Liefde. Als zij ‘nee’ zegt

Relatie
Liefde. Als zij ‘Nee’ zegt

Er zijn van die momenten in een liefdesrelatie waarin je geduld, en misschien zelfs de stabiliteit en het evenwicht van je relatie zelf, zwaar op de proef worden gesteld. Het zijn situaties die de spanning ten top doen stijgen. Als we op jullie mails mogen afgaan dan durven we te zeggen dat een van de top drie ’troublemakers’ te maken heeft met problemen in het seksleven. Verder staan problemen op het werk en financiële problemen ‘met stip genoteerd’.

Een van de problemen die veelvuldig voorkomt in jullie mails is de afname (of zelfs afwezigheid) van het libido (zin in seks) van de partner. Jullie beschrijven in jullie mails verschillende situaties, maar zijn er ook die steeds weer terugkomen:

  1. Zij voelt zich niet mooi, is onzeker, schaamt zich bijna om zich letterlijk en figuurlijk bloot te geven en heeft er moeite mee zich te laten gaan en van de seks te genieten;
  2. Ze is boos op hem of zit vol opgekropte wrok en weigert elk seksueel contact om zich te wreken;
  3. Ze wijdt al haar tijd aan, en investeert al haar energie in de kinderen en is s’ avonds te moe om aandacht aan haar partner te besteden;
  4. Ze is teveel bezig met problemen op het werk, stress en zorgen, en heeft maar weinig zin in seks.

Wat kun je eraan doen?

En de vraag die ons het meest gesteld wordt, is natuurlijk: wat kun je eraan doen? Hoe moet ik me in deze situatie(s) gedragen? Erover praten, het probleem negeren, ruzie maken, de seks elders zoeken?

Het probleem is serieus, werpt een schaduw op je dagelijkse leven en is niet eenvoudig op te lossen. Omdat we er geen eenduidig antwoord op hebben, willen we dit keer de bal direct bij jullie neerleggen. We zouden jullie willen vragen om jullie ervaringen en misschien wel oplossingen – op een serieuze manier – aan te dragen.

Schrijf ons hoe jij erover denkt en hoe jij ermee omgaat als zij – kortere of langere tijd – geen zin in seks heeft. De meest interessante reactie zullen we hieronder – geheel anoniem – publiceren.

Reactie

4 maal per jaar is voor mijn vrouw nog te VEEL!!
ben nu nog maar 30!liefde is leuk ,MAAR sex voor een man is zeker wel zo belangerijk!!!
wordt gefrustreerd!ben NOG niet vreemd gegaan maar zit er nu wel eens over te denken!!
dit is echt een belangrijk onderwerp.
mijn relatie is hierdoor uit gegaan.

Reactie

Mannen willen nou eenmaal meer en vaker, maar vergeten at sex voor een vrouw veel heftiger is en zo veel sterkere emotie voor haar verwerkt.
Een tip is veras haar eens een keer, Doe het s ochtends inplaats van s avonds.
Soms willen vrouwen niet in een sleur raken en het continu doen , je kan ook de plaats eens veranderen , en soms moet je er gewoon harder voor werken.

Reactie

Lolz
Seks is wel het waar het omgaat, maar als myn vriendin het niet wilt dan doe ik het ook niet
Je moet je vriendin/vrouw vriendelyk behandelen en je zult je beloning krygen :)
Je moet niet denken dat je een vrouw zomaar kan neuken voor de lol, mensen hebben gevoelens en als je daar aan mee werkt dan weetje waar je overpraat :)

Reactie

ik vind het altijd zo irriterend dat in het begin van een relatie vrouwen alle sex van de wereld met je willen hebben om je voor hun te winnen en na een jaar is het er allemaal af.van geen wonder dat veel mannen het dan ergens anders gaan zoeken.vrouwen begrijpen vaak de sexule lusten van een man niet omdat ze het zelf niet ervaren hoe lekker het is voor een man.andersom is dat natuurlijk ook met bepaalde dingen zo,daarom is een man en vrouw ook in de meeste gevallen niet gemaakt om hele dagen samen in een huis te wonen

Reactie

Op ieder potje past een
deksel. Zoek een part-
ner die bij jouw
behoeftes zeker voor 80
% Match. Echt waar, dat
bestaat

Reactie

ik vind dat als je partner het niet wil dat je heus wel naar een ander mag als je partner er5in toestemd. laat het wel even weten aan haar met een uitleg dat je ook zo je behoeftes heb en dat je hand er ook niet veel aan voldoet. en als ze het daar niet mee eens is dan moet ze wat meer haar best doen.

Reactie

Ik ben degene die graag sex wil. maar hij moet snel en dan vervolgens zodra ik weg ben achter internet of hij gaat achter internet als ik werk of sport en vervolgens is er geen sex. Wanneer ik dan een keer nee zeg, omdat ik er van baal dat hij wel achter de computer kan (en ook meerdere keren kan klaarkomen) iets wat hij bij niet kan zegt ie. dan voel ik lelijk, onaantrekkelijk en wil absoluut geen sex. Ook wil hij sex voordat ik wegga, zodat ie dan op de pornosites kan, trekken op die bloedmooie wijven zoals hij ze noemt en dan zodra ik thuis kom, kanie gaan slapen. als ik dan nee zeg, is er “gelijk wat aan de hand”| vind hij.. Ook doet hij het stiekem, hij wist alles, en dus verbergt hij iets voor mij, hij zal wel vreemd gaan, of op datingssites zitten, en die meiden wel interessant genoeg vinden om wel een aantal keer op klaar te komen. en dus vind ik .. ik heb het recht op nee te zeggen. Ik wordt iedere keer afgewezen, hij vermaakt zich met anderen. er komt een!
tijd ga ik echt op zoek naar iemand die mij meer geeft dan hij wil geven. en niet alleen op sexgebied,maar ook de eerlijkheid, hij zeurt altijd over eerlijk zijn, maar zelf is ie zo achterbaks als de ziekte.
en dusss neee. niet ergens anders honger krijgen, dat gaat bij ons niet op…. zijn honger is gestild door weer een snelle wip en vervolgens vermaakt hij zich urenlang op de computer, dit doet pijn, verdriet en maakt me vreselijk onzeker.

Reactie

aGoh, wat maakt het uit. Ergens anders honger krijgen en thuis eten wat is er verkeerd aan. Tenslotte is een man van het zwakke geslacht, kunnen zij er wat aan doen???????????

Reactie

wow ik leesde net als mijn vrouwtje een week geen zin heeft ga ik sex bij een ander zoeken nou dan moet jelekker vrijgezel blijven jongen want anders hou je niet echt van je vrouwtje

Reactie

Ik zit dus ook in zo,n situatie. Ik durf mezelf niet 100% te geven. Ik heb daar nooit geen problemen mee gehad, maar bij mijn huidige vriend wel. Hij zegt soms van die dingen waar ik mij heel minderwaardig door ben gan voelen. Ook al bedoeld hij het misschien allemaal niet verkeerd. Maar het wordt wel gezegd. Het is niet zo dat hij mij de grond instampt.(ook al voelt dat wel zo). Maar het zijn van die rare opmerkingen. En ben me dus heel onzeker gaan voelen over mijn lichaam

Reactie

Ingewikkelde sex Ik lees veel dat je hoffelijk moet zijn en complimenteus en lief voor je meisje. Dat ben ik 24/7 maar nog steeds voelt ze zich elke dag lelijk en is ze gestresst over haar baantje.

Ik help mee in het huishouden we doen elk weekend en soms door de week leuke dingen in de stad of we gaan naar een strand of voorstelling of weet ik veel wat.

Het is blijkbaar niet genoeg, ik heb een onwijs lekker wijf in mijn bed liggen die haar lichaam afsluit als een bunker met een enorm ingewikkeld slot.

