn, doen ze nog wat ze willen, gaan ze trouwen, kiezen ze voor hun, juist, moeder. Ruitjes blousen, hangtruien, bierpens, bankhangen, om half 6 de piepers. In Sweden is het helemaal erg, daar lijkt men allergisch voor alles dat mannelijk is.

 27. Ik heb nog nooit een vol Nederlands vriendje gehad en krijg ook altijd sterk het gevoel dat Nederlandse mannen mij totaal niet zien staan. Gemengd Nederlandse jongens komen nog het dichtst bij een ‘echte’ Nederlander waar ik ervaring mee heb gehad. Aandacht van een echte Hollander? Ho maar.. Nog nooit ben ik mee uit gevraagd, becomplimenteerd oid; meestal is mijn indruk van 100% Nederlandse jongens eentje waarin ze vrij arrogant overkomen ook, en niks de moeite waard vinden. Enorme afknapper om eerlijk te zijn! Jammer – had me interessant geleken op die manier de Nederlandse cultuur en mijn Nederlandse kant beter te verkennen :D Zit er niet in..!

 28. Naar mijn mening is de Nederlandse man even onzeker als de Nederlandse vrouw. Beide steken ze veel energie in zelfverzekerd overkomen, maar vaak zijn ze eerder onzeker,doordat dit soort spel word neergezet, draait het vaak uit op een etiket van arrogantie, omdat men wel degelijk voelt dat er iets niet klopt aan de persoon. Hihihi daar zit een luchtje aan..kapsones….

 29. Te soft, te vrouwlijk, te veel op negatieve manier beinvloed door het feminisme.
  Maar ook erg betrouwbaar, eerlijk, trouw, sportief, grappig, veel verantwoordelijkheidsgevoel staan in tegenstelling tot de vrouwen wereldwijd bekend om hun goede INNERLIJK en als geschikt trouwmateriaal (vrouwen met buitenlandse man scheiden meestal en mannen met buitenlandse vrouw zelden).

  Dus vrijgezelle mannen kijk verder dan die nederlandse zee er is nog een grote oceaan die jullie veel beter gezind is.

 30. Ik heb echt dubbel gelegen om @Rob. Het feminisme is ook doorgeslagen, je slaat de spijker op zijn kop. Ben je al uit je bed gelicht door het Feminisme Korps? ;)
  Rolverdelingen zijn niet duidelijk meer, lijkt het wel. De emancipatie is zover doorgeschoten dat ik me schuldig of een profiteur voel wanneer ik met grote knipperende ogen sta te wachten tot de man zijn mannending doet. Bijvoorbeeld: Koken doe ik graag, ik zorg er voor dat hem niets tekort komt en geniet ervan dat ik hem kan verwennen. Ik verwacht van een man op zijn beurt dat wanneer hij me mee uit eten neemt, hij daarvoor betaalt. Mannen gaan er echter niet eens meer vanuit dat ze dat hoeven te doen, en dat levert nog al eens een ongemakkelijke situatie op.
  Mannen zijn door het feminisme lui en gemakzuchtig geworden. Vrouwen laten de boel lekker hangen. Ik ben van beide niet gediend. Het feminisme heeft toch niets van doen met elkaar het hof maken, verleiden, respect tonen, je best voor elkaar doen, en al helemaal niet met zelfrespect. Ik wou dat mannen gewoon weer mannen waren, en vrouwen gewoon weer vrouwen (terwijl wij inmiddels mogen stemmen, baas in eigen buik zijn, en hopelijk op een dag ook eens hetzelfde mogen verdienen als de mannen, waar het feminisme oorspronkelijk voor bedoeld is, en wat niets af hoeft te doen aan vrouwelijkheid of mannelijkheid).

 31. Leven en laten leven! Het is zo makkelijk om de NL man en NL vrouw af te zeiken. Er is voor elk wat wils. Eem de tijd om mensen echt te leren kennen en je zal zien dat mensen van zelf dan mooier worden. Ik houd niet van de bemoeizieke oosterse mannen. Zijn veel te vol van zichzelf en puntje bij paaltje blijkt het alleen maar gebakken lucht met losse handjes te zijn.

