Kip op z’n Mediterraans. Dit is je eerste stap op weg naar een strak(ker) lijf

Mag er nog wel een kilootje (of wat) af na al dat thuis zitten? We kennen het! Er zit maar één ding op. Gewoon wat minder eten. Dat betekent niet dat je niet lekker mag eten…

Kip op z'n Mediterraans. Gemakkelijk, lekker en vooral caloriearm! Dit is je eerste stap op weg naar een strak(ker) lijf
Kip op z’n Mediterraans. Gemakkelijk, lekker en vooral caloriearm! Dit is je eerste stap op weg naar een strak(ker) lijf

Mag er nog wel een kilootje (of wat) af na al dat thuis zitten? We kennen het! Er zit maar één ding op. Gewoon wat minder eten. Dat betekent niet dat je niet lekker mag eten. Dit kippetje uit de pan is niet te versmaden, en tevens jouw eerste stap richting een strakke(re) buik.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • extra vergine olijfolie
  • 2 kipfilets
  • trostomaatjes
  • taggiasche olijven
  • 1 takje rozemarijn
  • oregano
  • zwarte peper
  • zout
  • witte wijn

Bereiding

Verhit de olijfolie in pannetje en leg de kipfilets erin (zonder ze te snijden).

Laat de kip een paar minuten op een middelhoog tot hoog vuur kleuren. Snijd ondertussen de tomaatjes in vieren en voeg ze toe. Doe ook de olijven en het takje rozemarijn erbij. Breng op smaak met peper en zout en laat het geheel verder garen op een vrij laag vuur. Controleer de kip regelmatig. Na ongeveer 15 minuten draai je de kipfilets om en laat je ze tenminste nog 15 minuten garen.

Als je wilt, kun je de kip afblussen met witte wijn.

Je mediterrane en caloriearme maaltijd is klaar.

ADVERSUS

MEER OP ADVERSUS