En als ik geil ben is het advies van de meeste reacties op dit forum: ruk je gewoon af daar krijg je geen puistjes van of heb geduld…!

Ik snap gewoon niks van vrouwen denk ik, of ik zou willen dat ze maar ene klein beetje makkelijker waren of dat de mijne ietsje meer zin in makkelijke sex had in plaats van ingewikkelde-cijfer-combinatie-rebus-oplossing-cryptogram-raadsel-sex

Reactie

ik snap werkelijk soms niets van mn vriendin. We wonen ieder apart. Spreken we speciaal bij mij thuis af zodat we tijd voor elkaar te hebben, ook onder de lakens. De hele dag gaf ze al hints, en eenmaal bij mij thuis zit ze de hele avond acher de PC en begrijpt ze niets van mn toespelingen. Lullig op zn zachts gezegd.

Reactie

Hoe los je dat op ?
Ik zou het ook wel eens willen weten.
Het nieuwe jaar is zeven weken oud en onze (sex)teller staat op TWEE !!
Onze relatie duurt nu ongeveer tien jaar en mijn partner heeft nog niet één keer aangegeven dat ze zin heeft.

Reactie

Als we dan sex hebben is deze meestal wel goed maar de frekwentie en het onbreken van enige aangeven van haar ergert mij wel af en toe.
als mijn vrouwtje langere tijd (een week) geen zin heeft in sex, dan zou ik zeker bij een ander sex zoeken.

Reactie

Teneerste: luister naar haar en wes begripvol, soms kan eens goed klagen deugd doen en is ze opgelucht! Tentweede: wat bijna geen tijd en moeite kost: tongzoen elkaar meer, verhoogt de intimiteit en het kan het begin zijn van een stevige vrijpartij.

Tenderde: complimentjes doen wonderen, zeg ze niet vlak voor je seks wil, maar doorheen de dag/avond/wat dan ook: dat ze er mooi uitziet, haar mooie poep/borsten zo mooi uitkomt in die broek of jurk, dat haar haar er leuk uitziet.
Het kost geen moeite, maar kan wonderen doen.

Tenvierde: steek de schuld niet op de vrouw of op je jezelf alleen, je bent met twee, praat met elkaar, maak geen verwijten maar blijf rustig en begripvol. Natuurlijk hoef je niet alles te pikken van hem/haar, maar als jullie van elkaar houden doe je dit sowiso. Zoek nooit seks elders, je kunt het evengoed de relatie verbreken dan!

Praat over je libido, is het verminderd, is het hezelfde maar is er geen tijd, stress of wat dan ook ? …

Hopelijk hadden jullie hier iets aan!

Groetjes Debbie
ps verras je geliefde eens, een weekendje weg van de stress, vol met sauna, massage en champagne & chocoaardbeien en een prachtige hotelkamer (boek het minstens 200km van jullie woonplaats!!!) verleid elkaar zoals jullie nog maar pas samen zijn, enz ……

(voor alle reacties hier, je het kan rot zijn enzo, maar doe nooit wat wat je zelf niet wil of waarbij je zelf ongelukkig van word!)

Reactie

misschien wat meer romantiek in de relatie brengen door meer tijd voor elkaar vrij te maken.
haar verrassen met rozen of een etentje doet wonderen.. of massage vooraf.
k merk zelf dat mijn vriend er vaak gelijk bovenop wil zonder voorspel.. terwijl dit het belangrijkste is bij de meeste vrouwen.
voorspel begint eerder dan je denkt en ook wat later in de relatie is het nog steeds belangrijk.
misschien dat de initiele nee haar dan op andere gedachten brengt?

Reactie

Dat is het ergste wat je kunt doen. Het is al HEEL erg als je een vrouw/meisje probeert te verleiden die bezet is, laat staan de vrouw/vriendin van je beste vriend. Dan ben je helemaal naar de kloten, en je kent dan zeker niet de betekenis van het woord: vriendschap. Want dan noem ik je eerder een vijand.

Reactie

ik zeg weleens nee omdat mijn nieuwe vriend maar sporadisch seks wil. ik heb veel meer drang. soms heeft mijn lijf zo’n behoefte dat het niet genoeg krijgt als hij ‘ns een keer wil. ik ben bang dat ik het voortzetten ga met iemand anders. ik neem dan vooraf mijn tarzan en kom later op zijn wens terug.

Reactie

De laatste drie punten hebben onze relatie uiteindelijk de nekslag gegeven.
Altijd boos, moe en gestressed…maar oh zo blij met haar baan en haar leven ! Yeah right….bijna !

Reactie

hallo wij zijn tien jaar getrouwd en inderdaad ze is moe kinderen werk ect. 1 keer per twee weken is zat wij kwamen op het idee dat ik als een man af en tyoe naar de massagesalon mag ze is wel enigszins jaloers maar ik ben geholpen en dat is wat waard onze relatie blijft hierdoor top en vreemd gaan is niet nodig

Reactie

Je bent zoals je bent, onthouding is niet levensbedreigend.
Als de relatie zo is ingeslapen (dat gaat haast ongemerkt) dan kan dit zeker voorkomen.
In de loop van de tijd groei je uit elkaar en kan er zelfs een aversie naar elkaar ontstaan (I’ve done it, I’ve lived it…). Dan kun je bij elkaar blijven voor de buitenwereld…echter hou je jezelf en je partner voor de gek en kun je beter uit elkaar gaan.
Die keuze heb ikzelf dus wel gemaakt.

Echter zijn velen erg materialistisch ingesteld en blijven ‘hangen’ voor geld en alles wat daaromheen hangt.

Met die mensen heb ik dan ook medelijden, want daar draait het in het leven helemaal niet om…alhoewel het gezegde luidt: dat het draait om de duit én de fluit….
En helaas is dat een waarheid als een koe.

Echter heeft het inslapen van een relatie mijns inziens toch ook te maken met te weinig communiceren met elkaar en te weinig dingen met elkaar ondernemen.

Maar afhankelijkheid?

Sterker nog…als de ‘druk’ te hoog wordt, kan ik dat zelf ook wel verhelpen, daar heb ik echt geen vrouw voor nodig, zelfs niet na 8 jaar. Een relatie is compromieën aangaan….en da’s lastig.

Ik doe nu gewoon m’n ding en vind het best zo. Nu bepaal ikzelf wanneer ik thuis kom, wat en wanneer ik eet en/of naar bed ga…..nee, het is prima zo.

Succes in jouw relatie!!

Reactie

een behoorlijk zwaar onderwerp inderdaad waar voor het grootste deel mannen op reageren zoals ik zelf. maar ok heel eerlijk te zijn is de intilligentie ver te zoeken. deze reacties gaan weliswaar over oplossingen, maar meer over het oplossen van het feit dat hijzelf geen seks kan krijgen, en daar zitten jullie goed fout. het gaat er namelijk om dat je er samen met je vrouw of vriendin uitkomt waarom ze zo vaak nee zegt en dat je zelf uitkomt voor je gevoelens. dit kan natuurlijk betekenen dat jij ze aan zal moeten passen aan het ‘seksuele gedrag’ van je eigen vrouw of vriendin.zelf minderen dus.

ga niet proberen op allerlei ( naar mijn mening gluiperige) manieren haar proberen over te halen, of zoald eerder aangeduid; ‘los te laten komen’, dit is namelijk onzin en je liegt tegen je eigen partner als je doet alsof je geinteresseerd ben in haar gevoelens puur om wel te kunnen ‘scoren’.

nogmaals praat erover en zoek beiden een oplossing voor haar naar jouw mening afwijkende en/of teleurstellende gedrag in de slaapkamer en probeer haar juist niet over te halen, hoe vervelend je het ook vind. je kunt haar niet dwingen seks met je te hebben want dan kan ze er zelf helemaal niet van genieten zoald dit hoort.

dus mannen van nederland, zoek uw sekslust absoluut niet bij iemand anders, dus pak de playboy, ga het inernet op, of laat uw fantasie de vrije loop, maar leg de schuld juist niet bij uw partner .

amen

Reactie

Vrouwen die heel veel behoefte hebben aan sex heb je nooit alleen. Ze zijn dan vaak net als mannen, continu jagen om met een andere man het bed in gaan!