 32. Ik vind de Nederlandse man over het algemeen dik vies onverzorgd slecht gekleedt
  en alleen aan zich zelf denkend geen passie vergelijk met mediterrane mannen

 33. Heb zelf Frans/Aziatisch bloed door mijn aderen stromen en mijn ervaring (op relationeel gebied) met zowel Nederlandse mannen als vrouwen is niet positief.

  Ik mis de fijngevoeligheid maar ook de “passie”. De echte passie die vanuit de tenen komt. Passie en overgave die echt te voelen is :-). Niet te verwarren met “domme agressie” of “dominant gedrag”.

  Mijn ervaring met de “gemiddelde” Nederlandse man: afstandelijk (koud), horkengedrag en ongeïnteresseerd.

 34. De Nederlandse man is over het algemeen onverzorgd, slecht gekleed, slecht gekapt, ongeschoren, gierig, onbeschoft, horkerig, niet mannelijk, betweterig en arrogant in gezelschap, maar een slaafs watje tegenover zijn Nederlandse vrouw, om stiekem vreemd te gaan (zelfs seks met mannen), omdat ze thuis onder de plak zijn. Ik ken er zovelen van en je ziet ze standaard om je heen.

 35. De NL se man veel bla bla en weinig wol maar dat geld nog veel meer voor de buitenlandse man. Hoe dat komt?! Omdat de mama’s hun knulletjes klein houden en geen afstand van hun grote kleine stamp voetende knulletjes kunnen doen.
  En dat is ook de reden dat vrouwen boven de 40 massaal scheidden! Ze zijn na zo veel jaar klaar om te vele met een volwasse mannelijke baby.
  Het zegde luid niet voor niets mannen zijn en blijven baby’s alleen hun speelgoed word steeds duurder!

 36. @Mary
  Grotendeels kan ik je volgen en deel ik je mening. Ik vraag mij wel af waarom Nederlandse mannen maar ook Nederlandse vrouwen zo massaal vreemdgaan. Op het werk sta ik verbaasd hoe mannen en vrouwen (veelal getrouwd) massaal met elkaar het bed induiken en ‘s-avonds braaf naar hun partner gaan.

  @Moon
  Over welke soort buitenlandse man heb je het dan. Ik ben een allochtoon maar herken me niet in dat gedrag. Het is waar dat veel mensen scheiden op hun veertigste omdat ze op dat moment op een kruispunt staan en nieuwe keuzes gaan maken.

 37. @Tony, ik weet niet waarom zoveel Nederlanders (ook niet-Nederlanders) vreemdgaan. Denk dat t de vrijheid/blijheid, carpe diem mentaliteit is.
  Ik ben zelf Surinaams/Hindoestaans, vrij modern, maar wel monogaam met normen en waarden. Dat schijnt ouderwets en zeldzaam te zijn tegenwoordig.

 38. @Mary
  Ik waardeer mannen en vrouwen die trouw aan een partner en aan zichzelf zijn. Fijn om te horen dat jij ook zo in elkaar zit. Respect :-)

  @Moon
  Ik heb in andere forums van Adversus veel van/over jou gelezen. Ik ben onder de indruk van jouw teksten en hoop vanuit mijn hart dat je de liefde van je leven hebt gevonden of zal tegenkomen.

 39. Wow mensen, hebben we een fles azijn op ofzo? Jullie geklaag komt voort uit onbegrip. Bij Nederlandse mannen gaat denken en doen voor voelen. Dat maakt de NL man dodelijk saai en gortdroog. Maar heeft er tot nu toe wel voor gezorgd dat we aan de goede kant van de streep staan betrefd welvaart en vrijheid.

