Jouw onzekerheid en je relatie met vrouwen

Onzekerheid in de relatie met vrouwen is een groot probleem. Een probleem dat meer mannen betreft dan je misschien op het eerste gezicht zou denken en waarvan je de oorsprong zou kunnen vinden in…

3 Strategieën om te genezen van je gebroken hart

Het is ongeveer als een slang die zijn eigen staart bijt. Je hebt niet veel succes bij de vrouwen en dat maakt je steeds onzekerder, en juist omdat je onzeker bent, blijven de vrouwen bij je uit de buurt. Simpel en wreed. Maar wel een waarheid als een koe.

Waarom? Waarom zoeken de vrouwen, ondanks de sociale vooruitgang en de mooie woorden, toch nog steeds naar een man die hun zekerheid kan geven. Niet alleen economische zekerheid (we zouden liegen als we zouden zeggen dat dit niet belangrijk is) maar ook dat soort instinctieve zekerheid die sommige mannen van nature uitstralen, en die andere mannen – helaas – niet hebben.

Zekerheid en bescherming zijn altijd belangrijke elementen geweest. En ze blijven belangrijk, zeker in een wereld als die van nu waarin de media er een wedstrijd van lijken te maken om angst en onzekerheid bij hun publiek te zaaien (op de redenen hiervoor zullen we hier verder maar niet ingaan).

Een wereld – om nog maar eens een ander voorbeeld te geven – waarin auto’s niet meer verkocht worden vanwege hun prestaties, maar vooral vanwege het gevoel van zekerheid ze bij de chauffeur en zijn passagiers teweeg brengen. Hetzelfde geldt voor de persoon die zekerheid uitstraalt. Een man die kalmte en zekerheid uitstraalt zal in het algemeen meer succes hebben, ook bij de vrouwen, terwijl zijn altijd onzekere soortgenoot meestal te maken krijgt met een wereld vol ‘blauwtjes’ en afwijzingen.

Helaas wordt ons, van kinds af aan, geleerd om onzeker te zijn. Want onzekerheid is een grote sociale motor. Het is de motor die ons ertoe aanzet om voortdurend op zoek te gaan naar de goedkeuring van anderen, van familieleden, van vrienden en collega’s. het is de motor die ervoor zorgt dat we allemaal in het gareel blijven lopen en dat we ons, instinctief, in een ondergeschikte positie plaatsen ten opzichte van anderen.

En in de relatie met vrouwen vormt onzekerheid ongetwijfeld het grootste obstakel. Als ons is geleerd om ons in veel leefomgevingen eeuwig onzeker te zijn, om te blozen van onzekerheid als een meisje het woord tot ons richt, hoe kunnen we dan ooit deze onzekerheid overwinnen?

Onzekerheid in de relatie met vrouwen is een groot probleem. Een probleem dat meer mannen betreft dan je misschien op het eerste gezicht zou denken en waarvan je de oorsprong zou kunnen vinden in familie- en sociale omstandigheden. Het is een probleem dat velen ertoe brengt om professionele hulp te zoeken.

ADVERSUS

 

Lees Trendystyle, modetrends, kapsels en makeup. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg ADVERSUS toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

GESPONSORDE LINKS
MEER OP ADVERSUS