Reactie

mannen hebben vaak meer behoefte aan sex
als je dit niet krijgt of altyd moet vragen gebeurt het steeds minder omdat je tog van je meisje houdt ga je zelf uitwegen zoeken
en ja internet is spannend sexy leuk lollig maar gratis is er weinig dus ben je vrij snel uitgekeken dan kom je tog op porno uit
ff snel zonder je vrouw lozen
om haar niet te belasten

Reactie

sja zelf ben ik een vrouw die heel erg graag seks heeft en mijn vriend juist wel minder, af en toe is dit erg frustrerend maar geduld is een schone zaak. de tijden dat we seks hebben zijn ook geweldig alleen zou ik gewoon vaker willen. Ik heb wel respect voor mn vriend als hij niet wil. Dus als t een keer niet kan dan pas ik mij daar gewoon aan.

Reactie

…Je zegt nu wel dat ik mooi bent….maar je wil zeker sexen……
Of je vrouw dronken voeren om maar te mogen sexen….ja heel mooi….maar als je vrouw het gewoon vertikt, ook al trek je de hele poppenkast open…..dan lok je het wel uit dat je buiten de deur gaat zoeken, van bedelen wordt je niet rijk. En 10keer per jaar is niet echt om over naar huis te schrijven, iedereen een spetterend nieuw jaar gewenst en vele positieve aandacht terug van je vriendin/vrouw.

Reactie

na 15 jaar huwelijk heb ik opeens voormezelf uitgemaakt: liever geen sex meer dan slechte , velen zeggen: liever slechte dan gene, en zoals hierboven aangehaald, hoe langer het duurt hoe moeilijker om terug te herbeginnen

Reactie

Mensen die de seks elder gaan zoeken zijn echt heel FOUT bezig! vraag je eens af waarom je partner geen zin heeft en praat erover. niks is zo erg als degene van wie je houd zo te bedriegen! walgelijk vind ik het! denk es na hoe je dat zelf zou vinden!!

Reactie

vrouwen met een hoog sexverlangen zijn geweldig, jammer dat ik niet zo een vriendin heb, maar ja, ik geloof in trouw zijn voor elkaar en dan begin je elkaar vanzelf wel te begrijpen en zal je uiteindelijk vanzelf je zin krijgen

Reactie

aardig blijfen en lief zijn die tijd van seks komt dan wel een andere keer alles heeft zn tijd

Reactie

Zoals mannen en vrouwen zijn allebei niet lastig ze willen gewoon lastif overkomen
als je eens nou aanelkaar uit legt en uitpraat wat tussen jullie dwars zit komt op een dag alles goed voordat je met alles gaat knallen tegen het muur (hem/haar)

Sterkte allemaal….
en fijnefeestdagen

En Nee= NEE ;)

Reactie

Tips van een vrouw:
Als ze geen zin heeft.. gooi dr af en toe wat drank in en laat haar weten hoe sexy je haar vind.. soms heeft een vrouw wat bevestiging nodig om zich verleidelijk te voelen,, ookal is ze gewoon beeldschoon. Wees verder begripvol en belangrijk: LUISTER naar haar.

Als je wat meer pit in de relatie wil brengen kun je beginnen met haar te behandelen zoals je dat in het begin deed.. doe eens iets romantisch.. ze zal je rijkelijk belonen met sex zoals het in het begin was..

En om een vrouw te prikkelen kan het soms werken haar een klein beetje op scherp te zetten.
Laat haar merken dat andere vrouwen jou sexy vinden (als dat zo is)
WAARSCHUWING: dit kan averechts werken wanneer je het niet goed doseert.
een concrete tip: ga eens uit met haar en neem ook meerder vrienden mee. in deze situatie kun je haar prikkelen. maar nogmaals sla er niet in door. je kunt zelf waarschijnlijk wel inschatten waar de grens ligt bij jou vrouwtje.

En onthoudt! vrouwen willen zelf ook een goed sexleven ze houden zelf ook van sex en hebben ook heel sterke verlangens, je moet er gewoon op de juiste manier op in spelen.

Bij mijzelf werkt het niet als een man er teveel over wil praten, hierdoor zal ik alleen maar meer op slot raken.. maar dat ben ik..

Succes heren!

Reactie

praat erover…
geef haar aandacht en wees lief… dan krijgt ze het gevoel alsof ze mooi is..en als dat t probleem was.. dan komt t goed..
wees toegewijd en steun haar,
dan komt het vanzelf wel weer terug
en anders dan zit het probleem veel dieper dan het lijkt en zou je er eens echt een serieus gesprek over moeten hebben.

Reactie

het enige wat ik als antwoord op het probleem heb.
is praat er over met elkaar. wees eerlijk tegen elkaar. probleem je vriendin of vrouw te begrijpen wat ze voelt. Groeten Jennifer

Reactie

Praat er eerst over voordat je dingen gaat “doen” of denken, meestal lost dat al een heel eind op!
Als dat ook niet werkt, dan weet ik het ook niet meer…
gr. meisje

Reactie

volgens mij is het en en.
liefde en lust hoeven niet altijd gekoppeld.
Ga de sex maar eens een keer ergens anders halen en laat je maar eens helemaal gaan, want anders wordt je een gefrustreerde tijdbom….
Maar blijf intussen wel liefde & aandacht schenken aan je partner, zodat ze zich goed voelt (en hopelijk wel een keer ‘los’ komt).
Een leuke suggestie van die mevrouw over afwijzen.

Reactie

hallo , Ik heb geen problemen met het wraak nemen in bed en hem te onthouden van sex !

Ruzie en vervelende gevoelens los je erbuiten op , vaak voel ik me beter als ik me heb gegeven en hij zich aan mij heeft gegeven .
Ik vind trouwens dat je echt wel kunt merken als je met elkaar vrij , hoeveel je om elkaar geeft en hoe hij jou benaderd !

Benaderd hij jou met toewijding liefde en lust , dan is de liefde echt niet over maar is ie wie ie is en verander je niets …. Mocht het te erg zijn en is ie absoluut niet degeen die je voor ogen had , dan zou ik zeggen …. onthou hem niet de sex maar onthou hem jezelf !!!! Wacht op iemand interresanters en ga vooral niet op zoek , echt het komt op je pad …. als je maar niet zoekt !!!!

Groetjes

Reactie

Soms heeft een vrouw geen zin, omdat het op gevoelsmatig vlak niet goed gaat tussen de beide partners. Misschien heeft hij te weing aandacht aan haar besteed en kan ze hem alleen maar bereiken als ze hem geen seks geeft. Een vrouw wil vaak meer dan alleen maar seks, dus ook aandacht, praten over problemen die er spelen en gewoon samen leuke dingen doen. Als daar aan wordt gewerkt heb je kans dat de seks ook beter gaat.

Reactie

Hier een reactie van een vrouw. Weet niet of jullie er wat aan hebben maar ik vind zelf dat het beste wat je kan doen is: trek het je niet persoonlijk aan! Mannen willen graag direct alles oplossen en het uit de werled helpen maar besef dat het (meestal) niets met jullie te maken heeft.

Een beetje geduld en een klein gebaar kan de situatie vaak al doen omslaan.

Ben gelukkig zelf iemand die kan aangeven hoe een partner hierop moet reageren maar weet dat dat niet overal gebeurt.

Reageer niet overal op, dat maakt vaak een kleingheid tot een giga-probleem.