  Dat de Nederlandse man onverzorgd zou zijn vind ik onzin. Of je moet het heel normaal vinden dat mannen hun wenkbrouwen laten “doen”, spray tan nemen, zich laten waxen en hun anus laten bleken. Laat mij dan maar onverzorgd zijn…

 40. Nee, we willen geen verwijfde NL se man. Zoals wenkbrauwen doen, volledig kaal geschoren lichaam, oorbel(len) in, gebleekte anus inclusief spray tan!
  Wat een afknapper is dat.

  Maar een afgetrapte broek met verwassen shirt en een onverzorgde baard is ook niet aantrekkelijk.

  De NL se vrouw wil de gulden midden weg bij een NL se man.
  Gewoon nette kleding, verzorgd uiterlijk. Een buikje is niet eens het probleem!

  De NL se vrouw wil gewoon een NL se man die eerlijk, oprecht, trouw en vooral zichzelf durft te zijn en geen spelletjes speelt met de vrouw.
  En helaas voldoet het merendeel van de NL se man daar niet aan.
  Sorry heren dat ik dit moet concluderen.

  En vrouwen houden er ook niet van 1 van de vele dates te zijn die een man er tergelijker tijd op na houd.
  En stop nu ook eens met het steeds aantrekken en afstoten van een vrouw als je niet weet of je verder met haar wil!

 41. @De indo/nederlandse dame, tja als je dit leest how about a blind date?Ik neem mijn geleidehond mee en mijn zonnebril :POverigens zie ik weinig verschil tussen man en vrouw in NL. Het is vaak dat je niet eens weet wie vrouw is en wie de man. Nou ja in het donker zal wel geen ruk uitmaken. Vaak is de nederlandse vrouw net een russische kogelstootster.

 42. Je ziet het al aan mijn naam dames – veel ‘hollanders’ kan het niet ;)

  Ik moet zeggen dat ik met veel plezier alle comments hier heb gelezen – als nederlandse man herken ik sommige punten wel, en andere punten die worden aangekaart zijn zeker deels te weten aan vrouwen vandaag de dag.

  Waar de meeste vrouwen hier zeker gelijk in hebben is dat nederlandse mannen vaak wat ‘nuchter’ kunnen overkomen. Het is dit stukje nuchterheid dat misschien een gezellige avond op een terras niet zozeer de interesse piekt – maar wel iets wat jouw en je man een stuk verder brengt.

  Als ondernemer valt het me vaak op dat nederlandse mannen, of uberhaubt mannen met deze nuchterheid, op zakelijk gebied superieur zijn aan de over-emotionele ‘Raul en Pablo’ types waar iedereen hier zo nat op gaat.

  En laten we eerlijk zijn, nederlandse mannen zijn over het algemeen bouwers. We wouden vroeger al de wereld verkennen en een imperium bouwen – en die drang zit nog steeds in onze genen. Dus als je met een goede nederlandse man samen gaat, wen er dan maar vast aan dat hij ook veel tijd zal gaan spenderen aan het najagen van zijn dromen (al betekent dat NIET dat hij jouw als vrouw niet waardeert, begeert, en respecteert).

  Ik denk dat velen mannen helaas de fout ingaang dat ze van de vrouw het avontuur maken, in plaats van haar op hun avontuur mee te nemen.

  Helaas moet ik wel zeggen dat inderdaad veel mannen tegenwoordig een stelletje onderdanige semi-vrouwen zijn geworden die totaal niet pro-actief zijn in hun leven. Dit zijn de mannen die hun tijd graag verspillen door te gamen, te zuipen met ‘zn’ maten elk weekend, en over het algemeen geen ambitie en passie bezit.

  MAAR er zijn ook mannen die het tegenovergestelde hiervan zijn. Ze zijn fanatiek in het najagen van hun dromen, ze weten te genieten van het leven, en ze hebben vaak een speelse blik op het leven. Dus er is hoop dames:)

  Genoeg over mannen. Hoe zit het met de vrouwen?

