Als zij aan de lopend band (met anderen) flirt…

Flirten
Als zij met andere mannen flirt

Met andere woorden: wat als je vriendin mooi en sexy is, en het niet kan laten om voortdurend andere mannen te provoceren en hun fantasie te prikkelen?

Tja, ze bestaan. Het is een categorie vrouwen die niet onopgemerkt zal blijven. Deze vrouwen weten hoe ze zich moeten kleden, hoe ze zich moeten bewegen, hoe ze de ander in de ogen moeten kijken, hoe ze met hun wimpers moeten wapperen, hoe ze moeten praten. Ze zijn behept met een buitengewone dosis sex-appeal en ze weten het. En spelen ermee. Ze maken andere mannen, maar vooral ook de man aan hun zijde, helemaal gek.

Het is niet gemakkelijk om een vriendin te hebben waar de andere mannen maar al te graag mee vandoor zouden gaan. En vriendin die je rivalen maar al te graag van je zouden afnemen (en dat vaak ook doen, in gedachten dan). We begrijpen het helemaal.

Maar aan de andere kant zou je ook niet graag een vrouw aan je zijde willen hebben die gemakkelijk voor je moeder zou kunnen doorgaan (en die er zijn er, geloof het maar).

Dus… een ‘wandelende flirt’ heeft altijd nog (onze) voorkeur. Het kan werkelijk ook heel aangenaam zijn om een mooie dame waar iedereen je om benijdt, naast je te hebben. Als je het maar aanpakt met savoir faire, ironie en – heel veel – geduld. Voor die mannen die het nog niet helemaal in hun vingers hebben om succesvol met een ‘sexbom’ om te gaan, hebben we een tiental adviezen samengesteld.

1. Train jezelf erin om toenaderingspogingen van ‘rivalen’ met een tandpasta-smile die het midden houdt tussen die van George Clooney en Clint Eastwood te beantwoorden. Laat ze maar even met haar praten. Heb geduld. Gun ze dit moment van glorie. En bedenk bij jezelf waar deze arme mannen vanavond wel niet mee naar bed moeten… Jij integendeel hebt haar.

2. Zorg ervoor dat je altijd een pilletje tegen maagzuur bij je hebt. Soms kan dit middel mannen die zich zoals jij in een benijdenswaardige positie bevinden, heel goed helpen.

3. Leer om zeker van jezelf te zijn. Juist onzekerheid kan je een lelijke poets bakken. Als ze met jou gaat, dan moet je wel kwaliteiten hebben die anderen niet hebben (of een bankrekening met heel veel nullen, maar eerlijk gezegd is dat ook een zeldzame kwaliteit die niet te versmaden is).

4. Wees niet bang om jezelf te laten horen als iemand het waagt om op een ongepaste manier zijn bewondering over jouw vrouw te uiten. Complimentjes mogen, maar als ze haar niet respecteren, zeg er dan wat van (ook zij zal het op prijs stellen).

5. Probeer de situatie als volgt te zien: de mannen die het niet kunnen laten om aandacht aan jouw vrouw te besteden, zijn simpelweg slachtoffer van haar sex-appeal. Als je het zo ziet, helpt het om te relativeren en er niet al te zwaar aan te tillen.

6. Word niet boos en maak geen scène als zij overdrijft. Spreek haar er rustig op aan en zegt haar dat je het niet leuk vindt als zij het al te bont maakt. Als ze het niet kan laten, accepteer het dan als iets wat deel uitmaakt van haar persoonlijkheid, en neem andere alternatieven in overweging. Ze is heus niet de enige vrouw op de wereld.

7. Als je het niet lukt, om met de situatie om te gaan, als ze je met haar gedrag vaak jaloers, onrustig, onzeker en ongelukkig maakt, denk dan eens goed over de situatie na. Is het haar schuld? Of heb jij misschien het idee dat je niet tegen de situatie opgewassen bent?

8. Als je het idee hebt, dat je haar niet kunt bijhouden, dat ze ‘teveel’ voor je is, werk dan aan deze negatieve gevoelens. Pak het concreet aan. Train jezelf om je zekerder op te stellen. Werk aan je eigen persoonlijkheid, maar ook aan je uiterlijk, je kleding, je lichaam. Jezelf verbeteren kan nooit kwaad.

9. Probeer trots te zijn op de mooie vrouw die naast je loopt, en probeer haar niet te zien als een bedreiging voor je innerlijke rust.

10. Geniet ervan! Geniet van het leven, geniet van de benijdende blikken die je maar al te vaak opvangt. En geniet van die mooie vrouw die het leven – of is het het lot? – jou heeft toebedeeld, ook al weet je nog niet goed waar je haar aan te danken hebt!

ADVERSUS

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

MEER OP ADVERSUS.NL