Sterkte allemaal met die “lastige”vrouwen…

Reactie

het kan gebeuren dat mijn vriendin geen zin heeft
in sex,kan vele oorzaken hebben,maar er is geen man overboord,volgende keer beter en sex is maar
bijzaak vind ik

Reactie

dan is het goed mogelijk dat de sex met haar partner uitermate saai is! helemaal mee eens.

Reactie

Troosten en knuffelen helpt echt goed!

Reactie

ze heeft misschien gewoon minder vaak behoefte aan seks dan jij en zit er verder niks achter

Reactie

ZIJ geen zin in seks?..
Wordt er ooit wel eens bij stilgestaan dat er ook zat vrouwen zijn die smachten naar seks, terwijl de man er geen zin in heeft; De man die alsmaar moet werken en de man die alleen tijd maakt voor zijn vrienden (en voetbal). De man wordt vaak gezien als seksverslaafd en de vrouw als, zeg sigaret. Iets waarmee de verslaving kan worden verheerlijkt. De man als gat en de vrouw als vibrator. De man als altijd omschreven man en de vrouw als opblaaspop. Seks moet komen van 2 kanten; weigert de vrouw, wordt het vrijwel toch nooit goede seks, dit geldt ook andersom. Daarbij komt kijken dat er niet zoiets is als; zin hebben in seks. Zin in seks máák je. Zin in seks krijg je zodra je ermee bezig bent, er wordt dan namelijk een bepaalde stof opgewekt in je lichaam die maakt dat je er zin in hebt. Voor goede seks trek je wat tijd uit, maak je het hem/haar naar de zin. Als hij/zij het druk heeft en gestresst is, zorg je dat hij/zij ontspant. Dan komt de seks vanzelf. Als vrouw zijnde, spreek ik uit ervaring, dus vertrouw op mijn woorden.

Reactie

In dergelijke situatie zit,zat ik momenteel een beetje. M’n partner had een lange relatie achter de rug van een aantal jaar, had zich volledig gegeven voor deze man, en na alle inspanningen blijkt het dan toch niet te lukken. Met gevolg, ze is enorm onzeker over zichzelf, en heeft enorm veel moeite om zich te laten gaan, op seksueel vlak valt het nog goed mee, maar echt volledig laten gaan zit er -nog- niet in.
Maar geduld ja, dat is een deugd. En dat oefen ik nu uit, geduld en toch enige vrijheid geven om haar uit te laten zoeken wie ik ben, laat jezelf uittesten door haar, ze wil zekerheid, dat je van haar houdt, haar mooi vindt, haar apprecieert, en ook haar mindere kanten erbij neemt, en geloof me, met geduld raak je hier heel ver. Tevens met wat vrijheid, laat haar es stappen met vriendinnen, of es bezighouden met de dingen die zij leuk vindt, en destijds heeft moeten laten vallen (als je in dezelfde situatie zit als ik natuurlijk). Tevens, complimenten geven zijn wel op z’n plaats, maar niet teveel, kies de goeie momenten uit, en haal geen cliché zinnen boven, maar speel in op details, om maar es een voorbeeld te geven : ik vind jouw wit topje echt passen bij die kristalblauwe ogen van jou, klinkt cliché, maar toch… en fluister dit is in haar linker oor! gegarandeerd dat ze lacht.
Geef haar het gevoel dat ze uniek is, dat ze er mag zijn, maar overdrijf niet. In de slaapkamer, plan de seks niet, maar laat alles afgaan op het gevoel, wek lust op, verlangen, verzog jezelf ELKE dag, zorg dat je op elk moment klaar staat om er als het ware in te springen, schep wat sfeer indien mogelijk, voorspel, héél belangerijk, maar dan es op een minder cliché manier, geef es een massage, zet een zacht muziekje op, doe alles om haar op gemak te stellen. Het zal misschien de eerste twintig maal niet lukken, maar beetje bij beetje zal ze zich meer durven geven -> omdat je geduld uitoefent!!, maar zit het in de relatie niet goed, en heb je geen goede communicatie, dan zit het in de seks ook niet goed, het hangt een beetje aan mekaar vast.
Andere dingen die je nog kan doen, zeur absoluut niet over je werk, maar laat haar es ventileren bij jou over haar werk, met een glas wijn, rustig en cosy in de zetel, breng de kinderen es naar school zodat zij even tijd heeft voor zichzelf, met andere woorden : neem wat van haar taken over, zorg dat ze tot rust kan komen bij jou.Wedden dat ze na x aantal tijd toch es zal vragen hou het bij jou is op het werk etc? gegarandeerd! Elke vrouw is anders, het is en blijft een moeilijke zoektocht, maar met geduld, tijd, en werken aan de communicatie en wat vrijheid af en toe, zal je alvast verder raken. Zo lukt het bij mij toch alleszins :).

Reactie

De seks elders zoeken is waarschijnlijk het meest voorkomende, tuurlijk zijn er mannen die dit niet durven. Maar er zijn veel mannen die hier openhartig met elkaar over kunnen praten.
Zelf zoek ik ook gewoon de seks ergens anders maar de liefde voor mijn vriendin wordt daar echt niet minder op. Mijn (seks-vriendin) weet ook dat ik in een relatie zit en heeft er totaal geen moeite mee. Tip voor de mannen die tekort komen: ZOEK GEWOON EEN VRIENDIN VOOR DE SEKS. Het is echt niet moeilijk!

Reactie

Pff dit thema is er een die plaatsvind ij heel veel relaties. Ik ben zelf een man en in de gelukkige omstandigheid een zeer actieve relatie te hebben. Probleem is vaak dat seks als een separaat iets wordt beschouwd terwijl het een weerspiegeling is van je relatie op dat moment. Ik durf te stellen als een van de partners geen lust heeft tot seks er iets schort binnen de relatie. Kinderen, werk, stress zullen als argument worden aangevoerd maar zijn onecht en oneerlijk. Misschien moeten we gewoon onderkennen dat een relatie niet meer voor het leven is. De maatschappij is anders dan 10 jaar geleden, loopbanen veranderen, niemand is zeker van een baan bij slechts één werkgever, we hebben meer ruimte voor inividuele ontwikkeling en ontdekken dat de eerste ( bijna puberale relatie) niet meer overeenkomt met de huidige individuele verwachtingen. Daar zit de crux

Reactie

als zij geen zin heeft in sex,kan ik daar persoonlijk best wel mee leven. als het tenminste niet te gek lang duurt. ik ben persoonlijk iemand die elke dag wel wil. ik kan er wel mee leven als het door mijn vriendin wordt ingeperkt tot zeg 3 keer per week,maar verder moet het toch niet gaan hoor. ik ben van mening dat sex in een bepaalde manier een afspiegeling is van de complete relatie. als het tussen de 2 partners relationeel niet goed zit,gaat de sex waarschijnlijk ook niet zo best. ik denk ook dat als je sexleven niet goed is,dat er dan frustraties over en weer gaan ontstaan,die de relatie zeker niet ten goede komen.

Reactie

als iemand zich niet zeker voelt kan ook zijn omdat die gene nooit iemand heeft gehad ik hou van jou en je bent een lekkerding ofzo
of dat iemand forser is dan iemand anders, of een kleine cupmaat
kan ook zijn iets van litteken dat zijn allemaal dingen wat heel zeer doen
ik heb het namelijk zelf ook maar heb nu iemand gevonden die serieus is en waar je je makkelijker bij voelt

Reactie

als een man zin vrouw constant vergelijkt van de tv modellen en ook met zij ideen met haar naar bed gaat heeft een vrouw natuurlijk geen zin in seks

Reactie

hallo, ik ben een vrouw en ik heb ditzelfde probleem met mijn vriend.
ik heb genoeg fantasieen en altijd wel zin in sex.
mijn vriend heeft alleen meestal geen zin of is met totaal andere dingen bezig.
ik weet absoluut geen oplossing hierop, maar wel dat als ik zelf continue hard met dingen bezig ben dat ik er niet aan denk tijdelijk.
toch blijf ik het heel erg missen!
ik heb hier nooit eerder problemen mee gehad.
ik heb al van alles geprobeerd om hem te verleiden, maar het zit er gewoon niet in.
als het niet in iemand zit dan kan je het er ook niet uit halen, maar ik weet gewoon niet hoe ik het vol moet houden soms.
mannen vind ik echt knap dat ze dat zo volhouden!