  Als 24 jarige heb ik tot dusverre met zo’n 50 geweldige vrouwen het bed gedeeld – en op basis daarvan kan ik een aantal dingen concluderen als ik dat vergelijk met vrouwen in Tsjechië, de VS, en laten we zeggen, Spanje.
  -Nederlandse vrouwen zijn enorm koud en afstandelijk
  men klaagt vaak over mannen, maar het is de energie van de vrouw die men weerspiegelt. De openheid die je in bijvoorbeeld NYC in vrouwen ziet is totaal niet aanwezig onder nederlandse vrouwen. Het feit dat de nederlandse vrouw tegenwoordig obessief bezig is met zichzelf ‘vintage’ kleden en eigenlijk een halve vent probeert te zijn draagt zeker niet bij aan deze dynamiek. Als man zijnde kun je je vaak veel beter als een man gedragen wanneer de vrouw zich ook vrouwelijk opstelt -iets wat totaal niet gebeurd onder de nederlandse vrouw.
  -Nederlandse vrouwen hebben vaak een misplaatst gevoel van eigenwaarde
  zelfs de vrouwen die je als man nog niet zou vingeren met een tak zijn door het overvloedig gebruik van social media teveel waarde gaan hechten aan hun meningen die ze verspreiden onder leeftijdsgenoten die alles massaal ‘liken’. Dit heeft als gevolg dat de Nederlandse vrouw vaak zichzelf in een compleet ander daglicht ziet dan we zouden zien met een objectieve blik.
  -Oudere Nederlandse vrouwen zijn zeer pretentieus
  Het is bijna walgelijk om te zien hoeveel vrouwen in ons landje pochen met dure kleding, auto’s, en vakanties (verkregen door hun ‘sponsor’) alles met als doel haar onzekerheden te doen vergeten en zichzelf op te hemelen zodat de buren onder de indruk zijn.
  -De gemiddelde nederlandse vrouw heeft weinig diepgang
  Men zegt dat amerikanen oppervlakkig zijn maar ik kan iedereen hier vertellen dat dit een leugen is. Men staat vaak juist open voor nieuwe ideeën en je kunt werkelijk over alles met ze praten. In ons landje daarin tegen, lijkt men vooral zich zorgen te maken om wat anderen van haar denken.

  En wat betreft sex..laat ik daar niet eens op ingaan. Ik denk dat iedere gepassioneerde en goede lover, jong en oud, beseft dat sex het resultaat is van een synergie tussen de man en de vrouw. ZELFS als de man extreem dominant is in bed en de vrouw graag onderdanig is heeft ook de vrouw in zekere zin een ‘rol’ te spelen. Wanneer een vrouw klaagt over de bed prestaties van de man heeft dat 9 van de 10 keer te maken met hoe zij zich opstelt in de bedroom. Ja, de man neemt wat hij wilt -maar er is wel een zekere vrouwelijke energie nodig om de leeuw in iedere nederlandse man los te krijgen denk ik.

  Mediterraanse mannen zijn door de media opgehemeld en de uiterst vatbare nederlandse vrouw ervaart hen vaak als ‘de ideale’ man maar laten we niet vergeten dat mediterraanse vrouwen vaak juist voor ‘nuchtere’ nederlandse, deense, en duitse mannen gaan. Het is een beetje zoals de verloop van seizoenen: in de winter verlang je naar de zomer en in de zomer verlang je soms naar de sneew.

  maargoed, ik ben hier al veel te lang aan het schrijven haha, het is tijd om eens op stap te gaan:)

  Bring on the haters!

 43. @Diedrik.
  Je bent te vol van jezelf. Daar knappen de NL se dames volledig op af.
  Geef niet hoor is jouw probleem niet van de NL se dames.

 44. Ik moet eerlijk zeggen je kan de Nederlandse man niet over een kam scheren er zijn duidelijk verschillende typetjes, maar ik zal vanuit mijn perspectief de “algemene” plus en minpunten opnoemen.

