Adversus | Beauty | Haartrends mannen | Is de undercut een blijvertje?

Is de undercut een blijvertje?

De undercut blijft gespreksstof opleveren. Is het een blijvertje of niet? Als je naar catwalks …

undercut-kapsel-trend-01
Undercut kapsel, ph. Charlotte Mesman

De undercut blijft gespreksstof opleveren. Is het een blijvertje of niet? Als je naar catwalks en tijdschriften kijkt níet, maar de straat laat een ander beeld zien.

De undercut – en ook de side cut – zijn geïnspireerd door de jaren ’70 die de afgelopen seizoenen de mode sterk hebben beïnvloed. De achtergrond is een beetje punk. Op dit moment zijn de jaren ’70 invloeden een beetje aan het wegebben; we gaan bewegen ons langzaam maar zeker richting de jaren ’90 (denk aan grunge en rock) . Maar de undercut die we al een tijdlang zien, blijft – voorlopig – zijn plaatsje in de maatschappij behouden.

Dat is de mening van Marco Romano, hair stylist bij de internationale catwalkshows, waar hij deel uitmaakt van de teams die de hair styling voor modehuizen als Gucci en Louis Vuitton verzorgen.

De undercut is een must-have in bepaalde kringen. Op de catwalks en ook in de tijdschriften – we hebben het dan over prêt-à-porter en haute couture – zien we nog maar weinig opgeschoren kapsels, maar de hipster stijl heeft het straatbeeld in zijn grip. Het is een stijl die nog steeds meedoet, en die deel uitmaakt van een groter plaatje: undercuts, baarden, tatoeages en nu ook septum piercings… Het is een heel mannelijke stijl, stoer en soms ook een beetje rauw.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Auteur
ADVERSUS
MEER OP ADVERSUS.NL