Reactie

Dat vrouwen naar mate de relatie vordert vaak nee zeggen komt me heel bekend voor (ik ben zelf ook zo’n vrouw) Ik heb een lange relatie achter de rug, de eerste 2 jaar was de seks fantastisch, daarna werd het hard minder. Ik had totaal geen zin meer. Maar mijn partner uiteraard wel. Op een gegeven moment krijg je de volgende situatie; een keer gewoon alleen zoenen-> moet op seks uitdraaien, een keer alleen knuffelen-> moet op seks uitdraaien, samen op de bank liggen, zelfde verhaal. De situatie die gecreeerd word is er dus een waar alle intimiteiten uit de relatie verdwijnen. Want hij grijpt elke mogelijkheid aan om intiem te worden en zij baalt ervan dat het altijd op seks moet uitdraaien. Ik heb 1 advies voor al deze mannen; wijs haar af. Dat klinkt allicht heel raar, maar het werkt. Ik kwam er op een gegeven moment achter dak er totaal geen moeite voor hoefde te doen, vond ik niks meer aan, totaal geen spanning. Tot mijn partner op een gegeven moment de boot af !
hield, toen werd het weer spannend. Toen moest ik er wat voor doen!
Dus, gewoon afwijzen die vrouwen, echt!
Succes!

Reactie

Zij voelt zich niet mooi, is onzeker…..
Misschien is ze dat ook wel……na al die jaren en de 3 kids ziet ze er ongetwijfeld anders uit dan toen je haar leerde kennen. Maarja als je van d´r houdt dan vind je dat niet erg en ongetwijfeld dat jezelf ook anders uit zie….

Reactie

Onzeker over uiterlijk, iedereen is dat wel eens. Complimenten is iets dat we allemaal graag willen horen! Geef complimenten, maar (probeer) het ook te menen. Als ze iets nieuws gekocht hebben, zeg dan dat je het leuk vind. De reden dat ze het laten zien is dat ze bevestigd willen hebben dat het leuk staat, dat ze trots zijn en dat jij het ook leuk vindt. Koop ook eens iets voor haar, een jurk of zo iets. Maar laat je wel goed voorlichten door bijvoorbeeld een fashion stylist en niet altijd de verkopers. In veel winkels staan ook gewoon part timers die niets van mode weten! En probeer niet een maatje 36 thuis te komen als ze er niet in past…..

Is er iets aan haar uiterlijk waarvan jij denkt dat dit onderhanden moet worden genomen, zoals hier bijvoorbeeld (ik woon op Cyprus) hebben de vrouwen toch wel de neiging om hun “snor” vergeten weg te halen en omdat ze allemaal al een beetje getint zijn, zijn de haren ook wat donkerder. Een vervelend gezicht dus. En helemaal vervelend om ze te vertellen dat ze een “snor” hebben. Wat ik dan doe is er voor zorgen dat ze meegaan naar de beautystylist. Maar die visit is geplanned. Van te voren heb ik dan al met mijn schoonheidsspecialiste gesproken over de “snor” en inmiddels afgesproken dat ik met haar langs zou komen. Op het moment dat ik in behandeling ben of ik ga ff snel naar buiten omdat ik (zogenaamd) een telefoontje krijg, praat zij met haar over vrouwen dingen, je weet bla bla en dat ze dan terloops laat vallen dat het ook wel in is om meer aandacht aan het gezicht te besteden. En dat ze bijvoorbeeld ook veel Europese klanten heeft omdat het daar heel normaal is om de haren boven de lip weg te halen en dat ze er dan ook nog bij zegt dat ze zeker weet dat het me zou opvallen en dat ik het super verzorgd en mooi zou vinden. Wedden dat ze een afspraak maakt! (zo niet dan heeft ze een plank voor d´r kop of ze vind je niet belangrijk genoeg om wat aandacht aan haarzelf te besteden om er goed uit te zien voor je). En is geld een probleem en of ze weet niet zeker of ze hier geld aan uit mag geven, koop een tegoedbon voor de beauty verzorging! (ook handig als de “irritante” dingen niet in het gezichtsveld zitten maar ergens anders, zodat de verzorgster het tijdens eea behandeling eea opmerking kan maken). Dit kan met kapsels, kleding, schoenen, etc, etc. Iedereen blij, jij blij, zij blij en schoonheidsspecialist (ed) omdat die er een nieuwe klant bij heeft. Er zijn mogelijkheden zat om iemand speciaal en goed te laten voelen. Wordt alles genegeerd en niet gewaardeerd dan toch echt niet aan jezelf gaan twijfelen maar aan haar!

Ze is boos op hem of zit vol opgekropte wrok…
Misschien dat ze een reden heeft om boos te zijn of vol met wrok te zitten, misschien ook niet. Is het je eigen fout, dan moet je aan haar vertrouwen werken, zorg dat ze zich comfortabel voelt om het probleem te bespreken. Maar probeer haar in ieder geval wijs te maken dat dit niet de manier is om iets op te lossen. Is het niet jouw fout en is ze een bitch die te pas en te onpas voor dit middel gebruikt om jou dingen te laten doen (ze vind bijvoorbeeld dat alleen jij het huis moet schoonmaken, niet zij) dan moet je echt eerst bij jezelf gaan kijken om je iets zekerder op te gaan stellen! Luk je dat niet, zoek iets anders op. Anders ben je voor de rest van je leven de pispaal en voel je eigen ongelukkig!

Alle tijd naar de kids…..
Wees gewoon eerlijk en oprecht. Natuurlijk moet je niet direct na een korte periode geen aandacht krijgen, niet gaan zeuren. Als je thuis komt van je werk, help haar met wat “zware” dingen (help met de (af)was, etc, ff stofzuigen), laat zien dat je haar ook wilt ontlasten van haar “zware”
taak. Plan tijden dat je samen kunt zijn, zorg voor een oppas en onderneem leuke dingen. Maar als dit allemaal niet werkt en je vindt het genoeg, praat er dan over. Zeg dat je ontzettend veel van ze houdt en van de kinderen ook, maar dat je ook echt af en toe haar aandacht en gevoel van liefde moet krijgen. Want als je dat niet krijgt kun je het zo niet volhouden! En dat jezelf ook alleen maar meer onzeker gaat voelen.

Te veel tijd besteden aan de problemen van de hele wereld…
Gewoon eerlijk zijn en zeggen wat je vind. Ongetwijfeld vinden ze je in eerste instantie erg egoïstisch maar die gedachte veranderd wel als ze voelen dat ze echt iets kunnen verliezen (jou)

Maar ik denk dat je in alle gevallen gewoon zelfverzekerd moet zijn en eerlijk moet opkomen voor je eigen gevoelens! Dat is niet egoïstisch, maar realistisch. Doch her en der is het wel makkelijk om eea tactvol te doen.

Maar misschien ben ik een persoon die teveel zou praten over problemen………….een maat van me had zo´n soort gelijk probleem. Heel veel sex in de begin van de relatie en opeens helemaal niets meer. Na een paar weken werd ie helemaal gek. Hij probeerde er over te praten maar kreeg geen gehoor. Dus heeft ie een TV in de slaapkamer gezet en toen ze een keer weer “hoofdpijn” had of slecht voelde, zette hij een pornofilm op en begon te genieten in z´n eentje. Zij natuurlijk helemaal verontwaardigd en vragen wat ie aan het doen was, en hij heel nonchalant zei dat hij ook z´n behoeftes had en dat ie het anders niet vol kon houden. En dat als ze er problemen mee had, dat ze dan de slaapkamer maar uit moest gaan en op de bank moest gaan slapen. Het probleem was heel snel opgelost!