  Pluspunten:
  – gedreven, ambitieus en carrière gericht
  – direct qua communicatie, vaak ook een goed gevoel voor humor
  – zorgzaam, familie gericht en ook huishoudelijk
  – qua uiterlijk lang en sportief (vinden de meeste vrouwen wel aantrekkelijk)

  Minpunten:
  – arrogant, betweters, opscheppers, superioriteitsgevoelens tegenover anderen (zie DIEDERIK’s bijdrage hierboven keywords: ondernemer /superieur /50 vrouwen)
  – niet tactvol in omgang met vrouwen, beetje lomp, koud en niet hoffelijk
  – soms een beetje sullig/slonzig gekleed (mannen in het bedrijfsleven zijn gelukkig vaak een uitzondering hierop)
  – soms ook heel gevoelig, teveel vrouwelijke eigenschappen, waardoor de vrouw de broek aanheeft (mannen in het bedrijfsleven zijn hier alweer een uitzondering op, maar slaan door met hun enorme ego en macho gedrag)

  Conclusie ik denk dat het vooral een kwestie is van balans vinden in mannelijke en vrouwelijke eigenschappen, Nederlandse mannen slaan soms volledig door in het een of het ander. Vrouwelijk eigenschappen zoals zorgzaamheid, communicatie en af en toe gevoelig kunnen opstellen zijn zeer aantrekkelijk in een man. Zeuren, huilen (om kleine dingen), roddelen, passief opstellen, lang voor de spiegel staan en een vrouw over je heen laten lopen echter niet. Mannelijke eigenschappen zoals assertief zijn, ambitieus en zelfverzekerd, zijn ook erg aantrekkelijk, maar wanneer men hierin doorslaat en zich arrogant, betweterig en superieur opstelt, is het voor mij echt een afknapper. Ik denk dat iedereen (man en vrouw) het er over eens is dat uiterlijke verzorging, hygiëne en presentatie belangrijk zijn voor aantrekkingskracht, dus neem daar ook gewoon de tijd voor en kleed je netjes aan.

  Qua omgang met vrouwen vind ik het ook jammer dat de meeste Nederlandse mannen niet op een vrouw durven af te stappen, moeite hebben met verleiden en veroveren. Dat is toch wel het meest sexy eigenschap wat een man kan bezitten! Als er eenmaal contact is zijn ze vaak terughoudend en koeltjes, veelte bang om af te gaan en stellen zich als sierpaardjes waarvan je de ego moet strelen zodat zij het lef hebben om de volgende stap te wagen. Een vrouw verleiden is een kunstje wat zij echt nog moeten leren..

 45. @Amy, heel duidelijk verhaal. Ik kan daar als man niet over oordelen omdat ik geen Hollandse man ben. Wat ik wel weet is dat een Hollandse vrouw heel moeilijk te versieren is. Ik moet wel eerlijk bekennen, vrouwen versieren is geen talent van mij omdat ik geen spelletjes kan spelen bij een aangelegenheid die puur is (aantrekkingskracht).

  Bij mijn versierpogingen :-) (heel wat jaren geleden) keken de vrouwen mij aan alsof ik van Mars kwam. Ik ben geen lelijke man (dat heb ik van veel vrouwen gehoord) maar wat verlegen. En nu komt het… vrienden van mij, echte lady’s men, winden die vrouwen zo om hun vinger, vervolgens worden ze gebruikt en afgedankt en, jawel, later bij mij klagen dat ze het zo erg vonden.

  Dus, nee. Ik heb totaal geen hoge dunk van Hollandse vrouwen. Van veel Hollandse mannen trouwens ook niet (ik werk er middenin) met een te grote bek, ego en dito gedrag. Maar ik snap jullie niet. Je wel laten misbruiken door een versierder maar wanneer er eindelijk een lieverd op jullie pad komen, krijgt deze een schop onder zijn kont.

  Dit is niet rot bedoeld maar puur om de discussie op gang te brengen en vooral… het te willen weten.

