Hoe vertel je je wederhelft dat ze te dik wordt?

partner-te-dik-600

Je ziet je wederhelft ‘groeien’. Wat doe je? En belangrijker nog, HOE pak je het aan? Hoe ga je om met een wederhelft die, laten we het zo zeggen, hard op weg is om een ‘driekwart’ te worden?

Jullie hebben elkaar jong leren kennen. Jullie vonden elkaar meteen leuk, jullie hebben elkaar beter leren kennen en hebben elkaar nooit meer los gelaten. En toen? Toen zijn de jaren voorbij gegleden en zij ging steeds meer, teveel, op haar moeder lijken. Zozeer zelfs dat je op een zekere dag haar in de verte zag aankomen en even niet meer wist wie van de twee je nu voor je had. Hetzelfde silhouet, dezelfde ‘volle omvang’. Wat nu? Hoe vertel je haar dat ze nu toch echt wel wat te ‘curvy’ wordt zonder haar toorn over je heen te krijgen?

We hebben geen kant-en-klaar oplossing voor je. Het is een beetje als het betreden van een mijnenveld. Vraag je daarom eerst af of het wel de moeite waard is om het onderwerp aan te snijden. Vraag je ook af wat er aan de hand is. Wordt haar flinke gewichtstoename veroorzaakt door een gezondheidsprobleem? Hebben jullie misschien problemen die zich reflecteren in haar eetgedrag (en silhouet)? Of heb je eigenlijk altijd al geweten dat ze haar moeder achterna zou gaan?

Vraag je goed af wat de oorzaak van haar gewichtstoename, wat de consequenties kunnen zijn als je het onderwerp aansnijdt en hoe belangrijk jij het vindt om haar weer slank en rank als vroeger terug te hebben. Als je dan nog van mening bent dat het de moeite waard is de confrontatie aan te gaan, dan zijn hier enkele suggesties:

  • Als je het idee hebt dat haar gewichtstoename een gezondheidskwestie is, dan is benader je het onderwerp serieus en begrijpend, beter eerder dan later, en biedt je haar je hulp aan. Houd elk ‘esthetisch’ argument voor je (‘Een slank figuurtje staat je zoveel beter’ is hier echt niet passend).
  • Voor alle situaties geldt: wees nooit te direct in je stellingen en bekritiseer haar niet. Ga niet in de aanval want je zou er alleen maar het tegenovergestelde effect mee bereiken. Opmerkingen als ‘Zo kun je niet in je bikini over het strand’ houd je dus voor je. Zij wordt er niet blij en de rust in je relatie is in gevaar.
  • Heb geduld en toon begrip. Is het alleen een kwestie van dieet en lichaamsbeweging, motiveer haar dan, ga desnoods samen boodschappen doen, ga samen voor een gezondere levensstijl.
  • Houd voor ogen dat team werk altijd het meest efficiënt is. Niet voor niets vormen jullie een paar, problemen los je samen op. Probeer haar daarom zoveel mogelijk te steunen, zowel vanuit psychologisch als praktisch oogpunt. Als zij erkent dat er een probleem is en ze bereid is om zich te laten helpen, kun je met concrete voorstellen komen, onderzoek doen, een specialist in de arm nemen.
  • Beledig haar nooit, maak geen opmerkingen over vetrolletjes en dergelijke. Voorkom dat zij zich voor je afsluit. Als je besloten hebt het probleem op tafel te leggen, wees dan ook klaar om de confrontatie met andere problemen (ook relatieproblemen) op een rustige en serieuze manier aan te gaan. Wees erop voorbereid dat er meerdere dingen naar boven kunnen komen.

Hebben jullie ervaringen op dit terrein? Hebben jullie op dit moment met een dergelijke situatie te maken? Of heb je ermee te maken gehad? We zijn benieuwd naar jullie ervaringen.

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS
De nieuwe BMW 4 Serie Coupé

De nieuwe BMW 4 Serie Coupé

De marktintroductie van de nieuwe BMW 4 Serie Coupé is in oktober 2020. De productie vindt plaats in de BMW fabriek in Dingolfing. Prijzen maakt BMW later deze zomer bekend.