Reactie

Mijn vriend heeft gewoon elke dag zin in sex. We wonen 5 jaar samen en we hebben een kindje en beide een drukke baan, maar dat houd m niet tegen. Ik heb niet altijd zin met een kind, mn fulltime baan en het huishouden. Ik ben vaak moe en hij heeft ook wel een zware baan. Maar ik denk dat sex heel belangrijk in een relatie is. Het lichaamlijk contact, maar ook het geestelijke, want sex die je hebt met een kerel uit de bar voor een avond is toch heel anders. Daarom, ook al heb ik geen zin en ben ik moe, geef ik me vaak over. Ik krijg vanzelf the mood wel te pakken. Zo gaat je relatie ook beter. Je moet wat voor elkaar overhebben. Hij doet ook weleens wat voor mij, ook al heeft die er op dat moment geen zin in. Onzeker ben ik niet om mn lichaam. Ik heb geen mooi lichaam ofzo, maar we hebben er allen 1 en mn vriend moet het er maar mee doen. Voel ik me op een dag onzeker of lelijk, doe ik het licht uit bij het vrijen. En als ik boos ben is de sex alleen beter, haha. Ik denk niet dat een relatie echt gaat werken, als de 1 de ander niet kan bevredigen. Ik zeg dit niet omdat ik bang ben dat mn vriend vreemdgaat of misschien denken jullie dat ik niet doe wat ik wil, maar ik ben niet van mening dat wanneer hij vreemdgaat dit is omdat ik niet geef wat hij wilt. Dat is gewoon een smoes van de meeste mannen. Ze worden of verliefd of houden van spanning. En ik doe juist wat ik wil. Ik hou van hem en wil dat hij bevredigd wordt, dat hij zich goed voelt. Ook al weet hij wel dat ik geen zin heb soms, hij weet precies hoe hij me moet aanraken zodat ik ook zin krijg.

Reactie

Hallo,
Regelmatig lees ik met interesse jullie rubriek(en), ondanks dat k zelf een vrouw ben met een gelukkige relatie. Mijn mening over het onderwerp, dat trouwens ook anders geformuleerd zou kunnen worden namelijk “als hij nee zegt”, is dat zolang er geen open en eerlijk gesprek tussen man en vrouw is, een relatie niet of nooit zal goed kunnen functioneren. Het hele eieren eten gaat erom dat beide partners elkaars verwachtingen uiten en begrijpen waar de eventuele valkuilen zitten, die gezamenlijk dienen te worden opgevuld.
Belangrijk punt is dat de basis van de relatie goed is, zoals b.v. overeenkomende normen en waarden, kinderwens, ideeën en opvattingen over opvoeding, vreemdgaan, etc.
Natuurlijk is niemand perfect, maar een relatie is dan ook niet iets dat ontstaat en door de jaren heen zo blijft alleen omdat twee mensen elkaar aardig en aantrekkelijk vinden.
Een relatie kan met de tijd en door invloed van verschillende factoren van buitenaf, maar ook vanuit binnen de relatie, veranderen. Een relatie is een levend iets dat dient te worden bijgehouden en gekoesterd door beide betrokkenen (als ze er tenminste waarde aan hechten en oprecht van hun partner houden met al zijn/haar goede en minder goede kwaliteiten).
Ik ben me ervan bewust dat mannen nu zullen denken: “maar ik heb helemaal geen zin in praten” en “wat valt er nou weer te praten?”.
Heren, ik denk heus niet dat jullie ongevoelig zijn, maar eerder bang om jullie gevoelens en wensen op een volwassen en eerlijke manier te uiten. Jullie hoeven echt niet altijd de macho’s te spelen en zullen daardoor ook niet als watjes bestempeld worden. Daartegenover staat dat wij vrouwen wat minder onzeker over onszelf dienen te zijn en niet alles naar ons toe moeten trekken als het even niet botert. Misschien heeft hij wel een slechte dag op kantoor gehad en is er met ons helemaal niets aan de hand!
En voor de vrouwen zowel als de mannen onder ons geld: als zij/hij nee zegt, vraag dan waarom en om een eerlijk antwoord, toon begrip, schenk haar/hem de nodige aandacht en vergeet even jezelf en jouw (seksuele) behoeftes. Je zult zien: een goed en opbouwend gesprek werkt soms wonderen en vaak zal je ook krijgen waar je in het begin ook op uit was.

Su6 allemaal!

Reactie

wij hebben het laatst vier keer achter elkaar gedaan, maart, april, mei en juni.

wij mannen denken eigenlijk alleen nog steeds maar aan voortplanten, vrouwen moeten echt in de mood zijn. op vakantie, als de druk minder op de ketel staat, heeft de doorsnee vrouw gewoon meer tijd voor sex. en als je als man niet zonder regelmatige sex kan, dan masturbeer je toch gewoon. dat is niet slecht voor je en je krijgt er ook geen puistjes van, zoals meneer pastoor vroeger meende. kortom, jaag je vrouw of vriendin niet teveel op, want dan wordt het alleen nog maar moeilijker.

Reactie

vrouwen en sex, gaat dat wel samen?
ik heb het vermoeden dat vrouwen naarmate de eerste verliefdheid over is, zij al snel minder zin in sex krijgen.
Dus de eerste 3/4 maanden zijn wel leuk, maar daarna? Hoe kan dit, wie herkent dit?

Reactie

Pfff goed dat jullie hier een topic over hebben, ik was bang dat ik de enige ben die het overkomt..
Ik snap er helemaal geen zak van, netzoals anderen hier deden we het in het begin van onze relatie regelmatig en gewoon als we er zin in hebben…nu is het een probleem: mag blij zijn als we het één keer per twee weken doen. Ik knuffel, ik streel, maarjah als er geen reactie komt dan kan ik netzogoed het kussen strelen. Inderdaad komt het gevoel van “ja, dan niet he” snel naar boven. Ik heb er alles aan gedaan om haar te prikkelen, maar ze kijkt de andere kant op of toont gewoon geen initiatief. Natuurlijk ga je dan niet dwingen, maar toch blijf je met je seksuele verlangens zitten. Erover praten is helemaal geen optie want die lopen alleen uit op discussie waarin de stemming helemaal wegebt en omslaat in woede!Ik ben 26 en wil geen seksleven van een bejaarde! Vreemdgaan is ook geen optie, maar als je eenmaal wel aandacht krijgt van andere meiden wordt het wel erg moeilijk! En geloof me vrouwen: ook ik begin te denken dat het aan mij ligt. Ben ik onaantrekkelijk? Nee..ben ik dik? Nee, train elke dag in de sportschool..Is zij moe? Ja dan kan wel, maar ik werk en daarna ga ik sporten en ben intensiever bezig, maarjah..als iemand een oplossing heeft, graag!!