 46. Hoi Tony,

  Ik ben ook geen Nederlandse vrouw, dus ik kan daar ook niet over oordelen, maar ik zal jouw vraag wel zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.

  Versieren is geen kwestie van spelletjes spelen. Ik denk eerlijk gezegd dat oprecht en spontaan zijn veel meer indruk maakt dan een standaard openingszin of lulverhaal. Zelfvertrouwen is enorm aantrekkelijk, je geeft al aan verlegen te zijn, dat is geen minpunt zolang jij dat accepteert als onderdeel van jezelf. Als jij daar onzeker over bent, geef jij die vibe ook af en dat maakt je minder aantrekkelijk niet het feit dat je verlegen bent snapje.

  Elke vrouw wilt uiteindelijk een lieve man, maar als jij je meteen al heel lief opstelt dan is dat een soort van afknapper. Klinkt gek, maar het is eigenlijk vergelijkbaar met een vrouw die meteen met jou het bed induikt. Alle mannen willen uiteindelijk seks met een vrouw, maar als ze dat meteen krijgen, dan zullen zij er ook snel op afgekeken raken en deze vrouw niet als relatiemateriaal zien (er zullen vast uitzonderingen zijn, maar dit is de regel). Waarom? Omdat het te makkelijk ging, omdat het geen uitdaging was, omdat je jezelf afvraagt of ze dat vaker doet met iedereen en omdat je het gevoel krijgt dat zij zichzelf niet waardeert waardoor jij haar ook niet waardeert.

  Hetzelfde geld dus ook voor een lieve man, waardeer dat aspect van jezelf en geef het niet zomaar in een keer weg, doseer het. Versieren en verleiden komt van twee kanten, als jij alle moeite doet voor een vrouw dan is het voor haar niks aan, want zij wilt ook enigszins versieren, verleiden en naar haar doel toe werken. Ik denk dat het prima is om af en toe afstand te nemen en te kijken of zij jou ook benaderd, want dan weet je zeker dat het van twee kanten komt.

  De reden waarom wij eerder op de “versierders” vallen is omdat zij ten eerste zelfvertrouwen hebben en dit trekt ons aan. Ten tweede zijn wij er heel erg van bewust dat dit bad guys zijn, maar wij willen door middel van versieren/verleiden het beste in hun naar boven halen en ze transformeren tot good guy (vaak onterecht, want zij vinden het wel meestal wel prima zo).

  Dit betekend niet dat jij je als bad guy moet opstellen, maar het is puur een kwestie van doseren en haar ook moeite laten doen voor jou. Qua lief zijn gewoon rustig opbouwen aan de hand van hoe zij zich opstelt en in mate waarvan zij dat verdiend heeft. Dat zal ze veel meer waarderen dan wanneer ze het in een keer aangeboden krijgt, zonder moeite voor te doen..

 47. Amy,

  Ten eerste excuses voor mijn late reactie op jouw prachtige bijdrage. De tijd van onzeker zijn is al heel lang voorbij omdat ik al jarenlang supergelukkig getrouwd ben met mij Spaanse schone :-) .

  Versieren is nooit mijn ding geweest. Ik ben zoals ik ben en kan me niet anders voordoen dan ik ben. Maar dat stukje doseren wat je zegt is wel een hele goede. Mijn vrouw zegt vaak tegen mij: jij bent 1 en al liefde en dat is inderdaad iets wat ik moeilijk kon doseren omdat ik met die eigenschap geboren ben. Nu deel ik het alleen met mensen die het aankunnen en dat is een opluchting kan ik je zeggen :-)

  Ik ken je niet maar de energie die in jouw tekst zit voelt goed Amy. Ik vind je uitleg super, maar begrijpen doe ik het niet. Ik kom die vrouwen van vroeger nu nog tegen en schrik ervan als ik ze zie. Totaal uitgeblust, dito partner of geen partner en nog steeds op zoek naar surrogaat liefde die hen nooit zal redden.

  Dat kan toch nooit de essentie van het leven zijn. Als ik om mij heen zie/kijk/ervaar hoeveel ongelukkige huwelijken en relaties er zijn schrik ik ervan. Maar ik schrik er nog meer van dat deze vrouwen allemaal lopen te roeptoeteren dat ze op zoek ziijn naar de lieve man. Ik denk dat deze vrouwen echte liefde niet eens kunnen verdragen, er niet mee om kunnen gaan.

  Ik vond het leuk om met jou hierover van gedachten gewisseld te hebben. Bedankt voor het delen van jouw uitleg.

 48. Ik concludeer hier met gemak (sorry hoor voor mijn gemakzucht hier) dat het een heel nederlandse blog is; nl als men probeert iets inhoudelijks te schrijven wordt het al snel negatief. Dat gaat in de meeste andere taalgebieden veel gematigder aan toe. Daarom bedank ik die enkele individuen die iets positief schreven. Ik ben een nederlandse man en heb voor mijzelf en anderen als definitie van taalbeheersing bedacht dat je een taal pas spreekt als je de mensen uit dat taalgebied ook begrijpt. Er hoeven niet perse alle puntjes op de i juist te staan.

 49. Nederlandse mannen zijn de best. Stuur ze dan maar naar mij toe. Deze Spaanse vrouw waardeert ze wel. Vooral mannen met rood of blond haar. En kort haar of kaal. Liefst met blauw of groene ogen. Humor.Beetje temperament. Niet bang zijn om af toe boos te worden. Donkerharige donker oogige mannen doen me niks. Moge de Nederlandse vrouwen allemaal van me hebben.

 50. ik zou zeggen in deze, right back at you women! ;) ik voel me niet aangesproken.
  maar kijk eerst eens even in de spiegel,>> met jullie is er anders ook geen hol aan na de 30, dan holt het allemaal zo achteruit op allerlei gebied. Vooral als jullie niet singel meer zijn en er kinderen gekomen zijn. .
  Zegt een man die alleen maar in directe omgeving hoeft te kijken om dit te concluderen, en niet getrouwd is.

  nee, de [hedendaagse] NL vrouw doet me niet veel.

 51. Ik ben een Nederlandse man en ik denk dat het ook veel aan de veeleisendheid van de Nederlandse vrouw ligt. Een man weet vaak niet meer waar ‘ie het zoeken moet. Ik ben verloofd met een Filipijnse (we waren vroeger penvrienden en we zijn al jaren samen) en het valt mij echt op hoe anders ik daar behandeld wordt: als een man, ja… dare I say it: als een mens.

  Dat was even een heel nieuwe gewaarwording.

 52. Ik ken alleen Nederlandse mannen. Al deze mannen (ja ik durf te generaliseren) willen een vrouw die lief, mooi en altijd bereid is. punt. Helaas is dat een dagtaak die wij niet meer kunnen vervullen want wij moeten participeren in de maatschappij en wel op volle kracht. Dientengevolge zijn vrouwen zich supersnel aan het ontwikkelen tot zelfstandige, intelligente, autonome, besluitvaardige mensen die het alleen kunnen redden. Ik zeg kunnen, niet willen. Natuurlijk willen wij samenzijn echter niet met een (extra) kind maar met een volwassen, gelijkwaardig en verantwoordelijk mens. Omdat mannen helaas niet mee-evolueren tekent zich het verschil steeds duidelijker af. Ja vrouwen zijn inmiddels net zo dan wel meer ‘mans’ dan mannen en ze zijn ook klaar met zich voor te doen als het kindvrouwtje dat de man wil zien en wat we al lang niet meer zijn. Blijkbaar is dat moeilijk te verwerken voor de man. Ze zeuren, ze klagen, ze willen dat de dingen blijven zo als ze waren. Ze zoeken geen vrouw maar een moeder! Ze voelen zich geïntimideerd en terecht! Ik zou zeggen mannen ga je best doen voor die vrouw. Nee dat doe je niet meer met een een biertje voor haar kopen, goeie mop en een foto van jezelf in de sportschool. De tijden zijn iid veranderd. Verander mee. Doe er moeite voor. Geef niet niet zo snel op. En als je haar niet begrijpt: er zijn boeken genoeg over geschreven. Er gaat waarschijnlijk een wonderschone wereld voor je open. Het zal tijd worden.