Reactie

Zij voelt zich niet mooi is onzeker: dat is een overtuiging van haar kant en dat betekent dat ze zelf die overtuiging om kan zetten in een positieve overtuiging, letterlijk een positief zelfbeeld creeeren. Het is wel zo hoe meer aandacht je aan het niet mooi en onzeker zijn schenkt, hoe harder het groeit. Concentreer op haar persoonlijkheid. De meeste vrouwen kunnen toch niet concureren met die 17-jarige modellen in de blaadjes en doen dat onbewust wel. Zeg duidelijk tegen haar wat je opwindt en laat haar vertellen wat haar opwindt. Wees eerlijk en speel geen rol.
Ze is boos op hem of zit vol opgekropte wrok: is het terecht of is het een machtspelletje wat door beide seksen gevoed wordt door dit soort acties. Als je samen wil leven kun je je concentreren op de dingen die niet werken of de dingen die wel werken. En ja, iemand veranderen kan alleen iemand zelf en aan je ideaalbeeld wat je van de partner schept, als een almachtige schepper, in het begin van de relatie kan de partner niet voldoen. Dus wees eerlijk en open over wat je verlangt en wilt van het leven en van elkaar. En stop dan de relatie of ga met elkaar verder.
Ze wijdt al haar tijd aan: tja zie boven, we zijn soms net pruilende kleine kinderen. En de meeste mensen willen zo graag waardering. En geloof me die krijg je alleen van jezelf. Wil je als vrouw of man je partner niet geven wat deze als essentieel belangrijk in een relatie ziet. Stop dan met de relatie en ga alleen wonen of vindt iemand met een levensstijl waar je je wel happy bij voelt.
Ze is teveel bezig met problemen op het werk: Tja, ik zeg altijd maar zo, als ik het probleem op kan (wil) lossen heb ik geen probleem, als ik het probleem niet op kan (wil) lossen heb ik geen probleem. Ik zou zeggen geef haar een nog groter probleem thuis, als ze zich liever op problemen richt. Maar zonder gekheid, wat is nou het ergste dat je kan gebeuren in je leven. Huis weg, vrouw weg, kinderen weg, auto weg, baan weg, geld weg, vrienden weg. Problemen weg.
Succes!

Reactie

Mannen die wíllen zijn fout bezig. in een relatie moet je het lichaam van je partner niet wíllen, maar moet je jezelf en seks géven. dat is een plicht. voor mannen en vrouwen.
Als vrouwen lange tijd geen seks willen, moet je je ten eerste afvragen, of JIJ het niet teveel wilt!
neem jij altijd het initiatief?
Hoop je elke dag om vanavond seks te hebben?
begint de tijd te dringen, als ze bijna ongesteld is?
Gebruik je je partner om jezelf te bevredigen?
Denk je buiten je eigen partner om vaak aan seks?
Als je op een of meer van deze vragen met “JA” kunt beantwoorden, kan je stellen, dat je te veel op seks bent gericht. De vraag is dan niet, waarom wil zij zo weinig, maar, waarom wil ik zo veel?

een paar richtlijnen om je seksleven te verbeteren. dus NIET om betere seks te hebben, maar om SOCIALERE seks te hebben.
I. GEEF jezelf aan je partner, en vraag je partner zichzelf te GEVEN.
II. Leer je geest en je lichaam met MINDER genoegen te nemen! Door bijvoorbeeld te stoppen met masturberen.
III. Seks is heel belangrijk in een relatie, maar NIET het belangrijkste!
IV. Geslachtsorganen zijn er om seks mee te hebben, maar meervoudig seksverkeer leid tot SOA’s, seksverslavingen, relatiebreuken, kinderen met gescheiden ouders, e.d. Beter is dus om niet alleen met lichaam, maar ook in gedachten monogaam te blijven.
V. Zoek hulp als seks een probleem voor jullie word, of als JIJ seks een probleem voor haar maakt!

groeten,

Reactie

Hallo,
ik sluit me volledig aan bij q van de eerste reactie: ook ik heb een vent die geen zin heeft, wij doen het ook maar ongeveer 1x per week en ik zou zelf wel meerdere keren per dag willen. Ik word er helemaal gefrutreerd van, ik weet ook niet of ik deze relatie nog hel lang vol ga houden want ik kan er niet zo goed tegen om me steeds te moeten inhouden. In het begin wilde hij me ook meerdere keren per dag en was daar niks mis mee, nu moet het opeens “precies het goede moment” en ” de goede sfeer ” zijn en dat soort nonsens. Dan denk ik: je lijkt wel een wijf!! Als ik probeer bovenop hem te springen, word hij zelfs kwaad: ” we zijn toch geen beesten!” Nee serieus, wat is dit voor een man?!? Waar zijn de echt mannen gebleven? We zijn allebei jong, we zijn verliefd (volgens mij is hij dat ook nog steeds, want toen ik het laatst erover dat ik ik misschien niet verder wilde, wilde hij dit absoluut niet) en gezond…
Ik heb het trouwens zelf wel vaker meegemaakt hoor, ook in mijn vorige relatie had ik dit probleem maar dat was omdat hij me niet vertrouwde, hij zat zich wel af te rukken bij internetporno, wat ik dieptriest vind. En mijn ex daarvoor werd na twee jaar zo gezapig dta hij nooit meer inititief nam, als ik er wat van zei, zei hij: “zo ben ik gewoon”. Alleen mijn eerste vriend kon mij aan op seksueel gebied. Daarna heb ik nooit meer mijn match gevonden, en dat vind ik behoorlijk treurig, eerlijk gezegd.
Nou volgens mij kunnen we beter het topic ” wat te doen als HIJ nee zegt” aan de orde stellen, want volgens mij is dat een veel meer voorkomend probleem! Nou ja goed nog ff geduld hebben maar, maar ik weet zelf dat ik dit niet lang volhou, heb ik ook al tegen hem gezegd, dus of maar een andere man zoeken?!? ik weet het niet meer, misschgien kan ik zelfs beter met ene vrouw gaan ofzo want die hebben meer pit volgens mij…

Reactie

hey redactie, ik kwam toevallig op jullie site (het is niet onhandig te weten hoe mannen over vrouwen denken) En ik zag het ruriekje over als zij nee zegt. Het is heel simpel, voor vrouwen moet er eerst intimiteit zijn en dan pas sex. Voor mannen is sex intimiteit. Het is handig als je dat met je partner bespreekt natuurlijk… Verder moet je als man gewoon aantrekkenlijk zijn. Dus probeer er achter tekomen welk shirt zij mooi vind staan/after shave lekker vind ecc ecc.

Tegen de wrok is natuurlijk heel lief doen een pre maar als het te opvallend is heb je een probleem. Probeer het dus niet met een bosje bloemen. Maar gewoon de spullen opruimen en “zomaar” uiteten.

Als ze het te druk heeft probeer dan ochtendsex, en koop een lekkere massage olie voor s’avonds. Ze kan je samen relaxen en sexen

succes!

Reactie

Beste lezers, Het onderwerp is dus, als zij ‘nee’ zegt. Dit wordt een leuke, zijn jullie er klaar voor?! Want wat nu als HIJ ‘nee’ zegt of liever gezegd, wat als hij gewoon geen zin heeft en je in al je meest aandoenlijke poses en lingerie(of naakt) rondposeert om zijn dingeling op “alert” te krijgen en wat je ook doet het geen effect heeft…ALS we sex hebben is het wel HEERRRRRRLIJK hoor. Maar ik wil meer, meer, meer.

Tegenwoordig ben ik er steeds meer en meer aangewend (maarre we zijn niet eens een jaar bij elkaar), wat ik persoonlijk eigenlijk niet vind kunnen. Ik ben nog niet eens de 25 gepasseerd en moet ik nu al in een relatie zitten waar ik niet aan mijn trekken kom??!! Nog NOOIT meegemaakt.

Eerlijk is eerlijk als het aan mij lag had ik IEDERE dag sex, we wonen samen dus in principe moet dat geen probleem zijn. Maakt me niet uit of het nu plezier is voor beiden of voor maar één van ons tweeen, met of zonder pornofilmpie ik vind het goed. Ik zit er niet mee, als ik maar SEX krijg. Vaak klim ik op hem of iets in dat motto, maar dan knuffelt hij me of tilt me op en zet met letterlijk langs hem neer,’en bedankt he’: denk ik dan.