 53. Haha lachwekkend.
  Echt weer zo een gefrustreerde feministische hater.
  Sorry hoor maar wat je hier allemaal uitkraamt is pas triest.
  Veel succes verder.

 54. Moet je toch ook eens bij jezelf nagaan. Kan toch nooit dat ze allemaal gek zijn. Om het zo maar te zeggen.
  Je kan de oplossing ook bij jezelf zoeken zeg maar.

 55. Omdat veel vrouwen al op smerige manier de man naar de hand willen zetten als je dit niet doet krijg je geen seks. Zus en zo.
  En helaas trappen veel mannen daar ook in en zeggen ze niet van dan donder je maar op.
  Mannen moeten wat dat betreft mannelijker en bazig op gaan treden.

 56. Terwijl je eerst al zn geld hebt opgemaakt en nu sta je te zeiken en te janken dat er niks meer is. Goed zo ga lekker door zo beter blijf je alleen.

 57. Haha mooi verhaal.
  Ik zou zeggen doe zelf ook eens je best.
  Ipv aan de zijlijn te wachten tot die man die je wilt naar je toe komt. Je bent toch zo geevolueerd zeg je.
  En niet alleen lopen afzeiken en tutten.

 58. Ik, vrouw, zeg….. je hebt helemaal gelijk.
  Ook ik zie het doorgeslagen feminisme als oorzaak van ‘het niet meer mannelijk zijn van de Nederlandse man’.
  Heren… hervind jezelf :-)

 59. Nederlandse mannen zijn vreemdgangers. Ze zoeken steeds een mooiere vrouw dan hun partner. Ze zijn gek op buitenlandse vrouwen en pronken als ze ermee. Ik ben zelf een buitenlandse vrouw en door mijn ervaring schrijf ik mijn menning.
  De Nederlandse vrouwen zijn heel moeilijk en stug. Ze zijn te vergelijken met een man kort haar harde gedrag , stem en slecht gekleed. Ze maken het leven van hun mannen een hel ervan daarom gaan de mannen bij hun weg of vreemd. Ik heb met beide soorten jaren lang gewerkt en vind ik dat de mannen niet volwassen genoeg overkomen ook niet na de 50ste jarige leeftijd. Ze zijn bangeschijters en durven geen stap te nemen. Natuurlijk de opvoeding en de vrijheid heeft veel invloed op daarnaast drank en drugs. Buitenlandse vrouwen geven veel aandacht aan hun mannen en zijn vaak lief ,zacht daarnaast heel mooi. Buitenlandse mannen zijn erg moeilijk in de omgaan en de meeste zijn dominanten . Maar als hij één maal verliefd op z’n vrouw is dan is hij voor haar altijd trouw.

 60. Wat me op valt is dat Nederlandse mannen tegenwoordig steeds vaker jaloers zijn op andere nederlandse mannen. Die jaloerse types kunnen vaak kennelijk niet hebben dat er bepaalde mannen rondlopen met veel kennis en mooie spullen (bijv. koptelefoon van een merk die professioneel is en zij niet kennen).

  Het zijn de mannen met makkelijke babbel (vaak dus ideeen gejat van de slimmere man en dus lopen te showen met die ideeen) waar helaas wij vrouwen vaak op vallen en op blijven vallen vanwege hun voorkomen en babbels, Even niet te verwarren met de stoere lekker een beetje gespierde bink.

  De jongens/mannen die hard gespaard hebben of beetje geluk hebben gehad in het leven worden ook zwart gemaakt door die desbetreffende mannen.

  Ik ben hier toch eens over gaan nadenken.

Reacties zijn gesloten.