Wat kan ik er aan doen? In eerste instantie dacht ik (allicht, typisch vrouw) het ligt aan mij, ik ben dik, ik ben lelijk en al dat andere bla bla. Maar ik ben niets van bovengenoemde en als ik zo om me heen kijk heb ik ook niets te klagen over de aandacht die ik krijg van het mannelijk geslacht. In tegendeel zelfs. Maarrr tja aandacht is leuk, maar ik wil sexuele aandacht van mijn vriend (hij is begin 30 trouwens).

Op het begin van onze relatie gingen we BAM BAM van bil en nu…pfff ik mag al blij zijn als we het 1 keer per week doen joh en laten we het dan niet hebben over orale bevrediging jegens mij want ehhhh…wat is dat eigenlijk ook alweer??? En daar beneden wordt ook alles picobello bijgehouden hoor, trust me.

Nou,ja genoeg sexuele frustaties want dan kan ik nog dag en nacht doorgaan haha;) Wellicht is de oplossing voor een vrouw anders dan voor een man en ik ben wel benieuwd naar de verschillen of misschien wel overeenkomsten.

Maar als ik hem negeer, tja dan denkt hij dat er iets met me aan de hand is ofzo en dan komt er ook nog bij dat ik hem niet wil of KAN negeren. Want ik wil ALTIJD sex met hem. Tja de enige oplossing voor mij is mezelf maar bevredigen en voor de rest vaak genoeg zeggen: ‘SCHATJE, I WANNA FUCK’. Maar ja, dan wordt er vermeld: “You always wanna fuck”… Zelfbevrediging laat mij weer glunderen en doet me ook goed in de omgang met mijn vriend. Als ik dat niet doe EN ik krijg geen sex, dan begin ik al tegen hem te chagerijnen.

Dusse PLAY WITH YOURSELF is mijn advies, vreemdgaan is geen optie. Ik geloof niet in monogamie, maar wel in trouw zijn.

xxx Q

Reactie

Wanneer een vrouw zich niet mooi of zelfverzekerd genoeg voelt, komt dat waarschijnlijk in veel gevallen door hun partner. Ik denk dat de mannen van tegenwoordig weer wat hoffelijker en vleiender zullen moeten worden. Good luck Gentleman.

Reactie

Ik heb met veel belangstelling het stukje zitten te lezen over jaloezie.
Het komt zowel bij mannen als vrouwen voor, alleen zijn er verschillen waar deze jaloezie over gaat.
Bij mannen is het vaak dat hij bang is dat zijn vrouw/vriendin te veel aandacht besteed aan andere mannen, of flirt met andere mannen, waardoor het ergste (voor de man) kan gebeuren, en dat is dat de vrouw hem voor een ander verlaat.
Hij wil immers zijn “pronkstukje” niet kwijt

Bij vrouwen speelt ontstaat jaloezie vaak bij vrouwen onderling, bijvoorbeeld een vrouw heeft een redelijk gelukkige relatie, en hoort dat één van haar vriendinnen binnenkort gaat trouwen, en de vriend van de gelukkige dame in kwestie heeft onlangs een mooie villa op de hei gekocht.
“Dat wil ik ook!” denk deze vrouw dan, en wacht met smacht wanneer haar vriend haar eindelijk ten huwelijk zal vragen, en geeft hem zo nu en dan hintjes, en begint vaak over kinderen krijgen enzo.
Het zelfde gaat over kleding, meubilair, de meest prestisieuze auto,s en andere matriële zaken wat de ander heeft, want bij de dames is de concurentie op dit gebied moordend!

Reactie

Altijd lees ik dat een vrouw een man sex onthoudt als wraak. Maar als een vrouw geen sex wil omdat ze boos is of zich gekwetst voelt, is dat niet uit wraak, maar omdat ze gewoonweg geen sex kan hebben als het in de relatie niet goed zit. Ze heeft dan absoluut geen behoefte aan sex, totdat de lucht weer geklaard is. Ze verwacht van haar partner dan eerst een goedmakende actie. Een vrouw komt tenslotte niet van mars

Reactie

Alle 4 de redenen heb ik gehoord, en dat klopt nu ook. Het is druk op haar werk en met alles om ons heen. Maar als ik er vervolgens achter kom dat ze (als ik vroeg ben gaan werken) haar zakjappanner gebruikt, dan is er toch iets mis. Daar kan ze zich wel aan geven aan die vibrator.
Dan ga ik aan mezelf twijfelen. Vervolgens denk je terug aan de laatste vrijpartijen en blijk je op een zak met aardappels gelegen te hebben die het maar doet zodat ze er vanaf is.
Het is een verplichting geworden.

Het vreet behoorlijk aan me. Het is echt een topwijf, een maatje, een koninginnetje. Maar hoop dat dit toch echt geen dagelijkse kost wordt. Want daar kots ik van.

Reactie

Oke ik ben vrouw en had tot voor kort een baan in de zorg, werken in de zorg betekend onregelmatig werken dus dag,avond nacht en weekends werken!

Ik weet niet hoe de gemiddelde vrouw haar nachtdiensten ervaart maar ik vond ze uitputtend, mijn beroep brengt verantwoordelijkheid met zich mee, een verkeerd gedoseerde insulinepen kan de dood inluiden van iemand!

Dus na drie of vier nachtdiensten schreeuwt mijn lijf om slaap niet om sex!

Na die periode ook trouwens, ik snap niet dat mannen dat niet kunnen begrijpen, waarom begrijpt een man dat ik als vrouw een grote slaap behoefte heb, ik wil snachts niet wakker gemaakt worden voor seks, overdag als ik vrij ben geen probleem of in de avond voor het slapen gaan maar alsjeblieft laat mij slapen snachts!!!!

Ik had dus een man die het nodig vond dat zijn wil wet was als meneer seks wilde dan moest ik maar meegaan in zijn drive, dat leverde dus echt een chagerijnig verzorgende op die maar weinig kon hebben zowel in het werk als thuis werd ik door dat slaapgebrek een kreng!

Uiteindelijk begon man lief te zuipen, als hij zijn bed uitkwma begon hij al met bier en in een dronkenbui is hij veel te ver gegaan, ik heb hem aangegeven, dit kan gewoon niet!

Als een vrouw nee zegt, bedoelt ze ook nee, ik wel en elke vrouw die daar een spelletje van maakt zou wat mij betreft niet mogen bestaan!

Reactie

Heb mijn wilde sexleven opgegeven voor een vrouw waar ik zielsveel van houd. Geloof me guys. Model material en een hart van goud! Mis soms de wilde ruige sex, want ik deed de meest nasty dingen met vorige vrouwen, maarrrrr liefde boven lust!!!!! En je zak legen is ook niet het belangrijkste in de relatie. Zo ja, denk er dan maar eens over na of je wel in een juiste relatie zit. Want I’ve been there ,done that. En ik weet: het is voor ons mannen makkelijk om maar bij een vrouwtje te blijven, alleen omdat het makkelijk is voor de vaste sex! En als zij ‘nee’ zegt zou het misschien dan ook niet aan ondermaatse prestaties kunnen schorten?? Zowel een ontbreken van overtuigingskracht als een evt. snelle wip-stijl?
Lifes a bitch, make her scream for your love like a queen!

Reactie

Ik vind het irritant dat hij altijd zin heeft en dat ik in bed of waar dan ook niet gezellig tegen hem aan kan kruipen omdat hij dan meteen geil is en zich nooit kan bedwingen. Er is helemaal niks mis met de sex, want ik kan er onwijs van genieten met hem! Het is een beetje de sleur denk ik, van het leven op orde houden, op de bank hangen en dan sex. Zo van… pfff ik weet wat je nu weer wil. Meer spanning in het leven en andere benaderingen om sex te gaan hebben dan “we zijn moe en gaan naar bed… ehh sexen? ” Maar gewoon meer spannende acties naar elkaar toe..

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

MEER OP ADVERSUS.NL